Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фаренхаит 9.11

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Хехе, може и като се казва истината пак да се лъже
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

KG125 написа
      Пълна манипулация, според мен. Както и другите работи на тоя елемент Мур.
      то се знае че няма черно и бяло.... а преобладава сивото.... Мур показва основно негативната страна на Храстов, а информацията която дава може и да се провери... а аз съм виждал и порвърждения за поднесеното и от други места.... а за информация, и Империал може да го потвърди, в САЩ е доста лесно да се заведе и спечели дело за клевета , и много известни хора го правят за далеч по-леки обвинения в жълтата преса.... а защо Мур не беше подведен под отговорност тогава? Нещо ми се струва че каубоя го е страх далаверите да не му се разсмърдят още повече и се прави на умряла хлябарка... точно като нашия Сакскобург
      may the Force be with you

Comment

Хехехе. Всъщност и аз ако бях на мястото на Буш въобще нямаше да се занимавам с Мур. Въобще държавата не може да си позволи да съди никой за такива работи - веднага ще я обвинят в цензура и потискане на свободата на словото и дрън дрън.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Han Solo написа
          то се знае че няма черно и бяло.... а преобладава сивото.... Мур показва основно негативната страна на Храстов, а информацията която дава може и да се провери... а аз съм виждал и порвърждения за поднесеното и от други места.... а за информация, и Империал може да го потвърди, в САЩ е доста лесно да се заведе и спечели дело за клевета , и много известни хора го правят за далеч по-леки обвинения в жълтата преса.... а защо Мур не беше подведен под отговорност тогава? Нещо ми се струва че каубоя го е страх далаверите да не му се разсмърдят още повече и се прави на умряла хлябарка... точно като нашия Сакскобург
          Няма американски президент, който да заведе дело за клевета. То май и друг президент няма. Няма и не е имало такъв случай, президент или друг лидер да заведе дело за клевета. Не само защото ще кажат - ето цензура! ами и защоото пасквили и драскачи много.

На човек като Майкъл Мур не бива да се вярва, ако ти каже че вали, погледни през джама.
          В едно от шоут-тата си карал някакви гейове да правят секс в розово боядисана кола, паркирана пред разни църкви в средния запад, точно когато излиза народа оттам. И, снимайки реакцията на народа, показвал колко назадничава и нетолерантна е религията. "Ми какво, в края на краищата, хората имат право да си се обичат?"

Пък и като разгледа човек фактите и начина, по който ги излага..... Едно време имаша маса такива документални фими, само че ги правеха в ТАСС.
          А пък тоя прави милиони, провокирайки долнопробните чувства на разни готови да се хванат на всеки чадър риби.

Comment

Imperial написа
            Хехехе. Всъщност и аз ако бях на мястото на Буш въобще нямаше да се занимавам с Мур. Въобще държавата не може да си позволи да съди никой за такива работи - веднага ще я обвинят в цензура и потискане на свободата на словото и дрън дрън.
            Е да, права и отговорности... но все пак можеха да го опровергаят нали затова си има служба връзки с обществеността... че той работи за демократите спор няма... но пък и от Халибъртън пък можеха да го осъдят , нали... ? той според мен играе полезната роля на трън в задника на властта... така че си има и плюсове и минуси
            may the Force be with you

Comment

Моето впечатление е, че вече на никого не е интересен, беше временно явление. Освен това средностатистическия американец с топ не можеш да го помръднеш от "политическите му позиции" (в кавички, понеже трудно може да се нарече "мнението" на някой тотално дезинформиран "политическа позиция" )
              albireo написа

Comment

Han Solo написа
                Е да, права и отговорности... но все пак можеха да го опровергаят нали затова си има служба връзки с обществеността... че той работи за демократите спор няма... но пък и от Халибъртън пък можеха да го осъдят , нали... ? той според мен играе полезната роля на трън в задника на властта... така че си има и плюсове и минуси
                Е те го опровергаха. Казаха не е верно и толкоз. А за какво им е на Халибъртън да го съдят - само да му вдигат акциите.

Полезна роля играят всички свободни медии. А тоя играе полезна роля в каузата даже не на демократите, а на исляма.

Comment

Imperial написа
                  Моето впечатление е, че вече на никого не е интересен, беше временно явление. Освен това средностатистическия американец с топ не можеш да го помръднеш от "политическите му позиции" (в кавички, понеже трудно може да се нарече "мнението" на някой тотално дезинформиран "политическа позиция" )
                  Дали пък те не са прави?

Comment

KG125 написа
                    Дали пък те не са прави?
                    Какво точно имаш предвид?

А за демократите - нямаше кой да им помогне на тия избори, те сами се закопаха. В известен смисъл за държавата е по-добре, че Буш беше преизбран. Дано за следващите избори да имат по-свестен кандидат и програма.
                    Last edited by Imperial; 04-02-2005, 00:49.
                    albireo написа

Comment

Имам предвид - дали "неосведомените средни американци" не се оказаха по-прави от информираните, но объркани европейци?

А демократите се закопаха, защото точно подхождаха по муровски и не се разбра докрая какво точно искат. Освен да критикуват Буш, нищо друго. И неволно се налага паралел с нас - тука колкото по-критикуваш, без алтернатива, по те избират. А на каубоите не им минават тия. Та се чудя кое е по-правилно.

Comment

Абе Кери просто си беше безкрайно грозен .

От филма нищо не си спомням, освен, че беше забавно-тъп.
                        По моя преценка съм обективен.

Comment

KG125 написа
                          Имам предвид - дали "неосведомените средни американци" не се оказаха по-прави от информираните, но объркани европейци?
                          Знаеш ли напоследък се чудя дали изобщо и средните европейци са особено информирани.
                          albireo написа

Comment

Не е бил забранен тука, аз си го взех от видеотеките и определено не ми хареса: доста слабичък беше, доста повърхностен, като цяло един не особено добър опит за предизборна пропаганда съчетан с уж "скандалани прозрения" и някакво чувство за хумор, което обаче издишаше. Филм, който би могъл да се хареса на всеки, който не обича Буш, представяйки много неща доста едностранчиво и дори изкривено. Предполагам че в България е пожънал огромен успех.

Comment

Imperial написа
                              Знаеш ли напоследък се чудя дали изобщо и средните европейци са особено информирани.
                              Май така излиза. И източноевропейците смело поемат по тая пътека. Тоя въпрос винаги ми е бил странен - уж неосведомени, пък такива работи постигат. От една страна, когато съм контактувал и с европейци, и с американци, да, американците по падат от небето (ама по европейските въпроси). Европейците показват дълбоко разбиране на нещата, веднага се намира един език. Но пък за американеца черното е черно и бялото - бяло, 2+2=4.
                              Чини ми се, че обяснението е в друго - България е страна на любопитните и любознателните. Може вече да е на чалгата, но който има малко в главата, се интересува. В чужбина си се интересуват от работата си. Като се срещне чужденец и българин, ако вторият е по-от любознателните, очаква същата информираност в петорна степен от западняка (нали те са много напред!)
                              Обаче, западнякът може да се окаже обикновен, живеещ добре, трудещ се и поради тeзи двете неща не особено заинтересуван от разни събиятия човек. Което нас ни шашка.
                              А иначе, един образован европеец или американец по нищо не отстъпва по информираност. Един американец ми каза, като го питах знае ли къде е България - "колкото ти знаеш къде е Парагвай". Вярно, че и аз толкова знаех - горе долу мястото.
                              Има и друго - и Америка, и Европа са големи места, център на света, един вид. Отде толкова подробности да знаят за перифарията?

Comment

TVV написа
                                Не е бил забранен тука, аз си го взех от видеотеките и определено не ми хареса: доста слабичък беше, доста повърхностен, като цяло един не особено добър опит за предизборна пропаганда съчетан с уж "скандалани прозрения" и някакво чувство за хумор, което обаче издишаше. Филм, който би могъл да се хареса на всеки, който не обича Буш, представяйки много неща доста едностранчиво и дори изкривено. Предполагам че в България е пожънал огромен успех.

Учудващо за мене, не толкова огромен. Изкоментираха го повече антиамерикански настроените хора, но на част от тях също не им се вярва много-много.

Comment

Working...
                                X