If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами то парадокса е че по българските ТВ канали го въртят по този начин...Аз също го изтеглих преди 4 5 месеца но като видях само българските субтитри и направо го изтрих развали ми се целия кеф(не че филма е нещо особено де ама все пак)
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Хъм това което и аз знам е че той е правен така... въобще не съм сигурен че има вариант на български, и в фирмата която аз работя - варианта е англоезичен....
пуснах току що едно търсене виж каво излезе:
Българската версия беше 3 - 4 епизода.. Тове е за износ, монтаж е от тях, с леко променен сюжет и озвучен на английски. Навремето гледах интервю с човека който го е правил..
Той, и някакъв чужденец..
.
..И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
По Канал 1 съм е гледал беше 3 епизода.Тази версия сравнение с оригинала е като да гледаш първите варианти на Властелина и да ги сравняваш с икстендит версиите...
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Българската версия беше 3 - 4 епизода.. Тове е за износ, монтаж е от тях, с леко променен сюжет и озвучен на английски. Навремето гледах интервю с човека който го е правил..
Той, и някакъв чужденец...
А на мен ми е преподавал човека който е режисирал Хан Аспарух ... И от него знам някоя и друга история за снимането... А Людмил Стайков до момента не признава съвсем кратката версия въпреки че признава че е получил еднин добър урок по монтаж от щатския екип премонтирал филма... а има и еднин много добър израз за ситуации като тая: Да пишат могат и калфите, да задраскват само майсторите...
А в ситуацията изискването е било филма да е толкова голям - три серии
A това "САМО" ли е?(между другото се пише озвучен)
А защо дават само варианта за износ по сателита? Знам, че над 20 млн. билета са били продадени за всяка серия, т.е. всеки българин го е гледал, но аз не съм бил роден тогава. Въобще давали ли са скоро многосерийния филм? А и в Интернет намирам само 681-Величието на хана
Парада ще командвам аз! (О.И.Бендер - велик руски комбинатор)
E, види и е приятно да се гледа. Йосиф Сърчаджиев е направил супер роля на императора.
Иначе авторите имат няколко издънки - прочутата е с маратонките, но има и други. Така например, не знам кой ги научи, че цървулите са продукт на техническия прогрес и тогава българите не са ги имали, та бяха обули едни деца в нещо като кожени партенки
Също и сцената, в която в която ханът иска прави секс в присъствието на Велизарий и му казва, че "при тях това не е тайна". Плоскоразбрано езичество, ей!
Comment