"Българското управление във Вардарска Македония (1941-1944)" (ГУ на архивите при МС/Държавна агенция "Архиви", 2011, 512 с., 10,50 лв.)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови исторически книги
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
http://knigabg.com/index.php?page=book&id=28339 незнам доколко е актуална книгата, но поне за нашия пазар е нова и незнам дали има друга подобна по темата!
Comment
-
В Централния военен клуб, на 11 април от 18.00 часа професор Андрей Пантев ще представи монографията „История на българската военна авиация”. Автор на книгата е полковник професор, доктор на военните науки Димитър Недялков. Монографията представя историята на българската военна авиация от зараждането на авиационната идея, която намира почва у нас в края на 19 век до съвременните Военновъздушни сили.
Полковник Недялков е летец-пилот I клас. Заместник-декан по научната дейност на факултет „Командно-щабен” към Военна академия „Г.С.Раковски”. Дългогодишен преподавател в академията и изследовател на авиационната история на България. Организатори на събитието са Командването на военновъздушните сили, Военно издателство- ЕООД и ИА "Военни клубове и военнопочивно дело".
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Излезе от печат „АЛМАНАХ НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРИЯ” част 1
Last edited by dibo; 10-04-2012, 00:04.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
dibo написа Виж мнениеИзлезе от печат „АЛМАНАХ НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРИЯ” част 1
http://www.militarymuseum.bg/Arhiv/new20.htmlТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
червенков написа Виж мнениеКнигата на полковник Трифон Ангелов "Нашата 7 дивизия" може да се закупи само от самият автор на цена 10лева.Човека живее в София.Имам му телефона, но не знам доколко е коректно да му го публикувам, който се интересува може да ми пише ЛС.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
червенков написа Виж мнениеСега остава да се появят и по книжарниците и щастието ми ще е пълно!
Излезе от печат книгап Първа от Алманах на Сухопътните войски на България. Книгата съдържа биографиите на всички генерали от пехотата на царство
България и историята на първите 12 пехотни полка от Българската войска написана е по идея на Асоциацията на Сухопътните войски на България, чиито
председател съм и на фондация Българско военно историческо наследство. Автори са екип от НВИМ. Книгата няма да се разпостранява в книжарниците, а
ще се предоставя на бибилиотеките и историческите музеи. Ограничено количество ще се разпростанява и чрез продажба. Заявки по електронната
поща на Асоциацията на имейла office@blfa-bg.org. и на този и-мейл: tsvetkov.k.r@gmail.com, в която да се упомене и адреса на изпращане.
Изданието е луксозно и струва 70 лева книгата. Превод чрез пощенски запис.
Изпращането на книгата е за сметка на асоциацията и е гарантирано с потвърждение до получаването на книгата от поръчителя. Поредицата е от 14
или 15 книги за всички съединения и части от всички родове войски на Сухопътните войски(пехотата) от Освобождението да наши дни.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Parabellum написа Виж мнениеМного интересно, само жени са писали тази книга. Няма да се очудя, ако главата за генералите е преписана от този форум. И само 250 снимки? Толкова ли е беден този музей?
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
Comment