Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ESL турнирите

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пак повтарям, правете разлика между шанс и статистика. Точно затова не се и прилага форсирано сийдване в българския ESL. И както каза giurza, Moving Targets са идеален пример за това, че не имената са проблем.

Comment

PepeII май не четем внимателно. Неслучайно ти дадох за пример Moving Targets, но ти май нищо на си разбрал. Целта ти трябва да е да повишиш качеството си на игра, а не да търсиш извинение за ранното си отпадане (говоря малко напосоки, защото дори не знам от кой отбор си). Сам казваш, че това са двата най силни отбора. Ами на какво се надяваш тогава?!!! Направи нещо по въпроса твоя отбор да попада в списъка с най добрите и тогава ако смяташ , че срещу него има извършена някаква несправедливост или нарушение можеш да имаш някакви претенции. С претенциите си за дирижорство ставате смешни. Дайте сега да принудим EPIC отборите да си сменят името или Другите да сложат EPIC отпред - звучи нелепо нали. Момчета (момичета) старайте се ставате по-добри, но не се надценявайте. И на мен ми се иска да съм сред най добрите играчи в сървъра, но за мое съжаление съм някъде по средата. Всяка жаба да си знае гьола. Колко пъти сте се пробвали в EU ESL турнирите където са най добрите отбори и докъде сте стигали? Задайте си тези въпроси. Потърсете вината малко във себе си. Казах ви вземете пример от Moving targets - подобрете играта си. Има начини. В нета има много клипове от турнири , съответно тактики, начин на отиграване, реакция на командирите на отборите.
      В края на краищата играта е малко като игра на шах.Не става само с ядене - иска и акъл)).
      Дано да си вземете малко поука и престанете да се държите като ощипани момичета.
      Пожелавам ви успех за в бъдеще и запомнете - работа, работа, работа!

Comment

И аз пак ще повторя , че нямам претенции към качествата на тези два отбора и знам колко са нашите възможности , но постоянното им присъствие в различни потоци не обезсмисля ли малко турнира , а именно вечното присъствие на двата отбора на финал (напълно заслужено) , но остава лошия вкус на нагласено (и двата отбора на финал).
        Този, който не е готов да отдаде живота си , той не е достоен да го притежава.

Comment

giurza написа Виж мнение
          PepeII май не четем внимателно. Неслучайно ти дадох за пример Moving Targets, но ти май нищо на си разбрал. Целта ти трябва да е да повишиш качеството си на игра, а не да търсиш извинение за ранното си отпадане (говоря малко напосоки, защото дори не знам от кой отбор си). Сам казваш, че това са двата най силни отбора. Ами на какво се надяваш тогава?!!! Направи нещо по въпроса твоя отбор да попада в списъка с най добрите и тогава ако смяташ , че срещу него има извършена някаква несправедливост или нарушение можеш да имаш някакви претенции. С претенциите си за дирижорство ставате смешни. Дайте сега да принудим EPIC отборите да си сменят името или Другите да сложат EPIC отпред - звучи нелепо нали. Момчета (момичета) старайте се ставате по-добри, но не се надценявайте. И на мен ми се иска да съм сред най добрите играчи в сървъра, но за мое съжаление съм някъде по средата. Всяка жаба да си знае гьола. Колко пъти сте се пробвали в EU ESL турнирите където са най добрите отбори и докъде сте стигали? Задайте си тези въпроси. Потърсете вината малко във себе си. Казах ви вземете пример от Moving targets - подобрете играта си. Има начини. В нета има много клипове от турнири , съответно тактики, начин на отиграване, реакция на командирите на отборите.
          В края на краищата играта е малко като игра на шах.Не става само с ядене - иска и акъл)).
          Дано да си вземете малко поука и престанете да се държите като ощипани момичета.
          Пожелавам ви успех за в бъдеще и запомнете - работа, работа, работа!
          Явно не само аз не чета.Не се оплаквам че падаме от вас , няма как да стане това нещо.Имам някакво наблюдение над играта и ми е ясно , че ни превъзхождате и като отделни единици и като отборна игра (стараем се да се поучаваме от грешките си и дори да взаимстваме нещо от вас) , и в този ред на мисли срещите с вас са ни от полза.Обаче винаги има едно , НО и то е че вашите два отбора биха се срещнали само на ФИНАЛ , което съчетано със превъзходството ви в момента ви прави 90% сигурни финалисти.Надявам се ме разбра какво имам в предвид.А другото го забрави не се оплаквам по-добри сте биете ни.

Comment

Реално погледнато, не. Ако целта е да се достигне финал, и там каквото стане(вероятна загуба срещу по-качествен отбор), то има нещо сбъркано в логиката. Аз бих посочил, че дали е финал, или полуфинал, или по-долно стъпало, целта винаги трябва да е победа, без оглед на противника. Има си начини да се победи и по-качествен противник, добър пример са CW. Някои от българските кланове имат победи срещу далеч по-класни(откъм играчи) противници. И то не една-две, и не случайни. А ако желанието ти е да има форсирано сийдване за българския ESL(примерно в първи кръг играят първият и вторият от предния турнир, третият срещу четвъртият и т.н., и в техния поток са всичките победители от първи кръг на предния турнир), само и само да се опитва да се вкара случаен отбор до финала...е, мисля, че това е още по-изкривено от статистическата слабост на случайния алгоритъм в момента. А ако ти имаш идея за по-добър алгоритъм, предполагам Расте ще е радостен да я дискутира и евентуално приложи.

Comment

Май си говорим на различни езици. По рано участвах в отбор който не беше изцяло от играчи на EPIC който също спечели едно от изданията на турнира 7х7 и два пъти стана втори, но за съжаление се разпадна защото половината спряха да играят WOT.
              ООООО!!!!! Чакай малко. Ама че съм глупава Разбрах най-сетне, стоплих. Ясно ми стана.
              Значи искаме по възможност понеже сме по-слабички да чакаме Епиците сами да се бият, защото ние не можем да ги бием, да можем и ние да кльопнем малко. Че то елементарно бе. Да им забраним на EPIC да играят. Те без това са редовно присъстващи на Глобалната карта. И от там кльопат.
              Не може така момчета. Не бива така да разсъждаваме. Примирете се най-накрая. EPIC не е клан в който се вземат Сульо и Пульо ей така само за участието, за олимпийския принцип. Там играчите непрекъснато се развиват. И естествено поради тази причина това имат успехи. Вярното във вашите претенции е единствено това, че само отбори съставни основно от EPIC играчи печелят турнира 7х7. Но за това не е виновно разпределението. Просто са по-добри.
              Предлагам ви записвайте се за участие в EU турнирите трупайте опит и задобрявайте. Това ви е единствения шанс да спечелите нещо. Първоначално ще ви бият като брашнян чувал, но не се отказвайте. Това е верният път, а не излишното чесане на езици и опитите за лов на вещици.

Comment

Мисълта ми е да се направи този така наречен дирижиран жребии (ПЪРВИТЕ 2 ИЛИ 4 ОТБОРА В КЛАСИРАНЕТО ДА СА ПОСТАВЕНИ В СХЕМАТА) и да се спре с това.

Comment

Добре де за какво спорите? В много турнири си има специално правило за разделяне на отборите по сила, така че силните отбори да са равномерно разпределени в началото. Официализирайте я тази политика и готово, няма да има място за спекулации. Виж ако подобна политика се води прикрито само за свои отбори, то тогава има защо да се оплакват хората.

Comment

Pepe събуди се!!! Няма поставени отбори. На какъв език трябва да ти го кажа? Аз ти казах, че разсъждаваш по шопския принцип. Не Нане да е добре а Вуте да е зле.
                    Ангеле няма такова правило, няма такава политика. Аз като паднах в първи кръг на 3х3 от някой от отборите на BGPZB на кой да се сърдя? На жребия или на себе си че съм бил слаб? Сърдя се на себе си. Хайде стига провокации и спамене.

Comment

Angelmr написа Виж мнение
                      Добре де за какво спорите? В много турнири си има специално правило за разделяне на отборите по сила, така че силните отбори да са равномерно разпределени в началото. Официализирайте я тази политика и готово, няма да има място за спекулации. Виж ако подобна политика се води прикрито само за свои отбори, то тогава има защо да се оплакват хората.
                      Има си причини да не се използва дирижиран жребий, най-вече за да има шанс всеки отбор да срещне всеки възможен противник. Няма прикрита политика, просто има малка статистическа слабост в алгоритъма за случаен жребий, която се прояви последните 5-6 турнира, поставяйки два конкретни отбора в различни потоци, разминавайки ги до финала. Това е големият проблем доколкото разбирам, или по-точно, че трябва двата конкретни отбора да играят помежду си на по-ранен етап, колкото по-ранен, толкова по-добре...

Comment

Coruin написа Виж мнение
                        Има си причини да не се използва дирижиран жребий, най-вече за да има шанс всеки отбор да срещне всеки възможен противник. Няма прикрита политика, просто има малка статистическа слабост в алгоритъма за случаен жребий, която се прояви последните 5-6 турнира, поставяйки два конкретни отбора в различни потоци, разминавайки ги до финала. Това е големият проблем доколкото разбирам, или по-точно, че трябва двата конкретни отбора да играят помежду си на по-ранен етап, колкото по-ранен, толкова по-добре...
                        Coruin , проблема е че тези 2 отбора никога не са се срещали освен на финал.

Comment

Стига с това никога, веднъж се биха на полу-финал.
                          Коруин даже математически ви го каза ~ 33% шанс да са в един поток. От 9 турнира 8 са в различни потоци. Когато станат 100 турнира и само 3-4 пъти са били в един поток чак тогава можеш да говориш за нещо нагласено.

А ако се въведат поставените отбори то тогава шанса да са в един поток няма да е ~33%, а 0 (нула).

Comment

Sharana написа Виж мнение
                            Стига с това никога, веднъж се биха на полу-финал.
                            Коруин даже математически ви го каза ~ 33% шанс да са в един поток. От 9 турнира 8 са в различни потоци. Когато станат 100 турнира и само 3-4 пъти са били в един поток чак тогава можеш да говориш за нещо нагласено.

А ако се въведат поставените отбори то тогава шанса да са в един поток няма да е ~33%, а 0 (нула).
                            Ами това предлагам , да се въведат поставените отбори и да се приключи с това.

Comment

PepeII написа Виж мнение
                              Coruin , проблема е че тези 2 отбора никога не са се срещали освен на финал.
                              Срещали са се - във втория турнир, още на осминафинал и това е една/трета от срещите помежду им.

От вчера чета и се чудя дали трябва и кога да се намеся, но явно вече е време.

Първо за статистиката. Коруин точно го е казал - не бъркайте статистиката със вероятността - различни неща са. За вероятностите изясни нещата - ето обаче какво показва статистиката - Black Sea Unit и Кокерите от девет турнира са играли 3 (три) пъти един срещу друг. Един път на осминафинал и два пъти на финал, BSU има две победи в тези срещи, а Кокерите една. Това са всички срещи между двата отбора - това казва статистиката! От постовете излиза, че едва ли не всяка седмица играем финал по между си, а такова нещо очевидно няма. А популацията на множеството от случаите е твърде малка за да се извадят изводите, които вади Пепе, защото реално БСУ и Кокерите са били в един общ поток в два турнира - първия и втория от общо 9!

Сега по втората част механиката на сийдването - пак четете Коруин, с едно НО. Прав е за наредените двойки в бракетите и наредения списък, но не е прав за критерия на подредба на наредения списък от отбори - без значение че в сайта на ЕСЛ ги показва подредени по азбучен ред, отзад в панела наредбата им е по реда на резервиране на място в лигата! Какво се получава - правя купата, винаги първия отбор записан в нея е EPIC - Black Sea Unit - правя го за да тествам купата дали е наред. Обикновено втория и третия регистрирани са другите отбори на ЕПИК, защото като съм готов с купата - се обаждам в ТС и казвам - хайде момчета, създадох купата, записвайте се - и ето ти ги трите отбора на EПИК подредени на първо второ и трето място в списъка, върху който се пуска после генератора на случайни числа. По този начин поради недостатъка на алгоритъма неволно съм увеличавал (не с много, но достатъчно за да се създаде аномалия) шанса да не се паднат първия и втория отбор в един поток. Съжалявам, за което - не аз съм писал алгоритъма, но е факт, че той има този недостатък, който сега откриваме. Така че, недейте да си сменяте имената на отборите, това няма да помогне. А за да няма недоволство и да не излезе, че се ползва нарочно вътрешна информация - оттук нататък, не само че няма да им казвам да се записват, ами ще отказвам регистрации и ще им казвам да се записват само ако има поне още един-два отбора освен BSU записани в купата! Не знам колко от вас си дават сметка, колко е смешно всичко това, но очевидно няма друг начин да се пресекат тия приказки!

Другата страна на въпроса - сийдването - имаше една дискусия в ЕSL форума, и в крайна сметка реших сийдване да не се прави, поне не в началото с идеята да се насърчат по-слабите отбори, които тогава нямаха танкове и да им се даде време да се изградят. Оттогава минаха 4 месеца. Аз твърдо вярвам, че такова трябва в един момент да има за 7х7 - защото трябва да печелят най-добрите и няма никаква логика да оставим на шанса и интересните мачове да се играят до финала и там примерно BSU да размажем някой случайно попаднал отбор! Както и да е - отново отваряме тази тема, въпреки, че имам свободата да го направя сам ако реша, ще говоря и с ESL Европа да видим те какво мнение ще дадат - но аз лично продължавам да смятам, че сийдване спрямо подреждането в таблицата от представянето от последните 5 или 10 турнира трябва да има, за да се стимулират отборите, които тренират и показват стабилни резултати да продължават да ги постигат и да се поставя едно високо ниво пред останалите. Такова сийдване има в Go4WoT купите от година и половина - точно с тази цел. Ясно е, че имам лична полза от такова сийдване, защото всеки може да види къде е BSU в класацията от БГ турнирите, затова и изобщо се колебая - защото ще има много мрънкане, че го правя за да е по-удобно на моя отбор. По същия начин имаше малко по-умерено мрънкане относно това, че срещите били ВО3 - така се намалява шанса за случайна победа на по-слабия отбор. Това, че BSU статистически в момента е най-силния отбор обаче изобщо не променя обективната истина - трябва да се насърчават постиженията, колкото по-добри, толкова повече!

А с Гюрзата съм напълно съгласен - тренирайте, мислете тактики - това е важното, трябва да можете да биете всеки, по всяко време - и това може да се направи - и неговия бивш отбор е доказателство и отбора на Moving Targets! А това ще ви реши всички проблеми - като сте най-силни - изобщо не ви пука с кого играете! Единствения отбор, от който сме падали два пъти в БГ турнирите е отбора на Гюрзата - който за съжаление не съществува вече.
                              Raste @ Elite Epic Fail Clan [EPIC] EU
                              Asekato @ Първа българска черноморска дивизия [1-Bul] RU
                              ESL BG WoT Master League Admin

Comment

Расте , благодаря че взе отношение по този въпрос ,който специално тука повдигнахме аз и Ултрата , но това беше за да има някаква яснота кое как се случва.Относно това кой е по-добър не съм имал претенции , и така или иначе се стараем да подобряваме играта си (за да се случи това подобряване , е ясно че трябва да се играе срещу по-силен противник).Относно имената на отборите е ясно , че няма да си го сменя (най-малко по идеологически причини).А иначе откакто е започнал 7х7 не съм пропуснал нито един турнир , а и не мисля да се отказвам (за разлика от много други отбори).И поправете ме ако греша но има лек отлив на отбори във формата 7х7 и възход във формата 3х3 , но предполагам ,че това се дължи на по-големия шанс да се вземе случайно една победа (3х3) и да се продължи.

Comment

Working...
                                X