Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Маршове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Galahad написа
    A кои са заглавията? Все пак не е много удачно да се изтеглят 24 МВ и да се окаже, че отдавна ги имам.
    US Military Academy Band-When Johnny Comes Marching Home
    John Philip Sousa - USMC - Halls of Montezuma
    John Philip Sousa - Semper Fidelis March
    German Military Music - Hohenfriedberger March
    German Military Marches - Nazi Marches - Wacht am Rhein - btw Wacht am Rhein въобще не е нацистки, а освен това мелодията тук въобще не е Wacht am Rhein, по-скоро е маршова версия, на Heil Dir im Siegerkranz (кайзеровия химн)
    German Military March - Gottfried Piefke - Der Koniggratzer
    French Military Marches - Marche De La Gendarmerie
    French Military Marches - Le Boudin
    Barry Lyndon - British Grenadiers-Pipes and drums
    Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Много хубави неща си истеглих, от тук! Доста от тях имам, с вокал.
      Можетели да ми кажете текста на Велик е нашия войник? Не мога да разбера нищо, от това което пеят в моята версия!
      Сайта с руски маршове не работи. А искам да си сваля "Прощание Словянки", че ми е любопитно.
      "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Comment

А искам да си сваля "Прощание Словянки", че ми е любопитно.
        Ето(~5мб):
        Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

А някой да знае откъде мога да дръпна траурния марш "Вий,покойници"?

За "Ясен месец веч изгрява"натисни тук
          ПС:И аз я търсех допреди около месец.
          Last edited by vancheto; 26-12-2005, 18:35. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
          България над Всичко!

Comment

А за "Откога се е,мила моя майнольо"оттук
            България над Всичко!

Comment

Има ли някой идея откъде могат да се изтеглят песента за Капитан Петко войвода и "Ден денувам кътища потайни". Но автентичните изпълнения. Не на разни псевдопевци като Володя Стоянов и Слави Трифонов.

Comment

Още малко маршове:

Тих бял Дунав

Следващия е "Когато над Дунав се мръкне..." Може тази песен да смути нечие демократично сърце, но е хубава и предполагам, че повечето ще се зарадват на появата й.

:wmann: А тази всички ще я харесат: Велик е нашият войник - не само оркестър, но и хор. :drums: :love67:
                Тези са на рапидите, тъй че тегледе преди да им е изтекъл срока.

Весели празници. :f_cheers:
                Last edited by ; 30-12-2005, 19:17. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Втория линк не ми мяза на комунистически.Провери го.

Нещо не мога да се справя с това.Няма ли как да го сложиш на някое по-човешко място.И все пак някой няма ли го траурния марш "Вий,покойници"?
                  Last edited by vancheto; 30-12-2005, 19:29. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                  България над Всичко!

Comment

Втория линк не ми мяза на комунистически.Провери го.
                    Това не е сайт, а са рапидите. По сайтовете тези песни трудно се намират и понякога са само оркестър без вокалисти. Тъй че граби народе докато е време.

И все пак някой няма ли го траурния марш "Вий,покойници"?
                    Ако е "Покойници вий в други полк минахте..." само като текст в събраните съчинения на Иван Вазов.
                    Last edited by ; 30-12-2005, 19:31. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Тъй като темата за националната символика ме вълнува, някой има ли представа някъде в нета да има запис на родния химн от 1951 до 1964 и на химна на царя.

Comment

запис на родния химн от 1951 до 1964 и на химна на царя

Това много не го разбрах. Ако второто е "Боже царя ни пази" - знам къде е аналогичния за руския цар.
                        За първото не ми е ясно защо трабва да е записан точно в този период, а не това, което е напр. на президентския сайт.

Comment

Руския и аз си го имам, интересува ме българския, той не е един и същ с Боже царя храни. От 1951 до 1964 хим на НРБ е "Българио мила", а не "Мила родино" който е днешния.За това го търся.

Comment

Аз имам "Велик е нашия войник" с вокал, от преди година. Но абсолютно нищо не мога да разбера, какво се пее. Затова ако някой има текста, ще съм му много благодарен да го изложи тук.
                            "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Comment

Ето един сайт с много маршове:

Comment

Велик е нашият войник
                                текст: Константин Георгиев
                                музика: Михаил Шекерджиев
                                изпълнява: Ансабъла на БНА, с дир. Чавдар Маждраков

Велик е нашия войник!
                                Велик, велик, велик!
                                Измокрен, гладен, уморен,
                                Без отдих би се ден и нощ,
                                Бърдата цепи разярен
                                Със страшния си вик "На нож!"

От Китка литна в един миг,
                                Прецапа Тимока дълбок,
                                При Равна,Вина,Лясковит,
                                Черта му път самият Бог.

При Маврово, заровен в сняг,
                                С ръце премръзнали се би,
                                В Ботум отвори път за Дрин,
                                Прокуди врага до един!

И пак спокоен, мълчалив,
                                При Охрид днеска той стои
                                И чака нов враг да срази
                                Със страшния си вик "На нож!"

Песента се ражда през 1916г. в гр. Охрид като "Марш на 23-ти Шипчински полк." Запява се още на фронта от войнишки хор, в който участват и самите автори на текста и музиката – Константин Георгиев и Михаил Шекерджиев. И до днис тя остава една от най-любимите войнски песни.
                                По политически причини, през различните исторически периоди, оригиналния текст се преработва. Особено драстични промени текстът търпи след девети септември 1944г. , както е видно и от изпълнението, поместено в този диск. Тук е побликуван оригиналния текст.

Порових се малко и намерих това. Не е много, но пак е нещо. И все пак някои неща се разминават и не мога да разбера, какво се пее точно.

Comment

Working...
                                X