Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Британски танкове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Gaden Gogi написа Виж мнение
    Доста ти е грешно впечатлението, Т1 и М6 са си съвсем прилични танкове,и не са произведени в големи бройки (М6 е сериен) защото не са се вписвали в концепцията. Колкото до Т29 фамилията както и Т32- танковете са били готови за серийно производство, но не е имало зор, затова са ползвани като тестови машини, за времето си са били звероидални машини,
    Колкото до Ис-3- при него проблемът е че е бил ръшнатв производство, поради което корпусът е много слаб, при обстрел дори без пробиване на бронята корпусът се е разпадал по заваръчните шевове, с последвало излизане от строя, отделно в зоната на двигателя е бил много слаб и се е деформирал, с излизане на двигател от строя, затова след войната започва програма за модернизация, която струва почти колкото нов танк. Отделно въоръжението им е калпаво...
    А тежки танкове като такива не с еправят защото са били скъпи и защото се появяват ПТУРС + средните настигат тежките по въоръжение. поне на запад, на изток не правят наистина тежки танкове защото просто нямат двигатели с нужната мощност (това е основната причина ИС-7 да си остане експериментален).....дали да не отворим специална теа за реалните танкове използвани в играта? тук или в сухопътният.
    Аз пък знам че на ИС 3 основният му проблем е бил двигател и скоросна кутия. За оптика и въоръжение няма да коментирам. За това казват че това е танка с най нещастна история.

Comment

tconiotconev написа Виж мнение
      Аз пък знам че на ИС 3 основният му проблем е бил двигател и скоросна кутия. .
      защото корпусът е бил слаб, деформирал се е в него място и е предавал напрежение на въпросните компоненти...преди няколко години Макларън имаха подобни проблеми във Ф1.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
        Доста ти е грешно впечатлението, Т1 и М6 са си съвсем прилични танкове,и не са произведени в големи бройки (М6 е сериен) защото не са се вписвали в концепцията. Колкото до Т29 фамилията както и Т32- танковете са били готови за серийно производство, но не е имало зор, затова са ползвани като тестови машини, за времето си са били звероидални машини,
        Колкото до Ис-3- при него проблемът е че е бил ръшнатв производство, поради което корпусът е много слаб, при обстрел дори без пробиване на бронята корпусът се е разпадал по заваръчните шевове, с последвало излизане от строя, отделно в зоната на двигателя е бил много слаб и се е деформирал, с излизане на двигател от строя, затова след войната започва програма за модернизация, която струва почти колкото нов танк. Отделно въоръжението им е калпаво...
        А тежки танкове като такива не с еправят защото са били скъпи и защото се появяват ПТУРС + средните настигат тежките по въоръжение. поне на запад, на изток не правят наистина тежки танкове защото просто нямат двигатели с нужната мощност (това е основната причина ИС-7 да си остане експериментален).....дали да не отворим специална теа за реалните танкове използвани в играта? тук или в сухопътният.
        Бях попаднал на информация, че Т1 се е оказал толкова неудачен от логистична гледна точка, че не са успели да докарат дори един до европа и са използвали всичките 6 бройки за реклама на военни облигации. Проблема с Т29 и производните му е бил подобен, прекалено тежки за да бъдат транспортирани (четох и за проблеми с механиката, но не помня подробности и не мога да коментирам). Малко куриозно може да е, но в един филм мернах кадър на Т32 използван като мишена по време на ядрен тест в началото на 50-те. Докато ОБТ от края на 40-те произведени от всички държави са се ползвали доста до късно. Дори шърмъните и Т-34-85 са ползвани по-дълго, от късните тежки танкове. Макар че там причините са други, извинявай за офтопика.
        В играта обаче разликата в поражението е зададена да е много по-голяма. Добавени са и хит поинтс. И на всичко отгоре специално в тиер 8 разликата в ефективната бронебойност е чувствителна. Като резултат следвоените тежки танкове са много по-ефективни, от колкото са били исторически. За това и в тиер 8 ИС3 и Т32 доминират, докато точно в този тиер средните танкове са в силно неизгодна позиция.

Comment

М6 не се ползва в Европа защото американската концепция за ползване на танкове не предвижда място за него, а тези 6 за които говориш за М6А2Е1, които обаче са доста силно преработени машини, предвиждани са 6 направени са 2 но се оказва че без пипане по трансмисията те могат да катерят само 40% наклон което се оказва недостатъчно,затова се отказват от използването им.
          Колкото до Т29- те са били съвсем надеждни, все пак компонентите разработени за тях след това се ползват чак до М1, визирам трансмисия и двигатели.
          Т32 санаправени 4, 2 с лят нос, два валцован, след края на изпитанията се ползват по полигони. Също са нямали проблеми с надеждноста, те са силно унифицирани с М26 като идеята е била да бъдат нещо подобно на Джъмбо, в играта грешно са дадени с 6 членен екипаж, реално са били с 5.
          Иначе 40- те още няма ОБТ, и отделно тежките танкове (който ги е имал) също се ползват до додта късно, ИС-2 последно май във Виетнам се ползва. А ИС-3 съвсем до скоро е стоял по складовете в израел, гледах пресни снмки от рязането им...айде да продължим в специална за това тема?

Comment

Съм разстроен от TD АT15. Често се в бой на нива до 10.
            Много слаб щета от еднократни изстрел. Слаба предна броня.
            Да, оръдието изстрелва често. Но когато има обмен удари - губя. Например - в градски бой.
            Само тактика - на втория ред. Единствената добро - оръдието много точно.
            http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Снощи успешно приключих с Центурион 7/1 и вече съм горд собственик на нова 10-ка! Минах линията съвсем без напрежение, нерви и трудности, така че всеки който се чуди дали да започва английските средни танкове - мога само да ги препоръчам, особено Центурионите.

Comment

На мен също ми харесаха средните танкове като ги минавах, мисля Кромуела някой ден да си го купя отново. В официалния форум масово ревяха колко калпави били Центурионите, а на мен макс експ. ми е точно с Цент 7/1.
                Тежките, които съм минал също не са лоши. Сега чакам Conqueror да го намалят, за да го купя.
                Един съвет от мен за всички, тръгнали към FV4202 - за Цент 1 и Цент 7/1 ползвайте свободен опит да качите топ оръдията. Танковете стават съвсем различни. Също вземете топ двигателите, скоростта си остава ниска но дават огромна разлика в подвижността.

Comment

Предстоят ми британските тежки, затова на тестовия сървър реших да пробвам топовия 215b. Впечатленията ми са изключително положителни - така че продължавам към него.
                  Attached Files

Comment

Чърчилите струват ли си времето да се занимавам с тях?

Comment

kamos написа Виж мнение
                      Ако имаш нерви и време!

Comment

kamos написа Виж мнение
                        Първият е горе долу ок. В някои игри е звяр, в други е жертва. Но не е на нивото на КВ-1 и Т1 НТ. Отвъд него ме мързи да разучавам.
                        Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

1951 написа Виж мнение
                          Първият е горе долу ок. В някои игри е звяр, в други е жертва. Но не е на нивото на КВ-1 и Т1 НТ. Отвъд него ме мързи да разучавам.
                          Играят се но само с обучен екипаж!Иначе само се ядосваш.Аз два пъти съм ги продавал и после купувал пак!Минал съм и Принца-той е най добрия според мен!След него ми предстои но нямам време сега!За обучен екипаж имах предвид поне на едно цяло умение!!

Comment

Чърчил 1 е добър. На мен поне ми хареса като го играх. Чърчил 7 ми се стори пълна трагедия. Бронята е 0, оръдието слабо, подвижност 0. Черния принц ми хареса. Оръдието стреля бързо, а бронята държи.

Comment

Този Медиум III е невероятен боклук. След тази битка го продадох и си купих Кромуел. Дано да ми хареса - по принцип най-обичам да играя със средни танкове, така че - надявам се.
                              Attached Files

Comment

uzi71 написа Виж мнение
                                Този Медиум III е невероятен боклук. След тази битка го продадох и си купих Кромуел. Дано да ми хареса - по принцип най-обичам да играя със средни танкове, така че - надявам се.
                                На мен ми харесва.Пъргава малка бълха която стреля доста добре!

Comment

Working...
                                X