Преди видях тази книга чисто нова на руски в "Книгомания" но понеже не го разбирам този език не си я купих. Сега обаче я виждам на английски и се чудя добра ли е - май е известна - ако не се сещате става въпрос за книгата на У. Ширър. Та кажете си мнението за да преценя дали да я купувам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"The rise and fall of Third Reich" У. Ширър
Collapse
X
-
Абе, не е лоша, всъщност, някъде по-надолу в страниците на същата тема имаше обсъждане и по нея.
Доколкото си спомням, тя беше изцяло написана в журналистически стил, от гледната точка на въпросния американски журналист.
За повече ще трябва да я прегледам отново.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Аз си припомних частично книгата вчера. Интересна е като писана от свидетел на събитията. Но е доста черно-бяла на моменти. Като цяло, си заслужава да се види, така че, ако имаш време я прочети. Аз я имам на руски и мога да ти я дам, но както разбирам, на този език няма да ти свърши работа.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
В книжарницата на "Книгомания" на бул. Левски я имаше на руски език, издание от 2003г. Томът обхваща 4 книги /от зараждането на нацизма до Пърл-Харбър"/. Останалите две излязоха още през 1998г. в поредица "Мир в войнах". В момента я чета и много ми допада. Препоръчвам я горещо на всички. Освен това предлагам на Вашето внимание и "Възход и падение. История на Германия.1914-1945" на Валентин Спиридонов.
Comment
Comment