If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да се издигнат високо над земята в крехък, лесно запалим биплан с открита кабина, да надделяват над по-добре екипирания самолет на противника и да знаят, че средната продължителност на живота в тяхната професия е най-много 6 седмици - такава е била дръзката и героична история на мъжете от ескадрилата "Лафайет", първата американска ескадрила от бойни пилоти, включила се в Първата световна война, когато неколцина смели млади мъже влизат доброволно в битката за демокрация.
Хаха , ама янките и през ПСВ ли са налагали демокрация... :wo-oh:
Днес гледах един филм на BBC "Анибал" и както установих после,сниман е в България.Главната роля е поверена на Александър Сидиг,който е по-познат от "Небесно царство".Помислих си,че това е поредната нискобюджетна продукция снимана у нас и очаквах пълна боза.Филма не е лош,ама някои неща ме подразниха.На първо място забелязах,че конниците яздят със стремена и седла,които по това време не са били използвани.После ми стана забавно,когато един иберийски вожд говореше на български(актьора е българин)Иначе за масовките горе-долу са се постарали,но повечето статисти изглеждат малко нелепо.Особено римските легионери бяха кой с накривен шлем,на кой бронята му голямаАз лично чакам филма с Вин Дизел на тази тема,дано да се получи,че Анибал ми един от любимите пълководци.
Исторически филм без грешки би бил нещо по-изключително от непорочно зачатие. Гледал съм сигурно стотици (главно пресъздаващи Античността и Средновековието), включително и доста добри, но безпогрешни - нито един. И като правило грешките са глупави, затова дразнят много.
Последната дивотия (много слабо казано) беше снощи по телевизията: "Бланш". Думи нямам, а косата ми е още изправена и нямам нужда от гел.
Иначе за масовките горе-долу са се постарали,но повечето статисти изглеждат малко нелепо.Особено римските легионери бяха кой с накривен шлем,на кой бронята му голяма
Чшшш ей, аз съм се снимал в тоя филм и бях точно римски легионер Нищо лошо да не се говори за моите хора, я ги виж тия галските съюзници на Анибал какви мърляви метъли са!
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
Чшшш ей, аз съм се снимал в тоя филм и бях точно римски легионер Нищо лошо да не се говори за моите хора, я ги виж тия галските съюзници на Анибал какви мърляви метъли са!
Тоя филм следва доста плътно Ливий, но на мен не ми се хареса особено. Много е буквален, а най-интересните реплики все ги пропускат.
Впрочем като стана дума за вожда, той не беше ли келт? Точните думи бяха "римлинити ще ми дадат повичи."
Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
О, да. Беше чудесен историко-романтичен филм. Спомням си, че имаше един пан Кетлер (дали не бъркам името?), който непрекъснато вадеше някакви многоцевни гърмежни изобретения - бяха много интересни и напълно измислени, предполагам.
Не се обиждай,нямах предвид самите статисти,а екипировката им.Иначе галите си бяха ефектни,ама тоя вожд с диалекта ме уби с тая речИма един филм по History пак за Анибал,та там актьорът по-ми харесва.
Гибсън, макар да не блести като режисьор, има талант да избира интересни теми за филмите си. Филма обещава да запази историческата достоверност от Смело сърце, което предполага преоритет на художественото. Чудесно. Става дума за маи*, пирамиди, жертвоприношения, разбира се и за края на света.
* Маи ли казах? Бягайте да четете темата ми за цифрите.
Comment