Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Исторически битки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

на западният по един в отбор може да пълзи със супер Пършинг и ако има мазохисти може дори с Центурион Мк.1
    Иначе пършинга ако е в топ игрова конфигурация ще отговаря на съпер пършинг без броня.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
      не съм сигурен, но имам това осещане- картите които са изключени от рандъмите все още са достъпни за тренировки, иначе от списъка по-горе трябва да с емахнат като не серийни следните:
      Uc 2-pdr ;Su-26; SU-5; M8A1 (това е било серийно само във варианта на артилерие);AMX 13 75/90 - това няма нищо общо с разглежданият период; освен ако не се прави араби срешу евреи...там може хубава мешавица да се спретне.Foch - не е серийно от никъде, WZ-131 ; WZ-120/Type59 - фантасмагории, или МНОГО късни машини.
      T-62A ; IS-4 - този Т-62 е експериемнтален, а за Ис-4 силно ще се радвам някой от противниковият отбор да е с него в оригиналнат аму конфигурация

Иначе е прописнат Ис-8, съвсем серийна и масова машина.
      Да в тренировка има повече карти включително и тези който са извън рандом.
      Редактирах леко списъка по твоя препоръка, но за сега оставих Т-62А, мисля че трябва да остане и ИС-4 до изясняване на ситуацията с него.

Колкото до късните машини като 13 75 и китайците, не пречи да имаме няколко периода и те да попадат в този от ранната студена война.
      ИС-8 го има явно не си го видял.

Аз също съм на мнение, че трябва да пробваме нещо по-елементарно в началото и около '41.Не трябва обаче да поставяме много стриктни ограничения, като Х броя Pz IV или У броя KV-1, защото ще е трудно да съберем достатъчно хора за отборите.
      По-скоро трябва да е - ето танковете, който могат да участват, ето модулите, ето максималния тиър и всеки да преценява кое му е най-удобно да си вземе.
      В последствие, ако има интерес може да прецизираме нещата.
      Единствено ще е добре да ограничим броя на КВ-1 и респективно на артилерията от немците или да ги балансираме по някакъв начин едни срещу други.

Не ми се вижда историческо да сложим 105мм на Pz-IV
      Няма да може да участва Pz IV с такова оръдие.
      Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

Ultramarine написа Виж мнение
        мисля че трябва да остане и ИС-4 до изясняване на ситуацията с него.
        Az protiw ИС-4 нямам, просто ми е интересно да видя будалата който ще иска с него в историческата му конфигурация (а не тов акоето тия алкохолизирани комплексари дават в играта) ще с епробва срещу исторически М103 или Конкерор нищо че са едно ниво под него.

Comment

Дайте да се фокусираме върху един сценарии и да го изчистим.
          Аз предлагам Битката за Москва като най-лесен за изпълнение откъм танкове.
          Могат да участват руски и немски машини в конфигурация за края на 41ва.
          Могат да участват машини с максимален Тиър 5.
          Списък на машините и конфигурация

Немци Т2 - PzJager I ; Pz 35(t) ; Pz II ; Pz I
          Немци Т3 - Bison ; Marder II(??) ; Pz 38(t) ; Pz IIG(??) ; PZ IC
          Hемци Т4 - StPz II ; Pz III
          Немци Т5 - StugIII; PzIV

Руснаци Т2 - BT-2 ; T-26
          Руснаци Т3 - BT-7
          Руснаци Т4 - T-50(??) ; T-28
          Руснаци Т5 - T-34 ; KV-1

Максимален брой танкове КВ-1 в отбор - 3
          Максимален брой артилерии в отбор - 3
          Максимален брой тиър 5 танкове в отбор - 5
          Броя на танковете КВ-1 трябва да е равен на броя на артилерията в немския отбор.
          При невъзможност за изравняване поради липса на артилерии се разрешава увеличаване на бройката тиър 5 танкове с броя на разминаване спрямо КВ-1.
          При невъзможност за изравняване поради липса на танкове КВ-1 се разрешава увеличаване на бройката тиър 5 танкове с броя на разминаване спрямо артилериите.

Трябва да прецизираме обаче модулите към съответния период.
          Last edited by Ultramarine; 08-07-2013, 20:48.

Comment

Намерих ги нещата:

Основният организатор беше ZoranWarfield.

Има страшно много информация. Но не намирам таблиците за машините - май Зоран ги е махнал. Все пак по отделните теми за организиране на битки е описано коя машина с какви модули се играе.

Ето темата за битката за Москва - това е последната битка преди края на бетата, в която за мое огромно съжаление не успях да участвам:

Отново битка за Москва - ето това можем да направим:

Сетъп:

Team Soviet Army

1. KV-1 Modell 1941:
            4 броя T-34 Modell 1941
            6 броя BT-5
            4 броя T-26

Team German Army

3 броя Panzer III Ausf.G:
            3 броя Panzer II Ausf.E
            5 броя Panzer IV Ausf.F1
            4 броя. Panzer 38t Ausf.E

Прохоровка - тук са ниски тиъри:

Курск - тук са по-високи тиъри, а и трябва да се вземат предвид разместванията по тях, особено в руското дърво:
            Last edited by feersum; 08-07-2013, 20:43.
            "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Точно това ни трябваше !
              Остава само да допълним артилериите и техните модули както и и разрушителите + T-28.

Не знам дали не трябва обаче в началото да почнем с по-свободна система за избиране на танкове.

Comment

Браво, feersum! Голям си!
                http://worldoftanks.eu/community/acc...lusBulgaricus/

Comment

в битката за москва няма ли и лендлизовски неща?

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                    в битката за москва няма ли и лендлизовски неща?
                    Исторически - да, само че когато организирахме битките, имаше само немска и руска линии, плюс няколко премиум танка, за които се разбрахме, че няма да участват - все пак не всеки може да си ги позволи. Сега можем да ги използваме съответните машини от американската и британската линии.

Всъщност това важи за голяма част от линковете - взети са предвид само немската и руската линии.

Искате ли довечера (или тия дни) да пробваме една битка?
                    Ultramarine и Fidelis много добре са описали разпределението на машините.
                    Да се съберем кой с каквото има, и ще прецизираме в движение.
                    Last edited by feersum; 08-07-2013, 22:25.
                    "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

feersum написа Виж мнение
                      Исторически - да, само че когато организирахме битките, имаше само немска и руска линии, плюс няколко премиум танка, за които се разбрахме, че няма да участват - все пак не всеки може да си ги позволи. Сега можем да ги използваме съответните машини от американската и британската линии.

Всъщност това важи за голяма част от линковете - взети са предвид само немската и руската линии.

Искате ли довечера (или тия дни) да пробваме една битка?
                      Ultramarine и Fidelis много добре са описали разпределението на машините.
                      Да се съберем кой с каквото има, и ще прецизираме в движение.
                      Имам кланова след малко и не знам колко време ще съм ангажиран, възможно е да е и 12ч+.
                      За утре мога да направя подобни снимки на някакви примерни конфигурации от модули на танковете, така че да има някаква яснота за хората, които ще дойдат.
                      Ще започна с немците, ако някой ми помогне с другите нации много ще ме улесни.

Така че според мен утре вечер към 20 часа е най-добре, но ако свърша по-рано тази вечер съм навит да пробваме някой неща в тренировачна стая.

Comment

Господа, прекалено с големи кошници тръгваме и накрая ще се окаже, че са празни.

Нека почнем от нещо елементарно, като например 4 vs. 4 с прозаични танкове (дето всеки ги е отключил) като Pz 4 и Т-34. Заковаваме примерно юли 1941 г. Конфигурираме машините и действаме.
                        Аз не мисля, че ще се съберем повече от 7 - 8, макс 10 човека от първия път. Така, че да скачаме на амбициозни сценарии за 15 vs 15 е малко ненужно.
                        Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

1951 написа Виж мнение
                          Господа, прекалено с големи кошници тръгваме и накрая ще се окаже, че са празни.

Нека почнем от нещо елементарно, като например 4 vs. 4 с прозаични танкове (дето всеки ги е отключил) като Pz 4 и Т-34. Заковаваме примерно юли 1941 г. Конфигурираме машините и действаме.
                          Трябва да се избере дата, когато и двете машини могат достатъчно да се накажат една друга - ако ще е 4ка с-у 34ка по-добре да е пролетта на 1942, когато 4ката вече има L43 оръдието. С късото няма шанс с-у Т-34.
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Като гледам оръдията на Т-34 и Pz IV в играта, горе-долу равностойни са C 54 със 7,5 L43 и Ф34 с 5см L48 друга комбинация ще даде предимство на отборите

Comment

Бройте ме и мен. В играта съм DALT
                              Analog man...

Comment

1951 написа Виж мнение

Аз не мисля, че ще се съберем повече от 7 - 8, макс 10 човека от първия път. Така, че да скачаме на амбициозни сценарии за 15 vs 15 е малко ненужно.
                                Довечера ще почнем точно по този начин, както каза feersum в движение ще ги глобим нещата.Ще видим кой с какво ще влезе ще направим някакви два отбора и в последствие ще изглаждаме нещата.
                                При мен най-рентабилния вариант ще е да си купя нещо от дървото през, което съм минал, но го нямам в гаража, а не да свалям модули и т.н.

От това което изброих тук като желаещи трябва поне 10 човека да се съберем в клана още няколко изявиха желание, ако успеем 8-8 да направим ще е много добре.

Comment

Working...
                                X