Щом е от създателите на "Таегуки", а и с такъв сценарий, кръвта и труповете ще са в китайски мащаби Това обещава и трейлъра де.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Shelenberg написаЕто един нов филм - http://www.arenabg.com/details.php?i...27a8e398e5b4e1 не съм го гледал чакам скоро да излязът субтитри, но като гледах трейлъра мисля, че ще е много добър.
Дори чисто като техническо изпълнение, филмът смея да твърдя, е на доста високо ниво...Трол по списък.
Comment
-
Филмът е добър, но е много подобен на Таегуки. От една страна е интересно да се гледат неща от доста далечен за нас свят. От друга страна ми идва твърде патетичен. Технически е кадърно направен (е разбира се ентусиастите ще протестират откъде накъде ще се троши танк с малко планинско оръдие но айде) За хвърчащите крайници, след Рамбо (2008) нищо не може да ме впечатли вече.
Искам хубави модерни филми за източния фронтalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Dinain написаХана, надявам се документалният да ти хареса.
Аз намерих "Мюнхен" за добър филм, макар и не шедьовър, но в никакъв случай "боза". Също така не съм го гледал като шпионски екшън, никак даже. Според мен филмът разглежда много по-дълбоки морални дилеми, то иначе нямаше да вдигне толкова шум. Но така или иначе, документалният разглежда събитията около самото отвличане, а този на Спилбърг - събитията след това (поне така както са описани в книгата на някакъв човек, твърдящ че е бивш агент на Мосад и участник в акцията).
Между другото, изненадах се да разбера че в "Мюнхен" са използвани оригинални кадри от събитието. Когато предават по новините интервю с освободените палестинци в Либия, това са си оригиналните кадри от интервюто
Разбира се, филмът на Спилбърг е несравнимо по-добър и по-дълбок от стария. Въпреки, че и онзи филм се въртеше около моралните дилеми пред Авнер...
Впрочем, откакто гледах първия филм, винаги ми е било интересно да разбера колко точно истина има в тази история.
Comment
-
Николай, вярно е, но и първият филм не е "оригинален", така да се каже. Всичко тръгва от книгата. Уикипедията казва следното:
The film is based on the book Vengeance: The True Story of an Israeli Counter-Terrorist Team by Canadian journalist George Jonas, which in turn was based on the story of Yuval Aviv, who claims to have been a Mossad agent. In the book, Aviv's story is told through a protagonist called "Avner". Jonas's book was first turned into a made-for-TV movie in 1986 called Sword of Gideon, starring Steve Bauer and Michael York and directed by Michael Anderson.[1]
Едва ли някога ще научим нещо повече отколкото е описано тук."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Динаин, май бях питал някъде , ама чел ли си "Малката барабанчица" на Джон Льо Каре ?
Оп , в темата "Мюнхен" съм питал ... "Забележителен във всяко отношение филм ", а ? Да те чуй Хана ...Last edited by Todor Pavlov; 07-02-2008, 17:51.
Comment
-
За Динаин и останалите интересуващи се от моралната страна на разглежданите по-горе събития - горещо препоръчвам книжката на Льо Каре .
Между другото , при акцията в Бейрут-лятото на 73г , когато ликвидират 3-ма от палестинските лидери , предерешен с перука и дамски дрешки с "Узи" под тях , е бившият премиер на Израел - Ехуд Барак ,млад офицер от армията .
Comment
-
Todor Pavlov написаЗа Динаин и останалите интересуващи се от моралната страна на разглежданите по-горе събития - горещо препоръчвам книжката на Льо Каре .
Между другото , при акцията в Бейрут-лятото на 73г , когато ликвидират 3-ма от палестинските лидери , предерешен с перука и дамски дрешки с "Узи" под тях , е бившият премиер на Израел - Ехуд Барак ,млад офицер от армията .
Comment
Comment