Съобщение

Collapse
No announcement yet.

World of tanks

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Забравени машини

Не зная за вас, но аз в последната седмица се посветих на забравените от мен машини, които съм минал набързо гонейки някоя цел в развитието. Оказва се, че когато понатрупах малко повече опит вече се забавлявам с тези машини и те ми носят куп позитиви при доста по-ненапрегната игра. Така например преди време гонейки Лео преминах много бързо Luchs. Миналия Петък реших да си купя обратно машинката и направо се "родих". Как съм могъл да не се позабавлявам с това чудо - бързо, не губи скорост в завой като големия си брат, с добро оръдие за нивото си, малко, незабележимо и като цяло адски зло дребно танкче. Играя го като много агресивен скаут или по-скоро като дребен танк за бързи пробиви по фланговете. Под три фрага не падам на битка, а забавлението е пълно. Машината е елитна, но още не съм сложил оборудване и екипажът е само на около 85%. Представям си какво ще стане по-сетне
    Същото е с VK 3601H - навремето така бързах към Тигъра, че дори не се забавлявах с него. Вчера си го купих, сложих му коничното оръдие, че не го бях ползвал, купих му три "златни" снаряда и още първата игра опуках 5 танка, като дори обърнах играта. На Widepark бяхме - аз се чучнах в една разрушена сграда и взех да гърмя отдалеко по разни непредпазливи врази - без да се усетя претрепах едно СУ-100. Оглеждам се и виждам, че нашите герои са измрели без един M6. В базата ни се втурна някакъв гламав JagdpanzerIV - и до там си беше. Ръшнаха ни две КВ 1С и едно VK 3601 - викам си до тук сме. Заредих "златни" и изплющях едното КВ, M6 обездвижи другото, а аз го трепнах. Останаха ми само нормални снаряди, но и те ми бяха достатъчни за да довърша вражеското VK, което не беше особено адекватно.
    Отплеснах се, но основната ми мисъл беше, че малките тиъри могат да бъдат доста приятни след като понатрупа човек опит и се освести от гоненето на големите си цели.

Comment

Много си прав.
      В гоненето и грайнедето на големи машини (за кланови войни или за гъдел, или кой каквато причина има) тотално изпускаме целта на играта - забавление.
      "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Аз затакива цели си държа Е8, а от новите Матилда, много упорито се напъвам за медала за ртепнато нещо две нива по-високо, но обикновенно вротият ми го опукват под носа...Рам-а също е много забавен, особенно ако ММ-то е благосклонно

И един въпрос- как се калсират къмнастящият момент Т10 машините според здравина на челната им броня, че цидровите данни са едно, а реалноста е друго.

Comment

Здравейте, от 2 месеца играя и винаги съм се чудил какви са тези цифри пред (зад) имената ?

Comment

Това означава че тези играчи са във взвод .Играят заедно .

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
              Аз затакива цели си държа Е8, а от новите Матилда, много упорито се напъвам за медала за ртепнато нещо две нива по-високо, но обикновенно вротият ми го опукват под носа...Рам-а също е много забавен, особенно ако ММ-то е благосклонно

И един въпрос- как се калсират къмнастящият момент Т10 машините според здравина на челната им броня, че цидровите данни са едно, а реалноста е друго.
              На първо място е Е100, ако успее да си скрие долната плоча, тогава остават само две малки слаби зони, лесни за пропускане. След това естествено е мауса, но при него купола се дупчи челно с подкалибрени. След това естествено е ИС7, който ако си скрие долната плоча, понякога рикушира подкалибрени снаряди насочени дори в слабите му места. Следващия е Т110, неговия корпус има сравнително малки слаби зони, които ако ги пропуснеш рикушира всичко, но той освен долната плоча има слаба зона и на горната, кото е по-малка, но понякога е лесна за попадение. ИС 4 е мек и не си струва да се коментира като броня нито челно, нито странично (няма нищо общо с това което беше в тиер 9), а англичани все още не съм виждал за да имам наблюдения. От разрушителите добра челна броня има самонемския (споделят сходна броняс Е100). Втория руски не съм го засичал също, американските и двата ползват корпуса на Т110 а с него и същите слаби зони, а обект 268 е мек, макар и с добри ъгли на бронята, които рикушират не добре насочените снаряди. Медиумите няма какво да ги споменаваме от гледна точка на бронята. На тях само куполите им са добре бронирани за този тиер.

Sibelis написа Виж мнение
              Здравейте, от 2 месеца играя и винаги съм се чудил какви са тези цифри пред (зад) имената ?
              http://prikachi.com/images.php?images/1/5513001t.jpg

Това означава че тези двамата или тримата са във взвод и се предполага че ще действат координирано. За съжаление често в рандъмите дори и хората във взводове си действат толкова случайно и некоординирано колкото самостоятелните.

Comment

Мерси за инфото, явно ще се пълзи към ИС-7, поради естетични съображения...отделно на теория той би трябвало да е доста по-добре брониран от двете немски грозоти

иначе тъкмо направихме две убер левашки загуби, едната бехмя 9:1 за нас...и те капнаха 5 точки преид нас...а втората заради егоистично артилерии, на пасъчна река, ние атакувахме, аз с М46....направо и в дирето, спотвам....и ми свети Хумел един, да спотна, аз добре...ама 3 пъти и го гледам че не стреля....а аз всеки път страдам понеже и мен ме дебнат, теглих му едн амайна отидох на другият фланг...тях ги изядоха ние загубихе...и после гледам статистиките, и двамата направили две камари демидж, а на мене за спотване нищо...и ми просветва, тие педераси са чакали д аим светна, прицелвали са се и са чакали да загасне за да не си делят пари и експи....

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                  Мерси за инфото, явно ще се пълзи към ИС-7, поради естетични съображения...отделно на теория той би трябвало да е доста по-добре брониран от двете немски грозоти
                  ИС7 си остава един от най-търсените танкове за кланови, но той има проблеми с въоръжението. Бронебойността му е най-ниската в тиер 10 (взимам предвид премиум снарядите, с обикновени бронебойни е по-добър от Е100, но не с много), темпа на стрелба е нисък, а точността не особено впечатляваща.
                  Дали е по-добре брониран е под въпрос, както писах по-горе, неговите слаби зони не са чак толкова слаби при правилно заставане на танка, но са високо, със сравнително голяма площ и при малки отклонения от идеалния ъгъл са лесни за пробиване. ИС 7 позволява значитлено по-малки отклонения от идеалния ъгъл (толеранса беше под 5 градуса) сравнен с Т110 и немските дебелаци. Но пък самия танк е нисък и труден за попадение от голяма дистанция.

Comment

освен това е бърз и красив...аз обичам със среднд а играя, затова търся нещо по-подвижно, и е желателно да не ме пробива съвсем всеки.

Comment

Някой има ли картинки или клипче със слабите места по бронята на английските танкове от 5 до 8 тайър? Откакто са ги пуснали ровя из нета, че ми правят много рикошети особено бордовете на корпуса им...
                      Също така, някой ако има картите от играта като по-големи и подробни картинки ще е много яко...?(картите ги намерих)
                      Last edited by boyankolev; 20-11-2012, 16:57.

Comment

boyankolev написа Виж мнение
                        Някой има ли картинки или клипче със слабите места по бронята на английските танкове от 5 до 8 тайър? Откакто са ги пуснали ровя из нета, че ми правят много рикошети особено бордовете на корпуса им...
                        Също така, някой ако има картите от играта като по-големи и подробни картинки ще е много яко...?(картите ги намерих)
                        Здравей, за някои от британците има качени картинки ето тук:http://www.wotdb.ru
                        Ляв бутон върху танка който те интересува, долу има бутон "Уязвимости".
                        "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Искам да ви кажа, че след влизането на новата версия гадовете са променили някой от възможностите на машините като бронировка, а така също и възможности на орътието. например моята пантерка която с лекота дупчеше почти всичко стана така че сега с мъка дупчи. Същото важи и за оръдията на СУ 100.
                          Това ме изкара от нерви и и се наложи да разчистя част от хангара и сега се чудя на къде да поема.

Comment

tconiotconev написа Виж мнение
                            Искам да ви кажа, че след влизането на новата версия гадовете са променили някой от възможностите на машините като бронировка, а така също и възможности на орътието. например моята пантерка която с лекота дупчеше почти всичко стана така че сега с мъка дупчи. Същото важи и за оръдията на СУ 100.
                            Това ме изкара от нерви и и се наложи да разчистя част от хангара и сега се чудя на къде да поема.

Променена е нормализацията от 8 на 5 градуса. Това няма ефект при изстрели близки до перпендикулярното но въздейства много при изстрели пуснати под ъгъл. А пантерата е снайперистки танк с малокалибренооръдие, който разчита на попадения от големи дистанции. Но малокалибреното оръдие бързо си губи пробивността. Докато при стрелба от голяма дистанция ще е трудно да се прецелиш в слаба зона, така че вероятността от рикушет не само че става по-голяма, но и този танк губи повече ефективна бронебойност от други танкове. Аз например предпочитам близкия бой и нямам чак толкова големи проблеми с намаляване на нормализацията. Пак усещам малко по-големи трудности, но са едва забележими.
                            Ако се чудиш на къде да поемеш, обмисли американската тежка линия или хибридната линия между танкове и разрушители. Не са снайпери, но са страховити в заемането на стрелкови позиции невъзможни за други танкове. А минутното им поражение при повечето танкове е само за завиждане. Т49 например е много забавна и пъргава машинка.

Comment

съдейки по руският сървър ни очаква скучен спешъл този уйкенд...пък аз тъкмо бях решил да си играя само по уйкендите...

Comment

Актуален списък на българските кланове на EU сървъра: (10x to Miaz)

Цифрите след името означават: Средна ефективност, брой машини 10 тиър, брой топ артилерии, Личен Състав
                                EPIC 1391 568 86 97
                                BRAVE 1188 279 38 100
                                EPICS 1124 18 2 33
                                BG_AD 1113 274 28 97
                                VKSBG 1074 37 6 13
                                HWBG 1041 14 1 18
                                BGPZB 1020 9 - 45
                                BGA 983 110 14 90
                                BBUL 972 32 2 23
                                SLAVA 965 47 6 96
                                M_A_N 952 55 8 75
                                TZAR 945 14 2 76
                                S_O_T 939 12 - 34
                                BG2AD 937 10 2 43
                                BGTC 890 1 - 99
                                EXPEN 884 10 - 40
                                BGA-2 838 - - 24
                                BTD 770 - - 15
                                BGTD 584 - - 6

Comment

Working...
                                X