Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2,5 (Arsenal of Democracy)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #46
    Ne sym zabelqzal Arseнала да има едитор/редактор, аз си бърникам по текстовите/таблични файловете. Колкото до икономиката, ингилизката мирна икономика е 81, моята (без да сме почнали световна война) беше от порядъкана 500, това март 37. тъкмо сгъвах китай за да предложа по-дъбър живот на човешкит ему ресурси и играт акрашна необратимо.
    В сценарият с реалните икономики, след завладяването ан щатите достигах до около 1400, и пак без промяна брояна техч тимовете. иначе пийс тайм модификаторът им може и да е 0,25 на САЩ, а тедори мирно имат повече икономика от мене...но аз просто не им давам време да се напомпат отделно дето ги блицкригнах. Но ако са с игровите икономики просто не си струва усилието човек да се занимава с тях.

    Comment


      #47
      Наистина броя на научните екипи е динамичен. С Германия със буст на икономиката ми се отварят допълнителни слотове.

      Относно икономиката на САЩ че е по-слаба от германия - има такова нещо, но си пропуснал функционалността "gearing for war" - т.е. колкото по-агресивна е Германия в старта на СВ2, толкова по-голям буст получават демократичните сили на алианса (в икономика и готовност[атака/защита/...] на силите си).
      War, war never changes..

      Comment


        #48
        StrEagle написа Виж мнение
        Относно икономиката на САЩ че е по-слаба от германия - има такова нещо, но си пропуснал функционалността "gearing for war" - т.е. колкото по-агресивна е Германия в старта на СВ2, толкова по-голям буст получават демократичните сили на алианса (в икономика и готовност[атака/защита/...] на силите си).
        E az ne sym zabelqzal d ami se otkriwat nowi slotowe....no ako igraq с англия се трайва- относно бууста на икономиката, него и в реалноста си го има, просто в играта са си правили невероятности още с мирното състояние на икономиката, иначе ако е реална, шансовете на германия с анулеви, акто и на всяка друга страна от оста, применро япония изчезва като фактор за има няма 2 месеца игровов време, и тобез кой знае какъв зор, 3-4 сражения (дори половината да са загуби) с тихоокенаският му флот иим свърва нафтата, от там моите подводници изтрепват къде що им атранспорт и япония грохва с икономика от 9-10 (пореди липса на ресурси).
        Как да е, аз си играя вече на стандартните, сам, без съюзници, другите съюзи съм ги напомпил , применро френците са в оста,те и без това са гъзолизци....за съжаление тъкмо когато бях пред приключване на последнат война в китай (денят беше 8 март 1937) и се канех да скоча на европа...икрата реши че не може да чете сценраия, сигурно като съм разчиствам пъпети, съюзници и други лепки съм трийнал нещо....

        Comment


          #49
          О да, но даже и при самото влизане на САЩ във война, военната икономика яко се дига.

          А има и друга настройка при почване на нова игра "use full annexed IC" или нещо подобно беше - което също много променя играта.
          War, war never changes..

          Comment


            #50
            StrEagle написа Виж мнение
            О да, но даже и при самото влизане на САЩ във война, военната икономика яко се дига.

            А има и друга настройка при почване на нова игра "use full annexed IC" или нещо подобно беше - което също много променя играта.
            Че се вдига вдига се, въпросът е че е нямат време да я използват, на мене ми отиват макс 2 месеца д аги преказя, а още в първата седмица основните им индустриални центрове падат, все пак аз нахлувам от към канада (предварително завладяна с тази цел) тъй че щатите са слаба ракия, къде повече ме измъчва китай, сумати планински провинции, през които едвам се напредва, никакви пътища и войските закъсват за нафта...при последната кампания хубаво че бяха морските пехотинци, силно ме кефят, истинси зверове, и много мобилни при това
            Иначе дори да включиш ползване на всичката промишленост пак отнема време докато се възстановят провинциите, тъй че за скоротечна война е практически безсмислено

            Comment


              #51
              Механизирана пехота?
              Кавалерия?
              Самоходна (ракетна) артилерия?

              Аз някъде 41-42 сменям тежките танкови бригади на танковите ми дивизии с леки танкове.. обикновенно тогава съм в мучурищата на Русия..
              War, war never changes..

              Comment


                #52
                Ot къде такива шукаритетки 34 година? аз почвам 33, 34 в края щатите са история, бичим на пехота с артилерия , малко танкове , малко кавалерия и мног тактически бомбери.
                това гогато ми беше интересно да газя щатите, сега ми е интересно да н еги пипам...пък и съм ги сложил членове на коминтерна и те заедно с русия ще ми дойдат множко, оста е италия, германи, френция и япония, и тях не ги закачам, градя импери и помпя комънвелта, в който сме аз, автралия и нова зеландия, освободил съм израел.
                Идеята е че ги им давам остарелите кораби и тук там мако други неща и ползвам "безплатният" ИИ да патрулира за подводнци, за вражи транспорти и разни други отвличащи вниманието неща които не с аосновни но трябва да се свършат, на тях съм шитнал всички първо ниво есминци, леки и тежки крайцери, основно на австралия, че другитя нямат ресурс да ги поддържат. Доста е удобно, все пак моите 2-3 основни флота +3 хънтър килър групи не могат да огреят навсякъде...и имат там няколко крайцерски отряда но те са за леки задачи.

                Comment


                  #53
                  иначе аз на танковите дивизии слагам бронирани коли, тажките танкове ми гълтат от скороста което на мене не ми харесва, все пак за пробиви си ползвам пехотата, после газ до дупка с кавалерия (също с бронирани коли)

                  Comment


                    #54
                    Ти играеш някакъв custom scenario от '33? Най-ранния е '36?
                    War, war never changes..

                    Comment


                      #55
                      'ми аз не споменах ли по-рано че съм си направил сам сценария? по същество е ю36, но от съюзниците е само англия, махнал съм всякакви паразити (полша) гнусари (френция) и други ненужности (САЩ) пупетите съм ги разчиастисл (моите) че ем дразнят , и съм само аз (Англия) и австралия, Оста съм я подсилил с предатели (френците) и симпатизанти (българия и разни други които са ми хрумнали), коминтерна също е подсилен,
                      Стартова дата 1933, край 1990 (не че ще се стигне до там, ама з апо-сигурно)...смятах да зачистя всички договри от сорта "гранция за езависимост" но ме домързя, пък и е по-интересно да ги има, иначе ще си газя когото си искам...въпреки че персия има едн апровинция дето има 43 петрол, и смятам че аз по-добре бих го употребил, от друга страна мога и спокойно да си го купувам, и без това след първата година съм в постоянен дефицит на човеци , поради което индустрията доставя достатъчно пари за всички нужди.

                      Comment


                        #56
                        Още не съм намерил къде да пипна за науката, но ако се играе с "бяла" държава то не е и голям проблем. Но намерих други полезни неща, и съответно на моята версия вече са пипнати, във файла
                        "misc" намиращ се в -Arsenal of Democracy\db
                        може да се пипат много настройки, аз за мене си промених максималният размер на въздушните съединения, защото няка не върви командващият д аможе да командва 16 единици а д ами дават само 4.
                        Има и други неща интересн, но е хубаво първо бакъп да с енаправи...

                        Иначе интересни наблюдения направих в последната игра, както винаги напоследък тръгнах да газя Китай понеже ми трябва работна ръка, смачках националистите и ощя някаквс съ сзаскано име, но националистите бяхан нападнати от комуниски които баш под носътми задигнах адве провинции...което ме провокира д асе подготвя да им скокна, и без това имаха един остров който с бях заплюл за ВМС база срещу Япония...и тук став аинтересното....съплай 10К (съвсем нарочно) транспорти колкото искаш...и войската вкитай и индия почна да мре от глад (първо в индия), при общо бунтовници1-2 % идоста гъсто разположени гарнизони (с атачнати военни полицаи) провинциите грееха в червено( порадикоето предполагам че съплаят не е достигал до където трябва).
                        И се чудя поради каква прична точно...защото общият десент беше между 1 и 2 %, транспортните възможности бяха 4 пъти по-големи от нужните, и петрол и съплай бол, първо си помислих че някой фундва партизани, но предвидливо бях напомпил моятбюджет за разузнаваня, 14 шпиона ме пазеха отврази и докладваха че само един се е внедрил... изобщо много сънителна ситуация. Изтеглих всичкичт флот то китай, всичката авиация , изобщо всичко мобилно което може да облекчи снабдяването, и нъц, дажепроверих местният съплай център, имаше си всичко....а може и лошата инфраструктура+ унтовниците да допринасят...но както казах първи почнаха д аумиргат гарнизоните в индия, и тов пристанищен град.
                        Което ем подсеща- как може да се укаже къде да се турпа съплай, защото с "криейт съплай конвой" не е възможно, изобщо не предлага всички налични пристаница...или трябва д аима и морска база?
                        Нече имам против разни трудности, дори обратно (послендият път силово сменях политиката на държавата и в индия избухна възстания, войските бая експи натрупаха), но ми се иска да знам защо сатва дадено нещо....
                        Иначе ако играта е интересна не само анмене може да спретнем мулти...даже си мислех за полуфорумна игра, където всеки да си декларира политика и цели и водещият да следи да се спазва,...просто идея

                        Comment


                          #57
                          Taka, след пача 107, играта става доста по-достъпна за модване, включая броя слотове за наука...само дето има странното чувсто че нещо е ужасно бъгнато, защото компир играчите имат страннататенденция д аправя гарнизони, много гарнизони...и май почти само гарнизони...или поне главните които съм проверявам. Все пак на четвърта година от играта съветите да са наплодили 330 гарнизона, и съвсем нищо друго ми се вижда прекалено. Така е и с Германия, Франция, Япония, САЩ, Италия. Аз вярно съм я модвал игратат, но не съм пипал на места които засягат ИИ-то.
                          Някой да има идея за естествотона проблема?

                          Comment


                            #58
                            Отворих скриптовете за съветското ИИ, и там изобщо не е заложено да се строят гарнизони, много странно,
                            по предписание то трябва да стропи 39% пехота, 20 механизирани, 20 бронирани и 1 парашутисти.
                            Гласим си тука масивно мулти в което аз ще предвождам свободните морски нации, другарчето ще ена чело на тоталитарните земни червеци....та я инсталнах наново и правих тест.

                            Comment

                            Working...
                            X