А,можеш ли да пуснеш линк към това изпълнение?Тъй като този вариант,който аз имам,предполагам,че е социалистическият,има разминавания с оригинала.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Маршове
Collapse
X
-
Grifona написаРуския и аз си го имам, интересува ме българския, той не е един и същ с Боже царя храни. От 1951 до 1964 хим на НРБ е "Българио мила", а не "Мила родино" който е днешния.За това го търся.
Само че е МИДИ формат Има го и текста.
Comment
-
fingolfin написаЕто линк: http://david.national-anthems.net/bg-64.htm
Само че е МИДИ формат Има го и текста."...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски
Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.
Comment
-
KG125 написаO, ама ти знаеш гръцки? Дай заглавията, да видим там пише ли за варварите от север?
Оригиналният текст на новогръцки език:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤ&Η
Μακεδονία ξακουστή
του Αλεξάνδρου η χώρα,
που έδιωξες τους βάρβαρους
κι ελεύθερη είσαι τώρα!
ήσουν και θα ΄σαι ελληνική,
ελλήνων το καμάρι,
κι έμεις τα Ελληνόπουλα,
σου πλέκουμε στεφάνι.
Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
να ζούνε σκλαβομένοι,
όλα και αν τα έχασαν
η λεφτεριά τους μένει!
.....но той не може да предаде така добре гръцкия израз, както може да се предаде на български, поради сходствата в нашите балкански езици, затова и аз ще си позволя да го напрявя един на български за вас
СЛАВНА МАКЕДОНИЯ
Славна Македония,
на Александър земята,
дето преследва варварите
и свободна си сега!
беше и ще бъдеш гръцка,
на гърците гордост,
и ние, гръцките чеда,
ти плетем венец.
Македонците не могат
да живеят поробени,
дори и всичко да изгубят
свободата им остава!
Преводът е буквален и мисля, че звучи нелошо като за военна, пропагандна песен, дори и на български, както вече казах. Айде КГ тва с варварите беше поздрав за тебе :mhehe:
П.П. КГ, ако искаш пиши заглавията, на кои маршове искаш да знаеш, как се превеждат от сайта, който дава като линк Ханс, че ся ме мързи да отгърна(да зареждам предната старница) и да ги гледам
THE LABARUM
sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
,sevogorob eht erew ysmim llA
.ebargtuo shtar emom eht dnA
Бе сгладне и честлинните комбурси
тарляха се и сврецваха във плите;
съвсем окласни бяха тук щурпите
и отма равапсатваха прасурси.
Comment
-
Гост
byzantiner написаАйде КГ тва с варварите беше поздрав за тебе :mhehe:
П.П. КГ, ако искаш пиши заглавията, на кои маршове искаш да знаеш, как се превеждат от сайта, който дава като линк Ханс,
Благодаря от сърце, ама мисля да не ти правя тоя труд. Знаем го ние принципа на южносъседските маршове
Comment
-
Целият раздел с линкове за съветска музика в известният руски портал и търсачка, понеже се сетих, че по-нагоре имаше линк, ето и този :
THE LABARUM
Comment
-
Попаднах на един руски сайт , от който можете да си изтеглите маршове от:
Германия
Российская Империя
СССР
Великобритания
Франция
Австрийская Империя
Венгрия
Италия
Испания
Португалия
Швейцария
Нидерланды
Бельгия
ГДР
Норвегия
Швеция
Дания
Югославия
Греция
Канада
Мексика
Аргентина
Северная Корея
Япония
КитайСкачайте отсюда более 450 военных маршей Германии, Российской Империи, Советского Союза, Австрийской Империи, ГДР, Венгрии, Англии, Франции, Италии, Швейцарии, Швеции, Дании, Аргентины, Японии, Китая, Северной Кореи, Канады и Испании в формате mp3 в прекрасном качестве совершенно бесплатно.
Также можно скачать некоторые ноты и партитуры.
Заработал ФОРУМ!
Download from here more than 450 military marches of Germany, Russian Empire, Soviet Union, Austrian Empire, GDR, Hungary, England, France, Italy, Switzerland, Sweden, Denmark, Argentina, Japan, China, North Korea, Canada and Spain in a format mp3 in excellent quality completely for free.
Also you can download some notes and scores.
Downloaden von hier aus mehr 450 Militärmärsche von Deutschland, Russische Reich, Sowjet Union, Kaisertum Österreich, DDR, Ungarn, England, Frankreich, Italien, Schweiz, Schweden, Dänemark, Argentinien, Japan, China, Nordkorea, Kanada und Spanien im Format mp3 in der hochvertige Qualität sind vollkommen kostenlos.
Auch Sie könen einige Noten und die Partituren downloaden.
THE LABARUM
Comment
-
Гост
momci trebva mi kletvata na SS ako moje nqkoi da q nameri 6te e dobre ili pone da mi kaje ot kade da q namerq sa6to aka nqkoi amr6 sa6to 6e mi e ot polza
Comment
-
Obersturmbannführer написа"Прекланям се пред теб, о, Адолф Хитлер,
като фюрер и канцлер на Германския райх,
във вярност и безстрашие.
Кланям се на теб и на тези, които стоят над мен,
Посочени от теб:
Послушание до смърт!
И бог ще ме закриля."
Това "о, Адолф Хитлер", ми звучи, като-"о, всевишни"-то си и такова де. Само това-"и бог ще ме закриля" не ми е вписва в картинката."...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски
Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.
Comment
-
На www.thirdreich.boinaslava.net сме публикували клетви на brigadefuhrer-ите и gruppenfuhrer-ите от SS
ако не ме лъже паметта разбира се )))
Между другото това все пак е доста встрани от темата.
Comment
Comment