Знам какво да очаквам от съвременните руски военни филми, но все пак...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Мисля, че е по-скоро за тази тема за добри филми, отколкото за другата. Подобен на "Body of Lies" и "Green Zone", евентуално - малко по-реалистичен - Кралството (18+ - доста насилие)."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
aiwara написаhttps://www.youtube.com/watch?v=NE-39Mguh1k
Знам какво да очаквам от съвременните руски военни филми, но все пак...
pnp5q написаКралството (18+ - доста насилие)
В известен смисъл приличаше на един друг: Green Zone. Но "Зелената зона" е в пъти по-добър.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
The Kingdom за мен лично е изненадващо добър филм, роден от некадърен режисьор и посредствени (но известни) актьори. Както каза messire Woland опит да се гледа цялостната картинка и човек, като го гледа от днешната гледна точка се вижда, че са уцелили в много неща.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Herr Bubikopf написа Виж мнениеЗаповядай - днеска са го пуснали - http://rutor.org/torrent/428781/bitv...abey-licenzija
И Аз сядам да го гледам -
Има го вече и в Замунда:
Comment
-
Здравейте, опитвам се да си спомня един филм-сериал от края на 80-те. Историята се развива по време на 30 год. война в Германия. Това което си спомням е името на главният герой Георг Кресе и че се подвизаваше с високо-технологичен арбалет стрелящ с топчета от английски мрамор. Ще бъда благодарен за всякаква информация.
Comment
-
Естонския ''1944'' http://www.imdb.com/title/tt3213684/?ref_=fn_al_tt_1 (има го в алтернативната замунда). Оттдавна не бях гледал толкова смислово силен филм за ВСВ. Показва войната през погледа на обикновения естонец, избрал страна в конфликта: едните който воюват в естонската ss дивизия, а другите - красноармейци. Една малка Естония може да направи такъв стойностен исторически филм, а нашето съвременно кино продължава да бълва бълва кретении...
Comment
-
Spellbreaker написа Виж мнениеНе успях да открия, а някъде от този форум намерих за филм относно XVII-ти век, с типичните формации от пиконосци. Май беше за испанец с Холандия или нещо от този род. Някой да ли се сеща за заглавието?
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
В момента гледам "Битва за Севастополь" или Несломима / "Незламна" / страхотен филм, главната героиня е руски топ-снайпер с 309 попадения, наричана в западнта преса "Лейди Смърт". Актрисата е много красива, във филма има любов, мнооого кръв,сълзи, типично по руски. Бойните сцени са адски добри,има кораби самолети, ръкопашен бой, вобще...гледайте страхотен е. Вече има и бг-субтитри. Можете да го намерите по тракерите.
Last edited by Henry Sinclair; 17-05-2015, 10:03.Войната е лека за зрителите...
Comment
Comment