Ще я пробвам тази позиция при пръв удобен случай.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Карти и тактика
Collapse
X
-
Ultramarine написа Виж мнениеКарта: Ел Халиф
Режим: Стандартен, Насрещтна
Сега ще опиша една позиция, която е сравнително популярна, но поради естеството си дава шанс на танковете от по-долната част на таблицата срещу по-големите машини.
Машините с който ходя там винаги са такива, които не стават за битка на първа линия, лице в лице с противника.
Това ще рече разрушители, някои средни и някои тежки.Обикновенно се ползват танкове, които не са топ тиър.
Мястото е идеално за машини от типа АРЛ 44, АМХ М4 45, JP, SU-85, PZ 4 и т.н.
работи много добре, само две неща трябва да се имат в предвид- използвайте ниски танкове - с Т29 например ме чукаха по люка. Второто е още по-важно - ако сте с бавен танк използвайте позицията само ако има поддръжка от хълмовете отзад. В противен случай ставате лесна жертва на атака през центъра, при опит за маневриране се откривате за стрелба от отсрещните хълмове.
Comment
-
Като стана дума за тактика, имах една интересна игра в ел халъф, миналата седмица. Аз бях с индиан панцер. Обикновено доста се замислям дали да не остана горе на хълмовете, понеже индианеца не е от най-пъргавите средни танкове. Но този танк не е в стихията си при атака на движещи се цели от разстояние, а и видях едно Т71 да слиза долу към залива. Съответно реших да му помагам. Тук малко историята се раздвоява към темата за оплакванията, понеже в тиер 9 битка с още няколко средни танкове в отбора, единствено един ИС тръгна с нас. Ние бяхме в южната база и естествено едно противниково Т-44 зае скалата под нашата база в центъра. По време на движението към позицията, два случайни изстрела изпариха нашето Т71, а ис-а беше детракнат и естествено не издържа забележим период от време. Аз си заех позицията спокойно в ъгълчето под пътеката към северната база, но един противников леопард прототип зае в същото време симетричната позиция под нашите скали. Бях му вкарал един късметлийски изстрел в движение а и великия беларуски рандъм беше на моя страна (рикуширах му два пъти) така че го унищожих. Но в същото време бях под обстрела на тяхното Т-44 от центъра и съответно не издържах много дълго. И последваха от страна на нашия отбор лавина от обиди като нуб самоубиец и тнт. Въпроса към тази тема е, до колко е и зползваема тази тактика в момента? Преди беше доста стандартна. Специално от южна база може почти безопасно да се скриеш под скалите и след това с малко риск да се качиш на пътеката. С което лесно се излиза в тил на камперите. Светулката от центъра обикновено не може да засвети тази позиция. А при малко от малко къдърен съпорт от нашата страна, опитващите да те засветят танкове не издържат дълго. Така че дайте някакъв съвет, защо тази тактика вече не работи толкова добре?
Comment
-
Предполагам Т44 е заел точно позицията на D6, която Ultramarine препоръчва.
В поста му се обясняват предимствата й, както и че противодействие е възможно само с бърза атака през центъра, а твоя отбор вместо да помага май само е гледал да ви храни в чата докато ви точат.
Ако не е на Д6, а някъде по H линията, защо по дяволите сте го оставили да стигне чак там, от южната база камперските позиции се заемат по-бързо, отколкото от северната и би следвало да го гръмнете в движение.
Comment
-
От доста време играя главно средни и леки танкове бързи и повратливи машини с бързо прицелване и бърза стрелба.С промяната на картите все по-често се влиза в надстрелване с тежки танкове и разрушители, а в такава ситуация средният танк в повечето случаи е в неизгодна позиция.
С времето обаче изградих няколко подхода, който страшно много ми помагат в такава неравна битка.Повечето неща дойдоха от самосебеси и едва след като усетих, че ги правя ги усъвършенствах, а други целенасочено развивах.
Ще се опитам да обасня как да се избягват противникови снаряди - съвсем целенасочено и сравнително успешно.
Първото ниво на тази тактика, ако мога така да го формулирам, е да се накара противника да стреля във верига, здрава броня - общо взето да си пропилее снаряда във вас.Този подход е добре познат на хората, които играят Чърчил и АРЛ 44.
При варианта със среден танк няма как да си покажеш само веригата бавно, за това правя нещо друго.
Имитирам, че се показвам зад ъгъла, но реално не го правя - заслвам се и веднага се връщам, като показвам минимална част от себе си, колкото да се подлъже противника и да стреля.
Това е сравнително позната тактика и играч около средното ниво много бързо ще се осети какво става, най-много да пропусне един или два пъти.
Неопитните играчи обаче се лъжат много лесно.Имал съм случаи със Щуг 3 срещу КВ-1/Т1 в които са пропускали по над 5-6 снаряда срещу мен.
Във високите нива обаче не е толкова лесно да се прилага и голяма част от противниците бързо се усещат.Това пък помага да се определи срещу какво сте изправени и да прецените следващия си ход.
Срещу по-сериозни ботове успявам даже да излезна иззад ъгъла, да ги ударя и да се прибера преди те да са стреляли, но трябва вече да сте ги преценили и да знаете, че реагират бавно.
Всъщност повечето играчи не очакват агресивни действия и се стъписват когато ги атакуваш агресивно и неочаквано.Разбира се, попадам на добри танкисти и в подобна ситуация много здраво ме връщат в реалността.
По-усъвършенстван вариант на тази тактика е подсъзнателно научаване на времето за презареждане на тежките противници.Обикновено си играя с тежки танкове и разрушители, срещу другите средни го няма предимството на бързината.
Знаейки колко снаряда можете да вкарате в един изстрел на противника.Например с Т-62А/140 мога да вкарам 3 на Об268; 3-4 на JPE100; 2-3 на Е-100 и т.н. Като точният брой зависи от това кога е стреляно и дали се бавя между стрелбите.
Това обаче важи в ситуация в която не се надстрелваш с противника.
Когато съм принуден да се надстрелвам правя нещо друго - принуждавам го да пропусне, ако не успея, чакам да стреля по нещо друго, ако и това няма как да стане в краен случай поемам удар, освен ако не е от нещо много дебело.
Веднъж стрелял имам някаква сравнително точна представа кога ще стреля пак.Първият ми снаряд разбира се оптива да го тракне в някаква неудобна позиция.След като съм стрелял и идва ред той да презареди не се прибирам напълно, а се опитвам да преценя кога точно ще презареди.В този момент противника си мисли, че съм лесна мишена и започва да ме прицелва.Опитвам се да оставя възможно най-малка част от себе си открита, но все пак да съм достатъчно апетитен.Чакам момента и когато реша, че е дошъл, рязко се дръпвам назад, като целта е да го направя точно преди той да стреля, но вече да е късно, за да се откаже.Бързото движение често ги кара да трепнат в опит да ме проследят, което води до удар в стената до мен.
Вероятно изглежда доста глупаво, но спокойно мога да кажа, че имам около и над 50% среден успех.Като има случки със 100% успех, има и такива в които ям дървото здраво.С времето обаче ставам все по-прецизен.
Много зависи от това как реагира противника срещу много добри играчи много бързо се усеща, че няма как да стане, но такива на средно и малко над средното ниво се лъжат по апетитно показващият се среден танк.
Принципа е подобен на пускането на аванс пред бързо движеща се мишена, само че тук вместо да преценяваш момента за пускане на снаряд, преценяваш момента да се дръпнеш назад.
В този ред на мисли ми дойде на ум, че е възможно да има модове, които показват до каква степен е презаредил противника, т.е. да имаш брояч и за най-близкия противник.Това значително ще улесни задачата с преценяване на момента да се дръпнеш назад и след известен брой игри ще се научава приблизително точно на колко време след свършване на брояча идва противниковия снаряд.
Не знам дали такова нещо има и не бих го сложил, но със сигурност е нещо което би изкривило възможностите на играча, който го ползва.
Ще се опитам да направя подходящо повторение, така че да се види нагледно това което описах.Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
-
Да всичко е много точно описано от Ултрата!използвам тази тактика редовно,особенно ме кефи да погледна от горе зад някоя къща накъде е насочено оръдието на противника и газ и стрелба.Знам на почти всички танкове времето за презареждане и често броя колко време му остава.Някой път съм на стотната от изпепеляване
Не използвам модове,но ако има такъв,лойто да показва дали е повреден боекомплекта на противника,ще е супер
Comment
-
Bloksir написа Виж мнениеДа всичко е много точно описано от Ултрата!използвам тази тактика редовно,особенно ме кефи да погледна от горе зад някоя къща накъде е насочено оръдието на противника и газ и стрелба.Знам на почти всички танкове времето за презареждане и често броя колко време му остава.Някой път съм на стотната от изпепеляване
Не използвам модове,но ако има такъв,лойто да показва дали е повреден боекомплекта на противника,ще е супер
Сега като каза и най-накрая се сетих за този мод.
Много неща показва като например:
-противникова броня в точката на прицел
-Точно време за презареждане на противника(вече не е нужно да се помни)
-Камуфлажният рейтинг на твоя танк(ако падне под нула най вероятно врагът в който се целиш те е видял)(полезно за ТД)
-Точна посока на получен удър с таймер(пак полезно за тактиката на "последният момент").
Бях го забравил как точно се казва и сега го намерих.
Последният път като го ползвах беше легален но сега не знам дали някои елементи не са баннати за това ако решите да го ползвате не се хвалете.Last edited by falcon_bg; 23-04-2014, 16:45.
Comment
-
Bloksir написа Виж мнениеДа всичко е много точно описано от Ултрата!използвам тази тактика редовно,особенно ме кефи да погледна от горе зад някоя къща накъде е насочено оръдието на противника и газ и стрелба.Знам на почти всички танкове времето за презареждане и често броя колко време му остава.Някой път съм на стотната от изпепеляване
Eagle eye e умението на командира което пакзва какви модули и колко са повредени на противника.Ползвам го на Т-62А и определено помага заслужава си да се сложи след BIA, лампата и Recon.Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
Comment