Съобщение

Collapse
No announcement yet.

8.6

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Еми те WoT изкарват повече пари именно от по-слабите играчи,които преобладават.Просто следват пазарната си ниша и угаждат на мрънканията им.Това че на нас не ни харесва и че все повече в играта не се мисли,а се ръшва и квото стане,изобщо не ги засяга Вчера имах битка и някой зададе въпрос на колко години са съотборниците.Е,не повярвах.Почти всички бяха под 10 години.Как искаме те да мислят за стратегии и военни планове?Но това са преобладаващите играчи и WoT им угажда.

Comment

Mitko написа Виж мнение
      Може би причината за нърфа на артилериите е как да се изразя "контрастрайкирането" на танковете. Превръщат го в електронен спорт, където всичко трябва да е динамично, бързо и красиво. Навремето се чудех, как без артилерия ще изкарат кемперите от храстите. Е вече дадоха отговор мощни оръдия, тънка броня, златни снаряди. В миналото добре наъглен тежък танк можеше да блокира цяла част от картата, ако срещу него са по слаби танкове. И трябваше да го бие артилерия. Днес това няма как да стане, всички превключват на злато и го разфасоват за секунди. Все едно си в битка с 1-2 тиър, където всеки пробива всички, и всеки умира с 2-3 изстрела. Това лично на мен не ми харесва, защото води до нарастване ролята на бързите пръсти и намаляне ролята на мисленото.
      Добре де какво мислене има в това да се завреш с добре брониран танк на тясно място и да го сложиш на ромб? В случая динамиката на танковете не е чак контрастрайкска, така че и тук става въпрос за мислене и тактика. На мен лично нарастване ролята на маневрирането и намаляване ролята на бронята ми харесва. Все пак бронята на танковете не зависи от уменията на играча, докато маневрирането зависи. Така че е еволюция в положителна посока това че няма почти неуязвими танкове. Всеки танк има уязвими зони, както и такива в които е относително защитен. Е не всеки де, но повечето имат някаква използваема броня, но не и абсолютна.

Comment

Мислене има в това да правиш балетни изпълнения и да държиш позицията максимално дълго. Това беше работа на немските танкове на времето. А сега какво умение има да стреляш? Пускаш злато, натискаш дясно копче, след това ляво и хоп нанасяш щета. Защото навремето беше голямо предимство да си добър играч - знаеш как да правиш щета и как да се пазиш на теб да не ти вкарат. Сега баунцовете са само от ВБРа...

И какво и е добро на еволюцията? Просто накараха сиемките да ползват златни снаряди, защото иначе са пълна скръб и не могат да стрелят. Като си играя Ловето за пари 80% от пробитията в моя танк са около гън мантлета - това какво е? Разбира се че ауто айм и злато...

А колкото до самите танкове сега няма файда да си брониран, така и така те дупчат. Можеш да си вземеш танк, който е по-бърз и стреля по-бързо.

Comment

Ами нормално, така се повтаря историческата еволюция на танковете в периода към който е насочена играта.

Comment

Последното нещо за което им дреме е историческата достоверност. Почва битка, и почваш да мислиш, тук ще срещна тежки най вероятно, а там средни, тд та може да има еди къде си. Значи, аз като еди какъв си танк следва да мина оттук и да направя това. Да се наъглиш на ромб не е лесно. Трябва да избереш удобен камък така че да блокираш пътя към теб, да прецениш откъде може да те фланкнат, и кой от твоите те прикрива, къде евентуално може да отстъпиш. Като играеш агресивно е още по сложно, мислиш, как еди кой си танк е непробиваем отпред, но уязвим отстрани, значи, трябва да минеш от еди къде си, там може пък да срещнеш еди кой си който ще прикрива врагът, как да се справиш с него.
            Сега е много по лесно, злато, газ напред и мажеш всичко което срещнеш. Трябва ти само по бърз танк, да маневрираш, че да избегнеш 1-2 снаряда и бързи пръсти, пак за тази цел.

Comment

Е хайде стига де, все едно всеки използва злато. Аз имам в момента на един танк 5 снаряда и от половин месец не съм ползвал нито един от тях. Даже и германските танкове повечето пъти ми е по-лесно просто да ги целя в люковете от колкото да мисля кой снаряд за кой танк е преднзначен. Да не говорим, че където обикновените не пробиват, има голям шанс и премиумните да рикушират.
              Вярно днес един Т69 унищожи моя кралски тигър в челна проекция от дистанция на която е невъзможна прицелната стрелба по слаби зони, но това е по-скоро куриоз. Мен повече ме интересува въздействието върху клановите войни, а въвеждането на премиум снарядите за кредити позволи и на неокопалите се от месеци кланове да бъдат конкурентни на картата и доведе до доста сериозно разместване, веднага след вкарването им. Така, че аз лично съм голям привърженик на това нововъведение.

Comment

Angelmr написа Виж мнение
                Е хайде стига де, все едно всеки използва злато. Аз имам в момента на един танк 5 снаряда и от половин месец не съм ползвал нито един от тях. Даже и германските танкове повечето пъти ми е по-лесно просто да ги целя в люковете от колкото да мисля кой снаряд за кой танк е преднзначен. Да не говорим, че където обикновените не пробиват, има голям шанс и премиумните да рикушират.
                Вярно днес един Т69 унищожи моя кралски тигър в челна проекция от дистанция на която е невъзможна прицелната стрелба по слаби зони, но това е по-скоро куриоз. Мен повече ме интересува въздействието върху клановите войни, а въвеждането на премиум снарядите за кредити позволи и на неокопалите се от месеци кланове да бъдат конкурентни на картата и доведе до доста сериозно разместване, веднага след вкарването им. Така, че аз лично съм голям привърженик на това нововъведение.
                Ако наистина знаеш къде са ти слабите места на танка и кой може да те пробие ще осъзнаеш, че 25-30% от играчите стрелят почти изцяло на злато, изключвайки го когато е решена битката или останат меките танкове. Също така 80% минават на злато след втория баунц. Точно затова ги пуснаха златните снаряди, а не заради клановите. Като се пусна да правя пари с ловето почти половината отбор е от премиум танкове, защо ли?

Comment

Mitko написа Виж мнение
                  Последното нещо за което им дреме е историческата достоверност. Почва битка, и почваш да мислиш, тук ще срещна тежки най вероятно, а там средни, тд та може да има еди къде си. Значи, аз като еди какъв си танк следва да мина оттук и да направя това. Да се наъглиш на ромб не е лесно. Трябва да избереш удобен камък така че да блокираш пътя към теб, да прецениш откъде може да те фланкнат, и кой от твоите те прикрива, къде евентуално може да отстъпиш. Като играеш агресивно е още по сложно, мислиш, как еди кой си танк е непробиваем отпред, но уязвим отстрани, значи, трябва да минеш от еди къде си, там може пък да срещнеш еди кой си който ще прикрива врагът, как да се справиш с него.
                  Сега е много по лесно, злато, газ напред и мажеш всичко което срещнеш. Трябва ти само по бърз танк, да маневрираш, че да избегнеш 1-2 снаряда и бързи пръсти, пак за тази цел.
                  Не мога да се съглася с казаното от теб!

Имам опит и с двете крайности - тежко бронирани, бавни машини, ползващи ъглуването и бързи, мобилни танкове, с малко кръв, без броня и добри оръдия.

Има майсторлък в слагането под ъгъл и още повече в избирането на позиция подходяща за sidesweep, но това решение се взима сравнително рано и в спокойна обстановка.Ако е избрана правилна тактика и позиция на картата промяна в тази постройка е по-скоро инцидентна.Изпълнението обаче на 50% е продукт на самия танк и неговата броня и изисква само да следиш кога да мърдаш назад, за да стреляш. Ако вземем например Е-100 и Маус златните снаряди просто добавиха малко сложност в изпълнението на sidesweep - сега вече не може без контрол и над ъгъла на купола (макар, че това до голяма степен е в резултат на нърфа на челната му броня преди няколко пача).
                  Нещо друго, което бронята все още дава е възможността да правиш грешки - дори и да направиш грешна стъпка и да се набиеш някъде, бронята ще ти даде шанс за измъкване - набиеш ли се на лошо място без броня те изпаряват за секунди.

Ако трябва да обобщя - бронята води със себе си по-внимателно стратегическо планиране, едно прилично тактическо и не е толкова трудна за изпълнение като игра.

Мобилните машини, било то и с добри оръдия, са по-взискателни във всеки един аспект.Избирането на първоначална позиция е важно, но не и в степента в която е за бронираната и бавна машина, тъй като релокейтването е лесно, но пък добрата позиция спестява кръв и позволява вкарване на повече щета.И именно планирането на разхода на кръв изисква стратегическо планиране поне на нивото на бронираните машини, макар и от друго естество.
                  Веднъж на позиция не можеш просто да стоиш и да стреляш, както е със бронираната машина - постоянно трябва да преценяваш дали стрелбата няма да те разкрие дали да спестиш изстрел, за да не се разкриеш или да стреляш и да избягаш е по-важно от това да останеш незабелязан и да спотваш. Винаги трябва да следиш за подходящия момент за пробив, при това да го уцелиш, защото избирането на грешен момент може да е разликата между епична битки и тотален провал.
                  За да надделееш трябва да надхитриш противника, не можеш да разчиташ, че танка ще направи разликата (както е при бронираните машини).

Мобилната и леко бронирана машина изисква предварително планиране поне на нивото на бронираните танкове, тактическа постройка, която е доста по-сложна и по-важното постоянно се променя, при това трябва да решаваш на момента, без да имаш лукса да обмисляш варианти, а игровото изпълнение е по-сложно най-малкото, защото обикновено водиш мобилен бой без прицелване, а не стреляш от покой.

Нали не мислиш, че който и да е мобилен танк може да зареди злато, да се хвърли смело напред и да постигне нещо повече от 2 кила последвани от бърза смърт?
                  Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

На който смята, че бронята няма никакво значение, предлагам да се пробва с Френските машини.
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа Виж мнение
                      На който смята, че бронята няма никакво значение, предлагам да се пробва с Френските машини.
                      Имам и четирите френски линии. Единствения недостатък е 1шота от артилерия ако си странично, но оръдията компенсират доста. А горните ТДа са доста бронирани фронтално, и без злато доста трудно се пробиват.

Comment

Sharana написа Виж мнение
                        Ако наистина знаеш къде са ти слабите места на танка и кой може да те пробие ще осъзнаеш, че 25-30% от играчите стрелят почти изцяло на злато, изключвайки го когато е решена битката или останат меките танкове. Също така 80% минават на злато след втория баунц. Точно затова ги пуснаха златните снаряди, а не заради клановите. Като се пусна да правя пари с ловето почти половината отбор е от премиум танкове, защо ли?
                        Преди време имаше искане да се ограничи ползването на премим муниции само в ротни и кланови битки, но едва ли от WG ще се съгласят.

Comment

Angelmr написа Виж мнение
                          Преди време имаше искане да се ограничи ползването на премим муниции само в ротни и кланови битки, но едва ли от WG ще се съгласят.
                          Те не го направиха, когато се купуваше за злато пък то остана сега. То си е бизнес.
                          Още навремето се срещаха хора, които стреляха злато в рандъм битката. За нас може да е неразбираемо, но когато печелиш 10 евро на час за неклалифициран труд много повече за клалифициран нищо не ти струва да вкараш едни 2 500 злато и да си правиш кефа цяла седмица. А сега с достъпните златни просто адски много хора се принудиха да си взмат премиум танк към премима, за да правят сребро.

Comment

WG наскоро твърдяха, че се стрелят по средно 2 премиум снаряда на битка. Не са толкова много хората които използват злато.
                            War, war never changes..

Comment

StrEagle написа Виж мнение
                              WG наскоро твърдяха, че се стрелят по средно 2 премиум снаряда на битка. Не са толкова много хората които използват злато.
                              То това може да е било навремето когато беше за злато. Сега много, ама много хора дори и повечето от нас стрелят злато когато правят двойни/тройни/петорни, или когато с премиум танкове се паднем в Т10 битка. Да не говорим че някои танкове, които трябва да се играят само със злато и за хората, които като баунцнат 2-3 пъти се ядосват и минават на злато. 2 за цяла битка е твърде несериозно.
                              Last edited by Sharana; 13-05-2013, 16:38.

Comment

Да не би да е 2 на битка на играч?
                                "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Working...
                                X