Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
заря91 написа Виж мнениеизлезе филма "28 панфиловцев" https://www.youtube.com/watch?v=b3R1w3fo2L8
Comment
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Някаква идея къде мога да открия Dieppe (1993)? Гледах го като излезе преди 20 и кусур години и имам само смътни спомени. За съжаление никъде не мога да го открия.
Comment
-
Норвежката продукция "Kongens Nei" ("Изборът на краля"), 2016 г. Нападението срещу Норвегия през април 1940 г., бягството на кралското семейство и правителството от Осло, решението да не се сътрудничи с Германия. Най-впечатляващата сцена е, естествено, потопяването на "Блюхер" при крепостта Оскарборг. Режисьорът не се е стремял да оригиналничи или да влага въображение (което спокойно може да се впише между достойнствата на филма) - с други думи историята е разказана скучновато, но достатъчно достоверно.Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!
Comment
-
Хвърлих поглед на рецензията, май авторът и не си е написал домашното - хвърля обвинения за "измислени герои" и събития, които обаче са си съвсем истински. Визирам Лайтолър специално.
Естествено, възприятието на даден филм е силно субективно, така че виждания всякакви и всеки с вкуса си
Но ми е интересно, защо го определяш като "недоразумение"? Любопитен съм за тази гледна точка и аргументацията и?XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Недоразумение - и като оценка на даденото историческо събитие, и като художествена реализация на тази оценка. Основната част от критиките са в посочената статия, така че няма да ги повтарям.
Както в повечето филми на Нолан е обърнато внимание на опаковката, а не на съдържанието. Изкуствена героизация на напълно негероични събития, митологизация на дреболии, липса на образи и характери, замъглена мотивация и прочее. Разбира се - всеки с мнението си.
Comment
Comment