Карти и тактика

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • ckaiyokar
    новак
    • Mar 2009
    • 8

Карти и тактика

Моля, нека по-опитните играчи споделят своето мнение за най-добрата тактика на различните карти и при различен режим на битка- стандартна, атака (при защита и при атака на базата ), щурм- насрещна битка.
    Давам си сметка, че темата е безкрайна, но пък може да бъде полезна и да доведе до положителни емоции у много хора.Аз самия въпреки, че играя от почти година , не бих могъл да споделя кой знае какво. От прочетеното в няколко други теми обаче, разбирам, че има играчи със сериозен опит, които са изградили успешни тактики за бой с различни машини, на различни карти и при различни режими на бой. някои от прочетените неща пробвах и се оказаха доста полезни. Надявам се тук да се споделят още такива , полезни идоставящи удоволствие тактики.
  • falcon_bg
    ветеран
    • Nov 2012
    • 682

И аз съм все още учащ се играч и такава тема ще ми е интересна,но се съмнявам до колко ще бъде полезна в рандумите там тактика няма,но все пак ще е от помощ за индивидуалното поведение в конкретен танк на конкретна карта(например кои хълмчета са най-удобни за хълдаун с тежките американци или къде да ходим и да не ходим с Т95 и подобни нему бавни изчадия,какви маршрути да подберем за активно и пасивно скаутване и т.н.).

Comment

• alfbandi
      редовен
      • Nov 2012
      • 80

Отвори си Тубата,клипове колкото ти душа иска.И то от светила в играта.
      Клан [8282] .

Comment

• Eguo
        ветеран
        • Jun 2007
        • 2320

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=51WbEKo0T2U - Священная долина
        и.т.д.

+
        Насоки (за повечето карти).
        http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

• Ultramarine
          ветеран
          • May 2012
          • 663

Виждам, че никой не си издава козовете за това аз ще започна с нещо малко и като имам повече време ще продължа.

Карта Малиновка
          Режима на боя - Стандартна и Насрещтна.

Имам няколко добри подхода за тази карта, но имам време само един да опиша сега.
          Представлява агресивна атака през новосъздадения път през водата между D6 и E7.Като в зависимост от базата крайната точка позволяваща укритие е или Д6 или Е7.
          Изпълнява се веднага след старта на битката, за максимално големи шансове за успех.
          При правилно стечение на нещата може да успее и няколко минути навътре в битката.
          Представлява бърза атака през посочените квадранти, като минаването през водата е най-рисковата част, в тази зона не се спира за нищо, дори и да има някой минаващ през блатото, по-добре да се хапнат 2 удара и да се стигне до другия бряг, защото ако се спре със сигурност си заминаваш.Ключовата позиция е другия бряг и точките Д6/Е7.Първоначалната задача е да се спотне непосредствено около тях, за да се види какво дебне.След това тези позиции предлагат идеално място за стрелба в гръб по противници изкачващи хълма.
          Когато дойде момента позицията дава възможност за довършваща атака, която се прави чрез заобикаляне на Д6/Е7, а не чрез качване нагоре през тях.Качването нагоре, т.е. по пътят през който се слиза е оправдано само, ако e сигурно, че никой не гледа и след излизането няма да има кой да те стреля в рамките на 10-15сек.

Този заход се изпълнява с възможно най-мобилните машини - средните танкове са идеални, като за барабаните e доста рискован ход, тъй като ако ти скочат на главата и нямаш барабан долу във водата, няма кой да ти помогне.Правя го и с мобилни тежки танкове - М103, Т110Е5, но в 2 от 10 опита не минавам водата заради съобразителни противници.Правя го и с мобилни разрушители, когато не ми се кампи да пазя хълма и с тях се получава поне толкова добре колкото с тежките.

Начинът за контриране на тази тактика е чрез стрелба от района на Ф2 и съответно Н5/6 при липса на такава възможност скачане на главата на неприятели долу във водата е единствения изход.
          Attached Files
          Last edited by Ultramarine; 25-08-2013, 11:59.
          Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

• Sharana
            ветеран
            • Apr 2013
            • 748

Според мен няма универсална тактика, а строго според танка и стила на игра. Когато играя почти винаги съм във взвод и решаваме къде ще ходим когато започне играта.
            А за Малиновка, която много обичам за мен има 1 тактика

Comment

• krena
              новак
              • Aug 2013
              • 13

Ultramarine написа
              Виждам, че никой не си издава козовете за това аз ще започна с нещо малко и като имам повече време ще продължа.
              Бих казал ако имам изградени тактики, но нямам. Просто преди началото разглеждам сетъпите и на 2та отбора , преценявам къде би имало най-голяма нужда от мен и ... По някой път експериментирам но без съпорт съм обречен, а честно казано много са играчите които играят по шаблон.

пс Последно пробвах това и то при условие , че има ТД (1-2) на Е2 в горичката, които да прибират нахалниците. Стават добри игри , можеш спокойно да спотваш и да стреляш хевитата странично, но ако десния фланг падне и тяхното арти се премести пиши се труп.

Тук един replay от днес.

Dosis sola facit venenum!
              WoT_EU - Krena_BG , WoT_RU - krena, ESL- Epic - Black Sea Unit

Comment

• feersum
                Петнохолно алкно
                • May 2011
                • 1270

Най-често посещаваните места по картите в рандом битки:

"Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

• bigbeer
                  махмурлия
                  • May 2007
                  • 1335

feersum написа
                  Най-често посещаваните места по картите в рандом битки:

http://www.vbaddict.net/heatmaps/
                  Mмм, това е страхотно. Благодарско!

Comment

• feersum
                    Петнохолно алкно
                    • May 2011
                    • 1270

Всъщност се оказа, че това не е обща статистика, а извадка от 500 качени риплея.
                    "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

• bigbeer
                      махмурлия
                      • May 2007
                      • 1335

Koето дава шанс да е статистически вярна. Разглеждайки картите, направо виждам в местата на концентрация, кои са на медиуми, кои на тежки и къде кампят артита и дестрота. Само скаутите са ми леко размазани. Сякаш нямат предпочитани маршрути.

Comment

• Ultramarine
                        ветеран
                        • May 2012
                        • 663

За мен също беше много интересно да прегледам информацията на линка.Освен това дава информация, която може да е доста полезна в битките.
                        Изненада ме факта, че някои от най-успешните ми позиции не са особено популярни, други пък се вижда, че едва сега набират скорост и почитатели.

П.С. На Прохоровка ясно се вижда къде се връткат скаутите в полето.

Comment

• veso_t
                          редовен
                          • Aug 2013
                          • 162

Ultramarine написа

Карта Малиновка
                          Благодаря ти за споделеното, много ми хареса.
                          Пробвах с тежкия М6, средния Т20 и и ТД-то JagdpanzerIV.
                          Направлението юг-север работи долу-горе за М6 и много добре за Т20, на склона при изкачването към северната точка може да се свети, ако има някой вече качен горе, може да се стреля на изток към височината и на запад към полето.Ако има съпорт от юг се получава много добре, не могат да ти скочат от високото.
                          За ТД този маршрут не става.

Направление север-юг работи за Т20 и за ТД-то, М6 е прекалено голям и се вижда лесно.

Предпочитаното от мен е юг -север поради по-големия потенциал за стрелба при изкачването.

Благодаря ти още веднъж, очаквам(е) продължение.

Comment

• Ultramarine
                            ветеран
                            • May 2012
                            • 663

Ето нагледно изпълнение с Щуг 3, при това се забавих със стигането до позиция.
                            Става и за ТД - както се вижда от повторението, но трябва да е сравнително мобилна и малка машина.

Т20 е идеален за целта, М6 е на кантар откъм скорост и както казваш е прекалено голям, за да се скрие в крайната точка.

Comment

• Ultramarine
                              ветеран
                              • May 2012
                              • 663

Карта: Ел Халиф
                              Режим: Стандартен, Насрещтна

Сега ще опиша една позиция, която е сравнително популярна, но поради естеството си дава шанс на танковете от по-долната част на таблицата срещу по-големите машини.

Със Зелен цвят е отбелязан подхода към позицията и самото място, а именно централното хълмче под северната страна.
                              На пръв поглед изглежда като камперска позиция, но далеч не е такава. Поради естеството на картата това се явява предна стратегическа позиция, осигуряваща контрол над двата флангови подхода към хълма, както и известен паритет на фронтална атака.

Със светло синьо са очертани местатa, които не могат да се покрият от позицията, докато с жълто са очертани подстъпите, които успешно се покриват от там.Полето също се покрива успешно, но за да не претрупвам не съм го очертавал.

Машините с който ходя там винаги са такива, които не стават за битка на първа линия, лице в лице с противника.
                              Това ще рече разрушители, някои средни и някои тежки.Обикновенно се ползват танкове, които не са топ тиър.
                              Мястото е идеално за машини от типа АРЛ 44, АМХ М4 45, JP, SU-85, PZ 4 и т.н.

Хубавото на тази позиция е, че дава възможност най-бронираните противници да се стрелят странично, което дава шанс на по-малките машини успешно да наливат срещу доста по-големи.Освен това осигурява много силен паритет на пътя за атака през водата, особено в комбинация с нещо на Д8.

С червените линии е показан най-големият недостатък на тази позициия, а иманно набиращата популярност атака през центъра с бързи танкове.
                              Ако някой бързак успее да влезе там, автоматично ви изключва от играта, единствения вариант които имате е да се долепите до скалата пред вас и да се надявате съотборниците ви да го махнат възможно най-бързо.Ако не успеят, скалата няма да осигури прикрите за дълго и ще ви унищожат след преместване на артилерията или стрелба от А1-А2.

Хубавото е, че ако не ви парират имате достъп до поражение по цялата карта с изключение на дълбоко кампещите на отсрещния хълм.

Ето една изпълнение с Щуг 3 при което няма и опит за паритет с атака през центъра.

Важно е винаги първо да се гледа към водата, тъй като в началото много медиуми слизат там след това се местите според спота.
                              Attached Files

Comment

Working...