tconiotconev написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Команден бой
Collapse
X
-
feersum написа Виж мнениеЗащото в предния пач промениха настройките на клавишите. Сега е F2 по подразбиране.
Comment
-
tconiotconev написа Виж мнениеФлуфи снощи онази карта с фара първия път така и не разбрах къде беше този пряк път за който говореше Митака - Везира, а се оказа нормалния път а това си беше пълна загуба на време.
Между другото така и неразбрах защо като натисна бутон "Т" за маркиране на цел таки е неми сработва.
Comment
-
bruchpilot написа Виж мнениеТе гадовете два пъти снощи те изненадаха в гръб от там и ти пак не разбра от къде се минава Довечера ще влезем на тренировъчна да ти покажа. Но по- интересното е, че онзи "пряк" път през сградите на манастир така и не го намерих! Случайно да пазиш риплея на онази игра за да го пратим на администраторите?
1 - ви вариант: влизаш в двора на манастира , спукаш се между колоните свиваш на ляво между къщите и излизаш в гръб на този който е на пътя;
2 - ри вариант: още в началото на пътя свиваш в ляво между къщите и се скриваш там( това може да се изиграе и предварително ) след което угасваш и чакаш някой да се набие пред друг танк и хоп в гръб на противника.
За мен и въпросната ИС 6 която първия път ме размаза и ти се чудеше от къде се намъкна използва първия вариант, но ти не се усети под въздействието на добрата алкохолна напитка - водка.
Значи аз един път съм играл т.е. се възползвал от вариант 2 но нямах добра тодръжка и влязох в CQB с два танка, а моя кромуел замина бързо.
Между другото на карта Утьос на въпросното место пряк път има ако се спускаш, но не и да се качваш, а Везирев се изказа неправилно т.е. от там може да се спуснеш бързо без да повредиш вериги, но не неможе да се качиш с никой танк. На правата с джобовете от дясно има пряк път за качване, но е рисковано защото неможе да сведеш оръдието надолу и да стреляш. Между другото на Утьос неможе да те цопнат на онзи ъгъл сам без потдръжка от заде т.е. да те пазят от заде и от горе. Там където бях трябва да се направи фалшива атака, която щеше да доведе до унищожаване на САУ - ПТ с последващо влизане в джоба, качване колкото и да е бавно по пряката и в гръб на противника. Това нещо много пъти го мислех, но него казвах. Незнам но не видяли че всички го играят стандартно, като боя се развива в седловината с последващо спускане през въпросната пряка.
Когато се играе от другата страна ПТ -то трябва да застане не в средата или близко до базата а в ъгъла от където се вижда цялата пряка. От въпросното место може да се обстрелва и половината седловина, а докато я държиш на прицел с ПТ и един светляк дори и тежък танк, а с другите може да се направи или обход зад фара. По този начин може да се постигне винаги изненада и стрелба във фланг - борд или в тил - в кърмата.
Отделно при положение че имаш Т 34 трябва да знаеш неговите възможности т.е. този който командва да може да оперира правилно с него, например:
1./ всички знаят че има голям алфа демидж;
2./ свежда много надолу оръдието;
3./ много здрава купола челно и в тил;
4./ много лесно се дупчи в шасито от пред;
5./ трудно повратлив;
6/ малко от хората знаят, че този танк е нито танк нито ПТ, но ако си изиграеш правилно ходовете е страшен. Казвам страшен защото може да изпълнява успешно ролята на танк в критичен момент, а в отбрана ролята на ПТ и по тази причина аз виги съм го слагал или определял като танк за потдръжка.
Базирайки се на тези 6 точки този който командва трябда да каже къде ще го сложи т.е . разположи и каква роля трява да има тази машина в боя. Пример ти с твоя перш ходиш да светиш; Неди , Балчо, Кричи , Кобрата с ТТ някъде правят пробив като се потдържат взаимно или от ИСУ 152 , и по този начин се пазят, а аз с тази Т 34 ме слага някъде да пазя дадено направление, правя 3- 4 изстрела и до там. Трябваше да обърнеш внимание че там където имам подръжка нещата за врага стават лоши, а като демидж дори съм 1 - ви или втори. Оставите ли ме сам съм в средата или последен.
Comment
-
1-ви Вариант - Ако има някой в базата им (Особено ПТ-САУ) ще те разстрелят за нула време, или най-малкото ще те блокират зад къщите.
2-ри Вариант - Това е по-добро като идея, но е подходящо по-скоро за случайни битки.
Много често забелязвам, че играчите мислят твърде много. Реално на повечето карти има не повече от 3 ключови позиции или прехода. Например на Манастир/Абатство са три основни прехода и няколко позиции, като два от тях може да се игнорират в режим 7в7. Особено важи, ако в отоборът има по-пъргави танкове.
Comment
-
ViktorKitov написа Виж мнение1-ви Вариант - Ако има някой в базата им (Особено ПТ-САУ) ще те разстрелят за нула време, или най-малкото ще те блокират зад къщите.
2-ри Вариант - Това е по-добро като идея, но е подходящо по-скоро за случайни битки.
Много често забелязвам, че играчите мислят твърде много. Реално на повечето карти има не повече от 3 ключови позиции или прехода. Например на Манастир/Абатство са три основни прехода и няколко позиции, като два от тях може да се игнорират в режим 7в7. Особено важи, ако в отоборът има по-пъргави танкове.
Comment
-
Абе минала работа, стига сме я бистрили вече!
По - добре да се концентрираме върху това как да си подобрим тактиката на някой карти - например тази с фара, не я помня как се казваше. Там редовно бием с триста зора, ако въобще бием. За градските карти и дума не отварям, там сме много зле! Трябва и да помислим дали не е по - добре да вкараме вместо Пършинга някакво седмо ниво и една светулка второ ниво. Като че ли се получаваше по - добре...
Comment
-
bruchpilot написа Виж мнениеТрябва и да помислим дали не е по - добре да вкараме вместо Пършинга някакво седмо ниво и една светулка второ ниво. ...
T29 който да се движи комплект с Т34, имат еднаква защита и могат да зипозлват терена еднакво а Т29 да покрива докато Т34 презарежда.
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеT29 който да се движи комплект с Т34, имат еднаква защита и могат да зипозлват терена еднакво а Т29 да покрива докато Т34 презарежда.
P.S. Някой пробвал ли е безумната идея за артилерия второ ниво?
Comment
-
в организирана група Су-100У би трябвало да се представи много добре, машината е изключителан, но не може да се играе соло, или поне не да се използва пълният потенциал.А ако се вземе Су-100У вместо Т7 машина + още един различен от Т8 тогава скаута може да е Т4, а там има някой изключително злобни машинки, включая такива които с подкалибрени да дупнат дори Т8 машина, отделно такъв скаут спокойно ще изчисти чуждите съгледвачи, примерно Луч, алекто(знам че не е лек) Т-50 или китайски М5.
Всеки от тях може да дупне Т8 в бордовете а алекто и челно, говорим с подкалибрени.
Comment
-
СУ-100У, както и Дебелия Макс наистина биха се справили добре, но в този случай ще трябва да се откажем от ИСУ - то, защото два противотанкиста мисля, че ще дойдат в повечко. Лухса и мен ме блазни, още повече, че го имам готов развит и знам какво може. Ще трябват обаче доста размествания за да го вкараме. Другия вариант за който си мисля, въпреки че не съм убеден до колко е жизнеспособен е Шърман с оптика и фугасница за светулка/поддръжка и артилерия 3-4 ниво. А и сериозно обмислям идеята да пробваме с артилерия второ ниво, май има 1-2 машини които може и да не са съвсем неизползваеми.
Comment
-
bruchpilot написа Виж мнениеИ аз мислех нещо от този род, но не знам дали имаме човек с Т29 за тази работа. Другото което ми хрумна е китайски ИС-2 на подкалибрени/кумулативни. Ако е среден може да е например Т20 или още по - добре КВ-13!
P.S. Някой пробвал ли е безумната идея за артилерия второ ниво?
Играйте си 4 осмици и 2 единички, това е оптималният вариант.
Примерно
1x AMX 13 90
2x ИС-3
2х АMX 50 100
2x T1 (20mm)
Другият вариант са Т32 вместо ИС-3, но те са по-тромави. Т69 също може да се вкара.
Естествено, ако победата не е толкова важна може да се играят и премиум танкове.
П.П. Т VI и T V танкове са само хабене на точки, просто разликата между нивата става огромна.
Comment
-
Шърман, хм, и двата са повратливи , но бавни, пък и фугасницата не е каквото беше, един пропуск и луча примерно ще го изяде с парцалите...Но ако се ползва Джъмбо с фугасница и първат акупола той може да замени един тежък танк, Примерно Джъмбо и Су-100У като тим няма да са зле, но трябва двамата да потренират и в рандъм, защото шърмана ще трябва много активно да прикрива (включая буквално) СУ-то. Но според мен трябва да заложите на по-високо ниво скаут, Т2 може да даде фира твърде лесно и да се лишите от играч, докато Т4 може да издържи едно попадени, отделно оръдието му е полезно, отделно за него ще е лесно да изчисти чуждата светулка и след това да направи пробив по празно направление.
Comment
-
bruchpilot написа Виж мнениеАбе минала работа, стига сме я бистрили вече!
По - добре да се концентрираме върху това как да си подобрим тактиката на някой карти - например тази с фара, не я помня как се казваше. Там редовно бием с триста зора, ако въобще бием. За градските карти и дума не отварям, там сме много зле! Трябва и да помислим дали не е по - добре да вкараме вместо Пършинга някакво седмо ниво и една светулка второ ниво. Като че ли се получаваше по - добре...
Значи картата с фара се казва Утьос.
Значи когато беше с онзи руснак със странната компановка нещата бяха май по супер от всякога и между другото Балчо когато играеш като светляк със Стюарта също беше много добре. Ще гледам днес писарлъка да го свърша бързо, но като знам колко е много ми става лошо и ако несъм каталясъл ще вляза вечерта. Предната вечер когато теб те нямаше играхме 4 танка 8 мо ниво и един 7 мо който бе ИС направо ги попиляхме дори и в градски бой.
П.П. На Химелсдорф най - ме притесняват релсите, а там оставиш ли двама е спорна работа. За мен най добре е да се изиграят тренировъчни боеве на проблемните карти с цел преосмисляне на тактиката и определяне на места за стрелба.
Comment
-
ViktorKitov написа Виж мнениеПреди нърфът Бизон с кумулативни беше много вървежен, в момента са безполезни като цяло, не само малките.
Играйте си 4 осмици и 2 единички, това е оптималният вариант.
Примерно
1x AMX 13 90
2x ИС-3
2х АMX 50 100
2x T1 (20mm)
Другият вариант са Т32 вместо ИС-3, но те са по-тромави. Т69 също може да се вкара.
Естествено, ако победата не е толкова важна може да се играят и премиум танкове.
П.П. Т VI и T V танкове са само хабене на точки, просто разликата между нивата става огромна.
Иначе специално мен затворените карти много ме приесняват - там сме кръгли нули. На откритите почти нямаме загуба, но на градските направо нямаме победа. Ще трябва и за това да правим някакви рационализации.
Comment
Comment