Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Александър Велики - филмът

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

По-зверски актьор???Та Александър е бил юноша,когато е завладял светът,целият познат на гърците свят.Какъв актьор искате-Колин Фарел е на годините на Александър....
    Има пропуски откъм историческа страна...интересна теза,предвит това,че за Александър не се знае много и той е една от най-загадачните фигури в историята?
    "Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

Comment

Не е чак толкова загадъчен, а и за него доста неща има известни, а иначе за завоеванията да, но отива даже доста извън познатия на гърците свят
      За останалото, ще намеря време най-сетне да го гледам тоя филм, но от това, което чета и чувам за филма, Оливър Стоун не е успял да преодолее чисто американския поглед към личността на Александър.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Воланд,гледай филм-а,заслужава си.Просто е нов поглед към оформянето и представянето на исторически филм.
        Американски поглед?Ако го има , си отговори защо филма се срина в боксофис класациите на Щатите?
        "Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

Comment

Е, с филма може всичко да се е случило в САЩ, Оливър Стоун може просто да е успял да направи филм, който да не се гледа в САЩ и въпреки това да не е успял да избяга от американските стереотипи. А и американците последните години доста залитат по шовинизма, та откъде да знам, може да не е моден този режисьор там просто.
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Симеонов аз пък да ти кажа и Спайдър мен срина класациите в Щатите но няма сила на света която да ме убеди че това е филм!Прави си сметка какво ми е мнението за комерсиалното кино...Александър съвсем не е бил юнуша като е завладявал света а Колин Феръл пък изобщо не е юнуша.Честно казано аз бих изиграл по добре ролята
            ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

messire Woland написа
              Оливър Стоун може просто да е успял да направи филм, който да не се гледа в САЩ и въпреки това да не е успял да избяга от американските стереотипи
              И според мен точно това се е случило.
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Маршал Симеонов написа
                По-зверски актьор???Та Александър е бил юноша,когато е завладял светът,целият познат на гърците свят.Какъв актьор искате-Колин Фарел е на годините на Александър....
                Има пропуски откъм историческа страна...интересна теза,предвит това,че за Александър не се знае много и той е една от най-загадачните фигури в историята?
                Абе аз имам доста да поспоря за въоръжението и т.н., не си спомням много добре и ще трябва да погледна в живописа на Плутарх за Александър, но се съмнявам относно ръсата му коса.

Comment

Филмът имаше някои добри моменти, но като цяло бе твърде непоследователен. Важни от историческа гледна точка неща не бяха показани и се прескачаше от едно събитие на друго. Атаката с кавалерията при единствената показана битка с Дарий обаче ми хареса.

Comment

Ако се гледа от гледна точка от това, че трябва да се гледа този филм, то аз бози съм гледал и пил колкото си искам. Филмът е правен за пари, а не за тълкуване от историци. То и във филма ,,Златния век,, Ханко даваше на коня царевица, която инките са доставили на Византия с бартер сигурно.
                    В Александър Аристотел показваше на децата света на карта написана на английски-пенделска работа. Добре, че Азис не играеше Александър , а Софи Маринова неговата майка-то техните сънародници тичаха със слонове от Тайланд. За мен този филм е за кашмер. :rock:
                    здз

Comment

Хахаа, pop69, добър коментар! Лошото е, че подобни "интерпретации" на историята се възприемат като истина и после ходи доказвай, че нямаш сестра
                      knowledge is power

Comment

И аз съм на това мнение. Много трудно ще е сега, на една учителка по история, да обясни на учениците си, че с Александър започва една епоха, и че хомосексуалността му е само хипотетична.

Comment

Идеята за Азис е конвертируема... Аз бях повече отегчен, отколкото впечатлен. А иначе - скъпа продукция...
                          "ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."
                          Предизборна програма

Comment

Мисля, че самият филм ,,Александър,, изчерпва темата за филма ,,Александър,,. Може би за да се получи пълна представа за идеята на филма във форума трябва да участва Оливър Ст. няколко слона и компютърните специалисти без които филма ще изчезне. Македонците надявам се , че са щастливи и задоволени. Филма е в пълен унисон с тяхната идея за македонизма макар и да изглежда бутафорна и изродена. За истината ние можем само да предполагаме.
                            здз

Comment

Филмът е почти бездарен, но има някои сцени, за които заслужава да се гледа - Вавилон, Александрия, Гавгамела (за жалост не цялата). Освен това някой забеляза ли чия е музиката във филма?
                              We don't see things as they are, we see them as we are
                              ---Anais Nin----

Comment

Музиката е на Вангелис и все едно, че се откриват олиампийските игри. На фона на филма звучи меко казано ужасно. То добре, че музиката не е на Володя Стоянов или Илия Луков. Странно какво намират хората в този смешен филм, че чак ми става тъжно и жално-мислех ви за интелигентни хора, а не за деца.
                                здз

Comment

Working...
                                X