Щеше да е по-добре да мине без ледени демони и летящи бронирани огнехвъргачки.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сериали
Collapse
X
-
gollum написа Виж мнениее, да но тогава щяха да са нужни малко повече компетентни фигури-управници, а от тях не само, че се наблюдава известен недостиг, ами и бързо-бързо отстраняват каквото все пак са въвели.
Comment
-
Бе тая зима, дето идвала - това е изтъркан рефрен, при това на някого, дето бързо си загуби главата (и въпреки предполагаемите му положителни лични качества, реалните му управленски и командни са по-скоро на ниво лейтенант: дали трябва да се доверяваме на способността му да повтаря едно и също ). Едва-едва завършва лятото и тепърва ще идва есента, която може да е още девет години. А като знаем, че за пет тома роман и няколко хиляди страници едва-едва са минали 3-4 месеца вътрешно време... хъм. едва ли ще я докачаме тази зима.
Да, вероятно политическите интриги нямат зрелищността на зомби-филмите, за това съм съгласен. Друга публика, други мащаби.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеВ този смисъл, който влагаш по-горе, вероятно само Рууз Болтън може да се нареди до Тайуин."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеВсе таки - Рамзи, но в смисъла на лично неговия (почващ от него) род.
pnp5q написа Виж мнениеМоже ли Конфликта да бъде между нея и Денерис, как мислите?
Comment
-
gollum написа Виж мнениеЕдва-едва завършва лятото и тепърва ще идва есента, която може да е още девет години.
gollum написа Виж мнениеДа, вероятно политическите интриги нямат зрелищността на зомби-филмите, за това съм съгласен. Друга публика, други мащаби.
Comment
-
Не искам да се впускам в елитарни разсъждения, но прави добро впечатление, когато човек умее да цени всичко. И интригите, и зомбитата.
Все таки - Рамзи, но в смисъла на лично неговия (почващ от него) род.
Comment
-
Рамзи се превърна от незаконороден син на дребен благородник във владетел на почти целия Север. Както казах, той беше пожертван заради по-важните герои. Това, че беше психопат, въобще не беше пречка за него. Всички видяхме как северняците клекнаха пред него. Като цяло да си психопат не е пречка за издигане в обществото, а напротив.
Марджъри е омъжена за слаб и лесноманипулируем крал. След като се усети накъде духа вятърът и се покръсти набързо, тя се сдоби с голямо влияние. Нейният собствен процес беше отменен. Малко след конверсията ѝ Томен обяви забраната за съд чрез двубой, с което Серсей (нейният архивраг) остана без единствения си коз. Слочаенос?
Comment
-
Аха, е това май е нещо специфично за сериала, защото от книгите (може да е станало след като ги изоставих, т.е. (сега проверих докъде съм бил стигнал) някъде в петия том) не си спомням нищо подобно за някой от споменатите. Но това, което помня за Рамзи в книгата си беше съвсем deus ex machina. Ако срещу себе си имаше някакви що-годе интелигентни противници, не би стигнал доникъде. Но това важи за повечето, които постигат нещо в книгата (няма и да споменавам за кралицата й брат й - онези, ланистърчовците, че там за разум не става и въпрос (само чувства )).
А за тази, Мадръжри - след като е толкова добра в манипулирането, за какво им трябваше да тровят Джофри? Ясно, че следващия е много по-лесен, ама бая позагубиха от кралската власт в процеса. Да бяха отровили майка му, значително по-разумно би било.
Comment
-
Джофри беше станал неконтролируемо психопатче, това ясно го показаха в сериала - и майка му, и жена му бяга вече (почти) загубили властта над него. Майка му имаше някакви лостове, заради детските му рефлекси. Марджъри имаше някакви лостове като въвела го в сексуалния свят. Но и двете бързо избледняваха с осъзнаването, че като крал може да е** и коли когото си иска - ерго беше станал вече неуправляем и опасен за всички."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
gollum написа Виж мнениеама бая позагубиха от кралската власт в процеса.
Comment
-
Zalmoxis написа Виж мнениетова не е нещо, с което да можеш да се разправиш ей така
Comment
-
В сериала има доста случаи на обединяване на няколко героя в един. Пример за това е Санса. В книгите тя никога не се омъжва за Рамзи. Тази роля се пада на Джейн Пули, която бива представена за Аря Старк и омъжена за Рамзи. От друга страна, пак в книгите, Денерис, Санса, Джон, Роб са деца, от днешна гледна точка, на по 13-16 години. В сериала се играят от доста по-възрастни актьори, и човек лесно се обърква и очаква поведение на зрял човек от дете.
Джон е добър с меча, но никъде не се твърди, че е добър пълководец. Лорд командира Мормон не успя да го обучи достатъчно.
Обаче, в сериала действа някакъв телепорт. Герои се телепортират на стотици километри за отрицателно време. Ако си спомняте края на битката, Рамзи се насочи на кон към Зимеб хребет, Джон и Мун Мун тръгнаха да го гонят, ама бяха доста зад него. Обаче, 10 секунди след като Рамзи влезе в ЗХ и затвориха вратата Мун Мун вече тропаше.
Comment
-
Е, па, може да са го догонили.
Телепортацията е широко известна, точно в последния епизод ми направи впечатление как Грейджой и сестра му с корабите цъфнаха при Денерис. Доколкото съм бегло запознат с географията на ГоТ, трябва да са заобиколили целия контент за 1-2 дни, дето много по-кратки разстояния други герои ги изминават за седмици."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain, гледам, че си сложил в "Майтапи" наследството на Кит Харингтън.
Я да пусна още 5-10 цента за сюжетните залози.
Да ви припомня, че един незаконен Баратеон-ковач се запиля някъде - в лодка в морето ли беше последно?
А тоя леден крал - не знам защо тъй реших, но не изключвам напълно и той да е от специален сой. Даже като се сетя, че, за разлика от армията си, не се бои от огън - разкъса кръга пред скривалището на Бран - се чудя да не се окаже и той заслужил драконовъд."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
Comment