Съобщение

Collapse
No announcement yet.

8.0

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

На тесте физики.
    Маус: Ха-ха у меня скорость 50 км/ч!
    Через несколько секунд:
    Маус: Ааааа!!! Как мне остановиться!?
    "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Само аз ли тествам активно?

Както и да е, днес пуснаха третия тест на 8.0 и е много вероятно следващия четвъртък - петък руснаците да имат релийз, а при нас в ЕС да е първата седмица на октомври. Определено бая труд хвърлиха руснаците в този пач и трябва да им призная, справят се добре с решаването на възникналите проблеми! Ето на бързо моите впечатления за физиката, графиката, новите карти и новите танкове.

Физиката
      Както и подозирах, когато всичко опре до нормална игра физиката не се усеща много. Няма да видите катерещи се танкове, нито прелитащи такива. От време на време някой невнимателен пада където не трябва, но мисля, че това ще се минимизира с времето.
      Иначе, усещането от "карането" на танка е много по-реалистично. Чак е кеф да гледаш как веригите се гънат по препятствията, танка леко подскача, клати се и прочие. Но освен чисто естетическото, други промени няма, освен че по надолнище вдигаш по-висока от максималната си скорост. Скоковете са си все така непрепоръчителни за по-тежки танкове. Танкът не е чак толкова инертен, колкото го бяха направили в теста на физиката.
      Тараните са яки. Не само, че отнемаш колкото трябва живот, но и ако с по-тежък танк удариш по-лек, то по-лекият отхвръква ефектно
      Та като цяло, мисля че всички ще са доволни от физиката.

Графиката
      Тук чувствата са ми смесени.
      Първо, новата графика прави всичко искрящо и ярко, като във венецуелска сапунка. Определено са се олели със светлини, сенки, ефекти, мърдащи се морета и прочие. Освен, че ми боде очите, не мисля, че играта е станала по-красива.
      Второ, новата графика си яде ресурси и това е! На 7.5 всичко ми е надуто почти до макс и кадрите ми рядко падат под 40 - 50, като през повечето време са 50 - 60. На 8.0 графиката е сложена някъде между средно и високо и кадрите са ми между 20 и 40, като понякога падат и до 10 - 15... На снайперския режим пък почти винаги са под 20, което е много дразнещо!
      Трето, опцията да не ползваш новата "юбер гъзарска графика" е безсмислена, защото получаваш графика, която би била красива и модерна преди 5 - 6 години. Но и там кадрите не достигат до старите си равнища.
      Въобще получавам едно дразнение от графиката, а като гледам чата в играта и повечето руснаци псуват здраво. Може би ми трябва по-корава машина, но определено това не ми е на дневен ред сега.

Новите карти
      Картите, които са прерисувани са като нови. Като цяло са същите, където има град пак си има, но самият град е съвсем различен. С две думи, все едно картите са нови.
      Това е леко досадно, защото не мисля, че имаше нужда от толкова генерални промени, но карай.

Новите танкове
      Pz 4 е мъртъв, да живее Pz 4!
      Накратко, Pz 4 е съвсем различен танк. Бих казал, от най-силния тиър 5 среден вече е най-слабия. Разработчиците бая излъгаха, тъй като 7,5/L48 няма нищо общо с руското ЗиС-4, разбирайте - доста по-смотано е!
      Реално бъф-а се ограничава до 4 мм повече дупчене (от 106 на 110) и 0,03 по-добра точност (от 0,42 на 0,39). Това е!
      Разбира се, големия купол го няма, а с него и опциите за носене на L70 и гаубицата. Видимостта е паднала на 350 м (от 370). Бронята на новия топов купол е същата като на базовия (50/30/30), няма промяна и в скоростта на въртене.
      Незнайно защо са нърфнали и скоростта на въртене около оста (от 34 на 32 градуса в секунда).
      От добрата страна, тъй като танка е олекнал е забележимо по-пъргав, освен това е малко по-малък, което значи и по-труден за уцелване.
      Та Pz 4 вече не е ултимативен снайпер (признавам, беше ОР), а е стандартен среден танк. Не става за снайпване, а оръдието е прекалено слабо за да се чувстваш комфортно срещу повечето тиър 6 танкове. За тиър 7 вече не говорим. Не изкарва въобще пари, както изкарваше някога.
      Всъщност най-лошото е, че Pz 4 е обезличен и вече прилича страшно много на Pz 3/4. Само последният е по-пъргав, с леко по-бавнострелно оръдие и малко по-малко живот.
      Ще му свикна, но определено са прекалили с нърфенето.

Matilda Black Prince е пълна скука. Ако си мислят, че така ще запалят интереса към британската линия, то са сгрешили страшно.
      Matilda BP е практически Ram II, но с малко по-добро оръдие и много по-лоша динамика. Иначе танковете са 1:1 и като стил, и като силни и слаби страни. Цената му ще е 1750 злато.

Новата руска TD линия не съм я играл, но впечатленията ми са, че са бая пъргави с мощни оръдия.

Други
      Новото дърво на технологиите е досадно! Може да изглежда модерно, но не е много практично.
      Има промени в интерфейса, които са добри.
      Камуфлажите работят доста прилично, задължителни са за TD-тата, скаутите и снайперите. Надписите, емблемите и прочие са пълен ташак. Българското знаме е зле нарисувано.
      Има приятни промени в звуковите ефекти.

Та 8.0 си е сериозно обновление, но ще има да го доизкусуряват и в 8.1.
      Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Руснаците намазват 8.0 от утре, при нас вероятно следващата седмица.

Списъкът с изменения е бая тлъст:
        Реалистичные битвы на легендарных танках, более 800 машин готовы к бою, 150 млн игроков по всему миру. Присоединяйся к культовой игре World of Tanks!

Има здрави нърфове, и тук там някой бъф.

Comment

леле как с апорязали американските машини
          А мардера какво още им пречи? не че играя с него, след като го опозориха не става за нищо и събира прах в гаража.

Comment

След 7.5 новия ММ даваше често Мардера в битки с тиър 3 и 2, където си беше бая, бая ОР, няма какво да се кривя.
            Сега порязването му идва малко в повече, но да видим на реалния сървър как ще се усеща.
            Мен ми е странно, че бъфват много здраво В1, М7 средният, КВ-13, А-20 и още няколко.

Comment

ако ще в Т1 битка да го пуснем въпросът е че това вече не е същата машина като свойства, преди беше СНАЙПЕРЪТ а сега е просто някакво шаси с някаво оръдие, аз заради енго се пригнусих да играя с нациски машини. преди позволяваше с умела игра да се обърне цялата битка, сега е просто поредната стъпка в посока към нещо друго.

Comment

На руския сървър са пуснали пач-а. Вече имало маса оплаквания от лаг в снайперски режим.
                "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

feersum написа Виж мнение
                  На руския сървър са пуснали пач-а. Вече имало маса оплаквания от лаг в снайперски режим.
                  Лаг не, ами падащи кадри по-скоро.
                  Това го имаше и на тестовия, както споделих. Аз лично не успях да взема участие в четвъртия тест, там бяха базикали нещо пак по графиката.

Гоги, ще ме прощаваш, но на 7.5 почти не се усещаше нърфенето му. Аз лично само съвсем леко усещах, че прицелва малко по-бавно. За 8.0 ще го видим, но не нърфиха точността по никакъв начин, така че ще си е същия.

Comment

да бе, след 7,5 стана такъв боклук че една битка не съм изиграл с него, НИЩО не оцелва, а ако случайно оцели НИЩО не пробива, а точноста видях че пак я засират.

Comment

От днес по обед 8.0 идва и на ЕС сървъра (доста бързо)!
                      Направих си прощалните игри с Pz 4

Gaden Gogi написа Виж мнение
                      да бе, след 7,5 стана такъв боклук че една битка не съм изиграл с него, НИЩО не оцелва, а ако случайно оцели НИЩО не пробива, а точноста видях че пак я засират.
                      Няма истина в това, освен някакво твое субективно възприятие.
                      Точността и пробивността не е нърфена в 7.5. Ето и бележката, към релийза:

Comment

Хубаво, нека няма истина. При положение че всяка вече съм правил десетки битки с Мардера все си мисля че мога да видя разлика когато той изведнъж биде зверки орязан.
                        Как да е, в резултат на моето субективно възприятие машината вече месеци си стои и събира прах.

Comment

Колеги, съветвам ви да не пускате играта да се обновява, а да си изтеглите целия клиент 0.8.0 и да инсталирате на чисто.

Comment

Пълен клиент за EU:

Comment

feersum написа Виж мнение
                              Колеги, съветвам ви да не пускате играта да се обновява, а да си изтеглите целия клиент 0.8.0 и да инсталирате на чисто.
                              a kakви са съображеният ати за да го препоръчаш това?

Comment

по въпроса как не си казват всичко което променят-без уж да са пипали по супер пършинга , той се движи забележимо по-бързо, и ускорява много добре...също ми се струва че доста са оптимизирали графиката, стабилно ми стои над 100 фрейма...и изобщо ми харесва за сега пача...особенно след като изключих асаута...а детайлната статистика е просто супер, много е приятно да виждам колко съм допринесъл повече от останалите

Comment

Working...
                                X