Днес намерих време да довърша Мохач. Уви, рано се похвалих - загубих на 12-тия ход (32 на 32 точки, загубите бяха по малко над 3000 души от всяка страна). Явно на османските лидери е зададен много висок рейтинг за възстановяване на бойния дух - на всеки ход възстановяваха по 3-4 части (докато аз за цялата битка успях да възстановя само едно ниво на едно подразделение). Зарът на моменти също бе доста вбесяващ (да речем, удрям фронтално със свежа рицарска конница техни стрелци (при това, не еничари, а "средно качество") само за да загубя 40 души срещу трима техни. Или разни безумни хвърляния като удар с рицарска конница в тила на ангажирана вече по фронта тяхна пехота, които ми носи повече загуби и падане с едно състояние на организираността.
В един момент бях решил, че ще се справя, но после формацията ми рухна. Вероятно по-отбранителен подход би бил подходящ. Ще трябва да се пробва в бъдеще .
В един момент бях решил, че ще се справя, но после формацията ми рухна. Вероятно по-отбранителен подход би бил подходящ. Ще трябва да се пробва в бъдеще .
Comment