Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обучение на екипажи и прехвърляне между танкове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пичове ето ви таблицата с необходимите точки за специалностите: https://docs.google.com/spreadsheet/...VE&output=html
    ако знаете руски разбира се.
    Стана ли ви лошо от тези цифри?))
    А ето ви и информация за навиците и уменията на екипажа изразени в цифрово отношение, както и съвети за тяхното прилагане: http://wiki.worldoftanks.ru/Навыки_и_умения_экипажа

Comment

Дааа общо 4200 битки (най-малко) трябва да направя с Хетцера от 0 до 100% четвърто умение, при условие че средният опит за игра е 400. За момента имам 60-80 битки от четвъртото и съм го докарал до 53%... а и както правя вече по 5-6 игри на ден... с този темп WoT като стане на 4 години ще мисля какво да гриндя вече за пето

Comment

Ultramarine написа Виж мнение
        Аз бих избрал други умения, но това си е мое виждане и всеки слага това което му е необходимо.
        Колкото за 4ти скил и ретрениране - За да завърша 3ти скил с Щуга ми трябваха ~2.5к битки, като стигнах 41% на 4ти направих ретрениране на един член на екипажа.Много бързо навакса, в рамките на 80-100 битки може би.Ако е целият екипаж ще те забави малко повече, но е безмислено да стоиш без един скил толкова игри само, за да не ретренираш. До края на 4ти изгриндих още ~1700 битки т.е. 4200+ общо. Т-25 би трябвало да се движи в подобни нива на трупане на опит.

П.С. Струва ми се, че тези две мнения са за темата за екипажите.
        Добре, а ти какъв избор би имал на умения за екипаж на леопард?

Comment

интуиция на командира, същото умение за плавно завъртане на купола на стрелеца, плавен ход на водача и безопасно съхранение на пълнача. Не съм сигурен дали на това се дължи промяната, но от средно 53% победи бързо качих на 55%. Сега се чудя дали веднага да слагам треетото умение, или да пазя свободен опит за рескилване за леопард прототип. В момента третото умение е на 40%, а за леопарда ми остана само гринденето за самия танк. Но преди това съм решил с Т-25 да изгриндя 6 милиона за Т-62А. Така че какво ще ме посъветвате, ако сложа трето умение, ще успея ли да стигна достатъчно навътре в четвъртото, за да мога да рескилна без проблеми, или да го държа така? И другия въпрос е какво да е третото умение за екипаж предназначен да отиде на леопард? Аз лично предполагам, че най-добре ще е да сложа специалист по всичко на командира, оръжейник на стрелеца, офроуд на водача и евентуално отчаян на пълнача. Естествено същия екипаж ще се ползва и на Т-25, така че идеята е да се максимизира ефективността и за двата танка.
          Интуиция трябва да е лампата нали? Че аз съм на английски.

Ако е лампата за първите две съм напълно съгласен.
          Не виждам смисъл от специалист по всичко или поне аз не го намирам за нужно при моя стил на игра, но ти може да го усещаш различно.Аз бих сложил 3ти скил това за увеличаването на обзора и в последствие може би ще го сменя на орлово око.По същия начин на мен не ми трябва и оръжейник и бих сложил трети скил поправка, 4ти камуфлаж. Водача съм съгласен - офроуд и след това или ретрениране в пърка против запалване или оставяне на офроуда и слагане на някой друг скил ( завиването или поправка).От отчаян също не виждам смисъл (помисли само колко са битките в които оставаш на под 10% жив, достатъчно дълго, за да се възползваш от по-добрия ДПМ).

Пак казвам аз играя по този начин и не ползвам някой неща, който пък на теб може да са ти необходими и да не виждаш смисъл в моите скилове.
          Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

Идеята е екипажа да е за леопард. А този танк е с липсваща броня, от което си вадя извода, че ще страда често от загубени членове на екипажа. Така, че специалиста по всичко е за частична компенсация на този ефект. Оръжейник също, понеже предполагам благодарение на липсващия щит на оръдието ще получава много повреди и по оръдието. Но това е въз основа на предварителни предположения. Нямам лични наблюдения дали наистина проблема е чак толкова сериозен. За сега при индиана получавам потвърждения на тази логика. Ако не внимавам много и не си пазя купола от попадения много често губя критични членове на екипажа.
            Но от пък като се поазамисля първо членовете на екипажа, които губя са именно командира и стрелеца, което до някъде обезсмисля подбора на тези умения, а от друга страна скила за увеличаване на обзора ще доведе този танк почти до теоретичния максимум в играта без никакви допълнителни модули.
            Перка "отчаян" за пълнача го измислих само защото ремонт или камуфлаж на един член няма да се усети. Но пък аз ползвам същия екипаж на Т-25, където със сигурност попадам често в ситуации да изкарам половин игра на 20-30 точки издържливост.
            Та в последна сметка не съм решил още какво да правя, има време да събирам впечатления от форумите.

Comment

Ultramarine написа Виж мнение
              Не виждам смисъл от специалист по всичко или поне аз не го намирам за нужно..
              Аз също не го намирам за много полезен, ако имаш аптечка, с която да "излекуваш" убития. В много редки случаи се случва да ми убият повече от един член от екипажа в битка. Може при тежките танкове нещата да стоят различно. Според мен е нужен, ако нямаш място за аптечка в трите места за консумативите, заради други които се използват през цялата битка или много по-често. Но пак зависи от типа танк, стил на игра и т. н.

А относно тия изчисления дето ги правих в предишните постове, сега вече съвсем се обърках като се замисля дали става въпрос за един човек или за 4-те общо от екипажа... та когато стане-стане

Comment

Петър Илиев написа Виж мнение
                А относно тия изчисления дето ги правих в предишните постове, сега вече съвсем се обърках като се замисля дали става въпрос за един човек или за 4-те общо от екипажа... та когато стане-стане
                Всички от екипажа получават еднакъв опит, който е равен на общия опит от боя. Стига да са го преживяли де.

По мои сметки ще ти трябват около 2500 боя да закараш от 50% на 4тото умение до 100%. Без да смятаме удвояването от елитването (ако схемата ми е вярна с елитването ще стане за около 2000 боя) и ментор, ако случайно имаш.
                Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Kaто гледам повечето сметки са " чисти" .Тоест, без да се отчита промото. Двойния и тройния за екипажа, давани вече редовно от WG по различни поводи.

Comment

От предишните постове разбирам, че за обучението на екипажа има значение дали са преживели битката или не ?

Comment

vvasman написа Виж мнение
                      От предишните постове разбирам, че за обучението на екипажа има значение дали са преживели битката или не ?
                      Има, да. Ако в края на битката член на екипажа е ранен, не взима опит. Ако го излекуваш и остане жив до края на битката - взима си опита.
                      "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Имам въпрос към хората каращи танкове около Т5 с оръдия около 75мм - точни и скорострелни.
                        Когато започвах с StugIII сложих пърка Deadeye без да се усетя какво точно ще последва, сега вече на 30%+в петия скил сериозно се замислям дали да не ретренирам мерача.

Моите наблюдения са следните - изнервящо много са 0dmg penetration ударите, т.е. удари ударили модул.Като ефекта е най-силен срещу танкове с липсваща броня.Наскоро имах случай със стрелба по Т-50 при която 4 поредни удара бяха такива и само единия беше верига(т.е. моя грешка).
                        От друга страна имам чувството, че пърка страшно ми помага в близък бои срещу тежки танкове - един от начините да ги побеждавам е чрез фланк и често им стрелям задната част съответно доста често ги палвам - в около половината ситуации в които имам възможност да вкарам 2-3 удара отзад ги паля.

Интересува ме при сходни машини и оръдия, но без въпросния пърк как са 0dmg penetration ударите и какво е положението със запалването на КВ-1/КВ-1С конкретно?

Comment

Имах го преди време - махнах го. Без него почти нямам нулев дмж. Празните ми изстрели са от лоша стрелба. Нямам наблюдения конкретно за КВаС-овете, но на всеки 12-15 попадения палвам някого. В редки случаи паля и по два пъти една мишенка.

Comment

Със специалността "снайперист" (както е превода на български) се увеличава шанса за нанасяне на допълнителени критични поражения, което не е обяснено както трябва. Когато за първи път прочетох разяснението си представих че самите зони за критични поражения трябва да се разширят като площ или бронята да се изтъни, което няма как да стане. Общо взето действа така: улучваш складът за муниции (щетите са еднакви със или без тренираната специалност) и имаш някаква вероятност да нанесеш допълнителни щети - примерно ако зад склада за муниции, по траекторията на снаряда е разположен пълнача. С какви проценти се увеличава тази вероятност в 8.5 не знам

При мен грешката е, че го сложих на Хетцер със 105 мм, където не действа с 3-те кумулативни, които използвам на битка Относно т-50 съм удрял с 0 щета 2 поредни пъти с кумулативни и са отскачали също така. При Pz IV със 75мм положението е същото.

Не съм изключвал до сега умения или специалности. Имам го на 100% ако го премахна има ли как да прехвърля опита и да сложа друго или за това се плаща със злато?
                            Last edited by Петър Илиев; 18-05-2013, 02:16.

Comment

Петър Илиев написа Виж мнение
                              С какви проценти се увеличава тази вероятност в 8.5 не знам
                              3% и като цяло е безсмислено.
                              Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Ретренирах и за сега ефекта е по-скоро положителен.Но ми се струва, че се дължи на Снапшота, който стана на 100% сега.

Comment

Working...
                                X