If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не бъди егоист, и ние харесваме Шерман.Интересно дали сега ще се наводни с такива....на мен най-звероидалният акипаж ми е точно шермански
Не съм егоист, ама тая машина беше специална
Като WG обявиха, че ще я пускат, имаше страшни скандали относно критериите за раздаване...
А сега всеки ще я подкара. Няма да се чувствам част от елитното малцинство вече
Купувай и слагай екипажа - ще ти хареса.
"Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."
to хубаво специално, ама е в прекомерно малко бройки, и/или твърде рядко се кара. Аз съм го виждал само два пъти, и то при положение че много обичам точно в тези нива да играя. Тогав ами направи впечатление че е доста подвижен.
to хубаво специално, ама е в прекомерно малко бройки, и/или твърде рядко се кара. Аз съм го виждал само два пъти, и то при положение че много обичам точно в тези нива да играя. Тогав ами направи впечатление че е доста подвижен.
500 битки с него - много съм доволен.
"Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."
Ще си споделя скромните впечатления от A33 Excelsior.
Като цяло, много хубав тиър 5, който струва скромните 1500 злато. Според мен ще се харчи добре в перспектива.
Най-хубавото му е подвижността - танкът ускорява бързо, върти се добре, има максимална скорост от 39 км/ч (и си ги достига без много проблеми). Може би малко по-добре от Т1 НТ, да не говорим за другите тежки от тиър 5. Тази подвижност позволява агресивна игра, почти в стил на среден танк. Това е готино.
Следващото хубаво нещо е живучеста му. Бронята е много хубава. Челната е 114 мм (или 54 мм, но под много сериозен наклон и ефективно го докарва до към 100+ мм) и ако се вярва на gamemodels3d.com, то челно няма никакви слаби места. Сложете се леко под ъгъл и гледайте дали някой тиър 5 танк ще ви пробие. Отзад бронята на корпуса е стабилните 108 мм. Куполът отстрани и отзад е 92 мм. Лошото е, че страничната броня е само 32 мм, но поне върви с 25 мм екран (плюс веригите), та не е чак толкова зле. Животът е 670, което е нормално за нивото. Не се забелязва някаква сериозна тенденция към трошене на модули или умиране на екипаж.
Най-сериозното слабо място на Excelsior е въоръжението. Дупчи 91 мм, което е почти ок в тиър 5 битки, но за тиър 6 вече недостига. Освен това прицелва бавничко (2,3 секунди) и не е достатъчно точно (0,42) за престрелки на големи дистанции, алфата (110) също не е на нивото на другите тиър 5 тежки. Така, че ще трябва да се носят достатъчно "златни" снаряди, които дупчат прилично (144 мм). От към хубавата страна, типично по британски, танкът е бая точен в движение и има голяма скорострелност (15,79 изстрела в минута), което дава и много добър DPM (1734). Челно оръдието се отклонява по вертикала -13/+20, което е страхотно!
Други хубави неща са отличния обзор за тежък танк (350 м), бързовъртящият се купол (36 градуса за секунда) и скромните размери. Тествах танка с Spall Liner и да ви кажа се усеща, че артилерията е малко по-безопасна. Печалбата е, струва ми се, нормална за премиумен тиър 5. Екипажът е съвместим с останалите британски тежки танкове.
С две думи в тиър 5 игра ще се чувствате доста комфортно и боят с машинката е приятен.
И да, Excelsior е много сходен с Т14, и като външен вид и като игра. Но както се казва, нормално, все пак са създавани по една и съща програма.
Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Щом зачетох и веднага си помислих - това е моя танк.
Това което казваш за оръдието обаче веднага ме отказа - не ме притеснява малкото пробиване, но непонасям бавно прицелване и неточност по руски.
Ако ще трябва да целя слаби места ми се иска да имам точна пушка.
В чисти Т5 битки обаче ще вършее наред в правилните ръце.
Според мен това е направено умишлено с цел да се набиват пари в злато за снаряди.
Даже слушах подобен коментар от играч - "Защо да целя слаби места..аз това не го мога, а не се и опитвам.Сигурно е цяла наука да ги изучиш на всички танкове.Играя си с руските машини и троловете на злато и не ми пука къде ще ударя танка."
Даже слушах подобен коментар от играч - "Защо да целя слаби места..аз това не го мога, а не се и опитвам.Сигурно е цяла наука да ги изучиш на всички танкове.Играя си с руските машини и троловете на злато и не ми пука къде ще ударя танка."
Това е идеалният клиент на WG. Ето към такива играчи се ориентира икономиката и механиката на играта с последните пачове.
За тоя пич има надежда, беше с мен в една битка аз бях с Щуга, той с някакъв трол и от първо лице видя, че от точната стрелба и правилна тактика има смисъл....съответно от тогава пита за разни неща и иска да се научи.
Но има много, който просто си стрелят каубойската без да им пука.
Аз ги разбирам напълно WG - те не са създали компанията просто ей така, за да ни правят на нас кефа.Ясно е, че основната цел там е печалба и тя се поставя над останалите неща, стига това да не доведе до обратен ефект и да я намали.
Грамотните играчи не набиват сериозни суми в играта - купуват си няколко танка някой камуфлаж и това е.Докарват си злато по други канали и чрез по-високо ниво на игра.
Тези обаче, които започват в играта наливайки средства са от голям интерес.Влизат вкарват пари и купуват веднага 4-5 премиум танкове и други глезотии.Веднага светва лампата, че това са индивиди вкарващи много пари и са готови да вкарват за в бъдеще, за това и трябва всячески да се опитват да ги задържат.Ако направят играта по-вкуса на "добрите играчи" ще сe загубят много от новите, но плащащи добре "слаби играчи".
Както и да е тези неща са ясни и за двама ни, просто трябва да се примирим и това е.
Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment