Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Age of Kings - Българи?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Age of Kings - Българи?

Според вас трябваше ли да ги има българите в Age of Kings? Знам, че е малко стара игричка, но на мен цялата поредица Age ми беше любима. Много се възмутих когато за първи път играх на Age of Kings и българите не бяхме там. В един американски форум американец беше попитал защо не сме вътре, и беше посочил Самуил (50-годишната война с Византия) за пример. В отговор от ЕА му бяха писали, че имало по - важни нации, които трябва да са там, като испанците например.
    Какво е вашето мнение? Трябваше ли българите да са там - в Age of Kings (Age of Empires II)?
    Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Darkas написа
    Според вас трябваше ли да ги има българите в Age of Kings? Знам, че е малко стара игричка, но на мен цялата поредица Age ми беше любима. Много се възмутих когато за първи път играх на Age of Kings и българите не бяхме там. В един американски форум американец беше попитал защо не сме вътре, и беше посочил Самуил (50-годишната война с Византия) за пример. В отговор от ЕА му бяха писали, че имало по - важни нации, които трябва да са там, като испанците например.
    Какво е вашето мнение? Трябваше ли българите да са там - в Age of Kings (Age of Empires II)?
    Струва ми се, че не беше лошо да ни има, ама Майкрософт, кво да ги праиш? Той Windowsа поне да беше стока, ти си взел за играта да се притесняваш
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Абе сигурно е трябвало да има, ама в крайна сметка не са стигнали до решение как да ги пишат: славяни, готи, гети, траки, българи, прабългари, македонци, татари, скити, даки, илири, бактри, хуни, египтяни ( да, и такава теория съм виждал ), въобще чели са, чели...и накрая се отказали

Сега сериозно - това е игра, която така или иначе не претендира за историческа достоверност. Тя дори не се развива на някаква ясна като положение територия ( колко удобно ) Освен това и други народи са заслужавали да бъдат отбелязани там, но не са. Просто създателя на играта си решава и това е - като искаш играеш, като искаш не.
      То в "TZAR", нямаше българи, пък какво остава за Age Of Empires
      "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Ей, Даркас ,супер по цели нощи се потих на кампаниите на Атила и Ел СИД.
        ЕЛ СИД е освободителя на Испания,мръсните "ЕА" пак са излъгали ,виждате ли ,а после нямало българофобиа,ами Медиала и другите пак ни няма.Има ни само в "Knigts of Honor" там сме най-велики ,така,че много им здраве на ЕА.

Comment

Рицар, не са ЕА тоя път, тя е на Майкрософт
          "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Е, много народи не са представени. Има тевтонци /те пък какъв народ са?/, а ги няма тези, които са им извили врата- поляците.
            Аз не се оплаквам, византийци нали има ? Че и други комшулари се намират
            Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Да ,така е ,кой е българинът участвал в проекта???

Comment

Има ли такъв?

Comment

Не знам, но нас ни защитаваха американци в онзи форум. Според мен на пазарен принцип ни няма, на същия в който Корея упорито се пробутваше от самото начало за сметка на Индия например
                  Не 7, а 77 пъти по 7...

Comment

Маите и ацтеките значи са голям пазар, щом всичко е на този принцип.
                    Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Даркас - ами нормално, кой ще атакува баш нашето "пазарче". Пък като се има предвид и в България мнозинството как се сдобива с игриците...
                      Може да е за наказание за върлуващото пиратство - виж, че и руснаците никъде не ги отбелязват

Comment

България я има и на средновековни карти, на които руснаците не са отбелязани, дори на карта от 15-и век

Не това е проблемът - България я няма не заради исторически причини, а заради политически. Дори на картите на Age, които показват истински пейзажи има само за териториите на натовските държави (тогавашните), и от балканския полуостров има само Гърция и Турция (съвременните). В картите от "campaign"-а на Атила има София и толкова - terra incognita.
                        Не 7, а 77 пъти по 7...

Comment

Имаше София,Ниш,Адрианопол,имаше един голям шубрак/хехе/ в който Атила отиваше да се види с една скитска жрица.

Comment

Не знам, аз бях пуснал в майтапите...на най-големия сайт по етнология, включващ огромна по обем информация даже за племена от по 10 човека на не знам кви си острови, когато потърсих информация за български език ми излезе "Republic of Bulgaria, Narodna Republika Bulgaria", та въобще не се учудвам ако причините дори не са политически, а просто някакво схващане на Запад, че на тези Балкани освен гърци и турци друго няма и не е имало, а ние сме някаква тяхна издънка. През последното десетилетие чуха и за сърби...

И там си има сериозни изследователи, разбира се, но те не се занимават с правене на игри.

Comment

Аз обожавам тая игра и още играя чат-пат с приятели :rock: и между другато съм си мислел за този пропуск на българите, защото трябваше да ни има. С един приятел дори сме правили примерно дърво на развитието на Българите, с уникалната единица и upgrade-те :p

Comment

Working...
                              X