Да, играта с цветния филтър я забелязах - добре е, експресионизъм, както отбелязваш (от един романтично-приключенски емоционален фон, към все по-сериозно и кално приземено). И за ценностите и всичко останало съм съгласен. Историческата акуратност - не знам, аз (може би защото не познавам толкова добре епохата), не намерих нещо, което "да избожда окото", дори беше много добре. Както отбелязах - баталните сцени много ми допаднаха (искаше ми се да са повече ).
Иначе за тезата, че било като Френската революция - не бях я чувал, има какво да се обсъди, струва ми се, но няма да става въпрос за кино, та не е за тук.
Mirovk, този френски филм не съм го гледал. Някой го беше препоръчвал, мисля че в тази тема, но по-назад, но не съм го търсил. Сигурно е както го описваш.
Иначе за тезата, че било като Френската революция - не бях я чувал, има какво да се обсъди, струва ми се, но няма да става въпрос за кино, та не е за тук.
Mirovk, този френски филм не съм го гледал. Някой го беше препоръчвал, мисля че в тази тема, но по-назад, но не съм го търсил. Сигурно е както го описваш.
Comment