Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся походова стратегия в съвремието

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Търся походова стратегия в съвремието

    Походова или игра с пауза, развиваща се в наши дни или въобще от Студената война до близкото бъдеще (евентуално и паралелна реалност).
    'Света в Конфликт" е много зарибяваща, но липсата на възможност да спре действието и да му се насладиш визуално и естетически, я прави трудна за игра. Зарязах я по някое време. От друга страна, за Втората Свтеовна има преостатъчно неща, а искам да сменя сетинга.
    People's General (и подобните му) като цяло ми харесва.
    Бихте ли ми подсказали някое заглавие?
    "Далеч съм от мисълта си"

    #2
    Честно казано, трудна работа. За съжаление, походови игри се правят все по-рядко (това само по себе си е жалко), а съвременните по-принцип не са много. Но все пак има какво да се спомене, друг въпрос е дали си струва да се препоръча.

    1. Ако нямаш предвид наистина стратегически игри, а би играл и тактически, то бих ти препоръчал:

    1.1 (ако не си я пробвал вече) Steel Panthers:Main battle tank. Безплатна е и можеш да си я свалиш от тук. Базирана е на системата от Steel Panthers 2 и е напълно тактическа (командваш отделни машини и отделения пехота). Приятна и реалистична в определени рамки, но иска доста време за игра, ако избереш по-голям сценарий. Графиката е напълно достатъчна зе целите на подобен род игра, но си е на нивото на SP2.
    Главният минус (но от друга гледна точка може и да е плюс) е, че трябва да командваш поотделно всяка машина и отделение, както и всеки техен изстрел или пък реакция по време на чуждия ход (системата е ти правиш ход, противникът прави ход).

    1.2 TacOps4 - също съвременна и тактическа. Доста приятна и изчистена. Можеш да видиш тук. Общо взето идеята е като на SPMBT, но е по-реалистична, защото не се налага да командваш на ниско ниво всяко подразделение, а само им даваш общи команди. Тактическото им управление се извършва от командира на подразделението.
    По-късно тази идея бе развита в друга серия игри (Airborne Assault системата: highway to reich, conquest of eagean и последната - command ops: battle for the Bulge), но те са само за ВСВ и са реално-времеви. Иначе са най-доброто като реализъм.

    1.3 Още една съвременна тактическа игра - Armored Task Force, на shrapnel games. Нея я пробвах за кратко преди много време, а оттогава проектът сигурно се е развил, така че не мога да кажа много. Но изглеждаше доста реалистична като система и базова като графика (това си важи за всички уоргеймове по принцип . Те не са с реалистична и "красива" в този смисъл графика. Графиката им е добра, ако е ясна и позволява добре да се види всичко, което трябва да видиш). Общо взето ти позволява да командваш сили до бригада. НО тя е реално-времева, но иначе ми се струва, че може да отговаря на търсенията ти.

    2. Ако търсиш оперативна игрица, то бих ти препоръчал само една, за която се сещам - The Operational Art of War III, - с нея могат ад ес пресъздават на оперативно ниво всякакви конфликти от миналото столетие. Добра е, но иска доста време за игра.

    3. Ако търсиш нещо по-геймърско и заедно с това стратегическо и походово, то мога да спомена Shattered Union, което на пръв поглед използва системата на PG (всъщност е много по-жалко копие) и е "алтернативна". Но не бих я препоръчал, защото системата не е добра. Сетингът е съвременен, но по всичко отстъпва на Peoples General.
    Имаше още една стратегическа походова игра "supreme ruler", котяо доколкото си спомням беше походова, на шестоъгълници, със сравнително сложна икономическа система и сражения донякъде подобно на това в PG.
    Last edited by gollum; 18-10-2010, 12:52.

    Comment

    Working...
    X