Дълбока благодарност към Юлиан Август за оказаната помощ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Номад ако не се лъжа, не е руски. Казахстански направен с много пари от нефта. Lичи си, че е патриотично-издрайфана продукция, спонсорирана изцяло от държавата. Набутали са нек'ви западни актьори, като плах опит да спасят филма но безуспешно. Толкова е тъп, че си спомням, как почнах да псувам на глас в зала 1 на НДК докато го гледах (има свидетели от форума да потвърдят). Парабелка, да обобщя - не го гледай!
Като сте казали Europa, се сетих за много приятния Europa Europa - не знам може и да съм го пускал вече. Въпреки събитията които разказва, филмът всъщност е весел, а Жули Делпи кърти мивки отвсякъде като Хитлерюгенд Maedel (то по принцип Жули Делпи кърти мивки, но това е друга тема).
Comment
-
Като сте казали Europa, се сетих за много приятния Europa Europa - не знам може и да съм го пускал вече. Въпреки събитията които разказва, филмът всъщност е весел, а Жули Делпи кърти мивки отвсякъде като Хитлерюгенд Maedel (то по принцип Жули Делпи кърти мивки, но това е друга тема).
Europa Europа/американското заглавие/ режисьор Agnieszka Holland.В главната роля Marco Hofschneider.
"A Jewish boy separated from his family in the early days of WWII poses as a German orphan and is taken into the heart of the Nazi world as a 'war hero' and eventually becomes a Hitler Youth. Although improbabilities and happenstance are cornerstones of the film, it is based upon a true story."
За мен е задължителен филм в колекцията на всеки киноман.
IMDb > Europa Europa (1990)
User Rating: 7.8/10 (3,666 votes)
Nominated for Oscar. Another 6 wins & 2 nominationsLast edited by meir; 29-04-2008, 12:17.
Comment
-
очаквам с нетърпение филм със заглавие от рода "Рюрик" хи хи хи или "Как казаки на Царьгород войной ходили..." (от серията на анимационите филмчета за приключенията на трима казаци)Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
"The O.D.E.S.S.A. File" (1974) - Късната есен на 1963 г. Млад немски журналист случайно попада на дневника на самоубил се хамбургски евреин, който е оцелял от концлагера в Рига. И започва свое собствено разследване, в хода на което се забърква с О.Д.Е.С.С.А. (организацията на оцелелите от СС) и израелското разузнаване. Филмът е по роман на Фредерик Форсайт, но освен това се основава на действително разследване. Според подробностите в IMDB Едуард Рошман действително е воено-престъпник, укривал се в Южна Америка, и вероятно убит от съмишленици от О.Д.Е.С.С.А. след вдигнатия от книгата и филма шум.
На мен обаче ми направи страхотно впечатление и друго - атмосферата и дизайна, в които има и следи от ранните 70ти. Направо съм във възторг. :love01:"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа"The O.D.E.S.S.A. File" (1974) - Късната есен на 1963 г. Млад немски журналист случайно попада на дневника на самоубил се хамбургски евреин, който е оцелял от концлагера в Рига. И започва свое собствено разследване, в хода на което се забърква с О.Д.Е.С.С.А. (организацията на оцелелите от СС) и израелското разузнаване. Филмът е по роман на Фредерик Форсайт, но освен това се основава на действително разследване. Според подробностите в IMDB Едуард Рошман действително е воено-престъпник, укривал се в Южна Америка, и вероятно убит от съмишленици от О.Д.Е.С.С.А. след вдигнатия от книгата и филма шум.
На мен обаче ми направи страхотно впечатление и друго - атмосферата и дизайна, в които има и следи от ранните 70ти. Направо съм във възторг. :love01:Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
messire Woland написаКнигата на Форсайт, по която явно е правен филма, е доста приятно четиво. Но на филма досега не съм попадал. Добре ли е направен?"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написаТрудно ми е да ти отговоря. На мен много ми хареса. Обаче почти няма общо със съвременните екшъни, че да ти дам сравнение - просто времената са други.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Barabba (1961) - В главната роля: Антъни Куин. В началото на филма един разбойник очаква смъртта в празничното петъчно утро. Името му е Варава."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
Comment