Каква е разликата между битка: "щурмовка"; "превъзходство във въздуха", и само "превъзходство" ? Каква тактика се прилага в различните видове битки?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
War Thunder
Collapse
X
-
steel_bg_99 написа Виж мнениеКаква е разликата между битка: "щурмовка"; "превъзходство във въздуха", и само "превъзходство" ? Каква тактика се прилага в различните видове битки?
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениеВтория режим е нов и не съм 100% сигурен какво точно означава въздушното превъзходство. По принцип трябва да имате повече самолети в зоната, но има особености, които не съм схванал напълно.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
1. Каква е тактиката при челна атака (самолет срещу самолет) ? Имам чувството, че в 80% от случаите аз губя. Започвам да стрелям някъде от около 800-900 метра от целта, малко над "кръгчето", но ... ме убиват.
2. Как се избират командирите на отряда (тия с зелените имена), на случаен принцип ли са, или има определени акаунти за тази длъжност?
Comment
-
steel_bg_99 написа Виж мнение1. Каква е тактиката при челна атака (самолет срещу самолет) ? Имам чувството, че в 80% от случаите аз губя. Започвам да стрелям някъде от около 800-900 метра от целта, малко над "кръгчето", но ... ме убиват.
1. Задължително избягвай челни атаки срещи много по-тежко въоръжени самолети. Примерно Ме 410 с четирите си оръдия и четири картечници е нещо, което е абсолютно глупаво да атакуваш челно.
2. Задължително избягвай челните атаки срещу някой въоръжен с ракети. Като цъкнеш Tab може да видиш дали конкретния самолет има ракети и ако има най-добре измисли нещо друго
3. Няма смисъл да започваш да стреляш на 800 - 900 метра. Попаденията на такава дистанция са или плод на голям късмет или на много точно прицелване. Лично аз започвам да стрелям някъде на 600 - 700 метра и то на къси серии за да не пада точността и да не прегряват оръжията. Едва на 400 метра си отпускам пръста
4. Какъвто и да е резултата от стрелбата на 300 нааааааааааааааай-много на 200 метра прекратявай атаката и почвай да маневрираш. Ако продължиш да се сближаваш е много вероятно да се сблъскаш с противника. А дори и да го гръмнеш от тази малка дистанция пак шанса да се шибнеш в трупа му е огромен. И тогава кел файда, както казват комшиите.
5. Има разни тънки номера, като например леко да маневрираш при сближаването (защото се мести точката, в която се цели противника и става нервно), но тези неща зависят от конкретния самолет и опита ти; друг номер е да не се отклоняваш, даже когато се сближаваш много и да чакаш онази да се мръдне пръв и тогава да го дупчиш по корема или отгоре (зависи как се маневрирал), но това си е изнасилване на късмета
steel_bg_99 написа Виж мнение2. Как се избират командирите на отряда (тия с зелените имена), на случаен принцип ли са, или има определени акаунти за тази длъжност?Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
По принцип се старая да избягвам челните атаки, но тогава ме атакуват странично, което е доста по-лошо.
Започвам да стрелям от 800-900 метра понеже съм задал "Сведение оружия" да е 800 метра.
Да не говорим, че с НУРС-овете не мога да оцеля 5 от 100. Изключение прави само когато бях с "И-153-М62 Жуковского", там почти всяка ракета цели целта.
Ако видите самолет с пилот "steel_bg_99", моля ви не ме убивайте
Comment
-
steel_bg_99 написа Виж мнениеПо принцип се старая да избягвам челните атаки, но тогава ме атакуват странично, което е доста по-лошо.
Започвам да стрелям от 800-900 метра понеже съм задал "Сведение оружия" да е 800 метра.
Да не говорим, че с НУРС-овете не мога да оцеля 5 от 100. Изключение прави само когато бях с "И-153-М62 Жуковского", там почти всяка ракета цели целта.
А НУРС-овете - чакаш да дойде на 500 метра и гледаш да ги изстреляш максимално бързо всичките.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Играта е бая по-реалистична. Има кабини на някои самолети. И на някои от тях има вътрешна светлина и отварящи се люкове.
Може да я играеш в лесен (arcade) режим, който пак е х2 по-реалистичен от WoWp, а може и в напълно реалистичен, с излитане от писта, набиране на височина, т.н.
в първия режим самолетите имат по-добри характеристики за улеснение, а във втория се гони максимална реалност и няма външна камера
има и 3-ти режим, по средата
в първия режим игрите продължават по 5-10мин, във втория и третия 30+мин, от които 10-20 летиш за да набереш височина и да стигнеш зоната за бой
и най-накрая като стигнеш, може някой, който не си видял в облака над теб, да се спусне и с 1 откос да ти откъсне крило/опашка, и толкоз за тази битка
даже ако те влече, може да изключиш автоматичното управление на двигателите, и сам на настройваш колко е отворен радиатора, горивната смес, ъгъл на витлото, т.н.War, war never changes..
Comment
-
1951 написа Виж мнениеКато цяло не е препоръчително да правиш челни атаки, защото има прекалено много късмет в тях и е почти сигурно, че и твоя самолет ще пострада. И все пак...
1. Задължително избягвай челни атаки срещи много по-тежко въоръжени самолети. Примерно Ме 410 с четирите си оръдия и четири картечници е нещо, което е абсолютно глупаво да атакуваш челно.
2. Задължително избягвай челните атаки срещу някой въоръжен с ракети. Като цъкнеш Tab може да видиш дали конкретния самолет има ракети и ако има най-добре измисли нещо друго
3. Няма смисъл да започваш да стреляш на 800 - 900 метра. Попаденията на такава дистанция са или плод на голям късмет или на много точно прицелване. Лично аз започвам да стрелям някъде на 600 - 700 метра и то на къси серии за да не пада точността и да не прегряват оръжията. Едва на 400 метра си отпускам пръста
4. Какъвто и да е резултата от стрелбата на 300 нааааааааааааааай-много на 200 метра прекратявай атаката и почвай да маневрираш. Ако продължиш да се сближаваш е много вероятно да се сблъскаш с противника. А дори и да го гръмнеш от тази малка дистанция пак шанса да се шибнеш в трупа му е огромен. И тогава кел файда, както казват комшиите.
5. Има разни тънки номера, като например леко да маневрираш при сближаването (защото се мести точката, в която се цели противника и става нервно), но тези неща зависят от конкретния самолет и опита ти; друг номер е да не се отклоняваш, даже когато се сближаваш много и да чакаш онази да се мръдне пръв и тогава да го дупчиш по корема или отгоре (зависи как се маневрирал), но това си е изнасилване на късмета
Аз съм забелязал, че ако ми се наложи челна атака е добре да стрелям дори от километър и нагоре. Често под 6-700 се отклонявам. Използвам тази тактика с руски самолети (оръдия в носа), но работи прекрасдно и с тъндърболт, или с германските изтребители с повече оръдия, когато се получи да съм обграден от червени в аркадата и знам че съм на секунди от момента в който да ме свалят, безсмислено е да бягам и трябва да нанеса максимална щета за кратко време. Стигал съм до 3 или 4 свалени противника преди да ме довършат. По-рядко мен са ме сваляли без да сваля и един, но и това се е случвало. Понякога дори нарочно блъскам противника, за да отнеса още един с мен в тези ситуации. Имал съм случаи в които със самолет маркиран като унищожен в десетината секунди дадени за скок с парашут, съм унищожавал противник (понякога макар и рядко самолета има някаква управляемост в този период, а нямаш време да маневрираш, просто стреляш по най-близкия).
Comment
Comment