Защо направо не си кажеш това, което ти е на душата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Книгите на Волен Сидеров
Collapse
X
-
Е, хъм, lzl, от нещата, които си написал, разбирам че не съм сгрешил като не съм си губил времето да чета въпросните книги. ТЕзи неща са общо взето съчетание от митове, дезинформация, откровенни глупости, подплатени с някоя и друга истина.
Да речем, ония работи за Октомврийската революция не знам да са верни - но несъмнено тя косвено е подкрепена от Германия, но съвсем не от немски евреи или нещо подобно, а с ясната идея, че тя ще извади Русия от войната (което и се случва на практика). НО не мисля че САЩ или "световното еврейство" (доколкото е уместно да се говори за него в тоя контекст) имат някакво участие.
По повод на лихварството, бих казал, че това е древно занятие и съвсем не е присъщо само на евреите или пък на определени държави - подобни професии е имало и във Византия, и в България, и вероятно във всяка държава, която е имала достатъчно развита търговия и финансова система. Фактът, че в средновековна Европа християните, които се занимават с подобна дейност са религиозно ограничени в размера на лихвите, които могат да искат, докато еверите не са, до голяма степен допринася за успеха в това поприще на последните. Към това следва да се добави фактът, че те живеят (принудително) в силно сплотени и изолирани диаспори из почти всички европейски държави, което спомага за това чрез тях да се организира достатъчно ефективна трансдържавна финансова система. Но същевременно, убийството на еверин или цигтанин, да речем, в повечето Средновековни държави се е смятало за едва ли не благочестиво деяние и най-често не е било санкционирано по никакъв начин, така че тези етнически групи са били доста преследвани и подтискани (значително повече от другите).
По отношение на спомената пиеса, имаме случай на явно лъготене (както обичаше да казва котаракът Бегемот в една хубава книга ) - става въпрос за пиесата "венецианският търговец", която не само че се печата и играе свободно, но е и филмирана.
Та така.
Comment
-
Imperial, просто казвам, че ми звучи малко странно отритнатите от обществото да печелят без реална работа.
Относно неучастието на банкери от САЩ в руската революция ето ви част от речта на McFadden, оня който е отровен след други два опита за покушение - "These twelve private credit monopolies(собствениците на ФЕД) were deceitfully and disloyally foisted upon this Country by the bankers who came here from Europe and repaid us our hospitality by undermining our American institutions. Those bankers took money out of this Country to finance Japan in a war against Russia. They created a reign of terror in Russia with our money in order to help that war along. They instigated the separate peace between Germany and Russia, and thus drove a wedge between the allies in World War. They financed Trotsky's passage from New York to Russia so that he might assist in the destruction of the Russian Empire. They fomented and instigated the Russian Revolution, and placed a large fund of American dollars at Trotsky's disposal in one of their branch banks in Sweden so that through him Russian homes might be thoroughly broken up and Russian children flung far and wide from their natural protectors".
Лошото е, че не предоставя фактури де, но да бъде убит след това ... има нещо гнило в Дания.
Бил е Chairman of the Banking and Currency Commission за повече от 10 години...
А за венециянският търговец - както казах, не знам дали по принцип става дума за лъготене, но в тоя случай става дума за недочитане. Написах, че е забранено за изучаване в училищата (забравих да доуточния - в САЩ), разлика има, нали ?
И друго си мисля, това постоянно гонене от всякъде ... голяма случайност, бате. Ама това си е отделна тема.
ПАК казвам, въобще не искам да му адвокат, нито съм съгласен с всичко написано там, просто дискутирам.По моя преценка съм обективен.
Comment
-
Ок, всички просто дискутираме. ПО повод на приведения цитат - няма доказателства. Защото подобни тъврдения могат много да се цитират, но нищо не е доказано, а без доказателства... нещата не се връзват (и не мисля, че нечия смърт е доказателство).
За изучаването на "Венецианският търговец" в САЩиансикте училища - не знам, но мога да се опитам да се информирам. Но не ми се връзва, защото и в САЩ са правили филм по пиесата, пък и със сигурност се поставя в техни театри.
Comment
-
Тея дни ще взема книгата да видя какво беше написал по темата за Троцки, щото като я четох нямах интернет. Аз също като теб не знам доколко е истина това, но определено има нещо съмнително. Естествено такива цитати не могат да се считат за пълни доказателства, но човека явно не е бил болен интригант, бил е навътре в нещатата така да се каже.
За венецианският търговец - ще се радвам, ако ми кажеш как е. Надявам се, че е достоверна информацията. По-интересно ми е да ми казват, кое, къде, защо не е така както пише, от колкото "бе не знам как е, ама май не е тъй".По моя преценка съм обективен.
Comment
-
Е, казах само че ще се опитам да проверя, но все пак не живея в САЩ, така че не знам дали ще успея. Може би за Империал или Парабелум ще е по-лесно да получат подобна информация, ако е възможно. Но както споменах, това е много съмнително, защото по пиесата са правени американски филми, пък и се среща и цитира на доста места.
Comment
-
Ъъъ, какво значение има дали дадена пиеса се учи в прогимназията или не?! Сума пиеси се учат, а още повече пък не се учат, се 20
А за другото, с такъв род конспиративна фантастика хич и не ми се занимава, тя лежи тотално извън интересите ми.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Интересни са ми разни крайни отрепки, които излъчват и лявото, и дясното пространство. Велко, който още си гони някакви фашисти, или пък този тук сега. Сбъркани хора. Язък, че този беше от СДС, язък, че беше редактор на единствения истински демократичен вестник в БГ. Сега по-скоро му отива да е във вествик дума24часатрудстандартивсичкидругижълточервенипарц али.На нож!
Comment
-
Велко, когото ти спомена, да не е оня (...) В.Вълканов - депутатина? Лудия анти-фашист?Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment