Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въоръжение на БА до 1941

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Въоръжение на БА до 1941

Може ли някой да ми каже какво е било въоръжението на БА през 1941?
    Търся точи данни и бройки на Артилрия и МПС-та.Мо же ли някой да ми помогне?

Тези дни ще постна нещо по въпроса.В интерес на истината съм го пускал във форума, но не си спомням къде.Беше преди 3 години.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Тези данни ми трябват,защото ще правя една игра от типа на Блицкриг 1 с България.Може ли някой да ми каже за бйните действия на БА през 1941?
      След като направя това разширение ще направя игра само за България.
      От 1925 до 1945.Също така ми е нужна информация за бронирани коли и танкове.
      Който е запален по Блицкриг 1 може да ми помогне.
      Last edited by Von_Luger; 29-02-2008, 14:57.

Comment

БА не е водила активни бойни действия през 1941, мисля, че най-голямата намеса на армията е потушаването на Драмското въстание (обаче, то беше през 42) , може да се потърси в окупационните действия в сръбско, обаче като изключим гоненето на партизани през чукарите, действията на БА се изразяват в събирането на цветята от македонското население.
        Кръвта из нашите гърди
        не е съвсем изляна!
        Народе, цял стани! Иди!
        Че Македония въстана.

Comment

Нали след 20 април БА навлиз в Тракия и Македония.Все трябва да има някакви бойни действия.

Comment

Влизат, след като немците са овършали. Какви бойни действия? Срещу тях стоят няколко български града, със зайци ли да се бият?
            Кръвта из нашите гърди
            не е съвсем изляна!
            Народе, цял стани! Иди!
            Че Македония въстана.

Comment

Мислих за това,разгедах някой карти,видях настъпленията на немците,но нито една дивизия не е атакувла там където са българските окопационни зони.Тяхната цел е била линията Метакс.Не можеда не е имало гръцка войска там.

Comment

Ми те след като капитулира някоя страна, по принцип войските и се предават или бягат :1087: , а немците са минали точно през македония.
                1во - за да отрежат Югославия, да не им помагат англичаните
                2ро - Именно линията Метаксас (оф там квато беше) , видиш ли гърците сами са се обрекли, като решили да отбраняват кажи-речи цяла Гърция. Имат крупни съединения събиращи прах в Албания срещу Италианци и някакви жалки остатъци + английския корпус. Ако бяха решили да отбраняват само централна гърция (по линията термопилите например) , сигурно щяха повачко да се задържат. Та немците се шмугват през вардарска македония към гръцка македония точно в пролуката между двата фронта. Метаксас образува нещо като дъга около Солун. Територийте на изток от р. Струма и на вардарска Македония + Пирот и Враня, са напълно очистени. Не знам , откъде четеш, като изключим анти-партизанските действия, БА се бие чак 43-44 и то не сухопътните сили, а изтребителите, които бранят София от бомбандировки.
                Виж приятел, по-добре разгледай из нета, че имам предчуствие, че скоро ще се намеси някой модератор и ще затвори темата
                Разбира се, ако имаш конкретни въпроси задавай, ще отговоря :p
                Кръвта из нашите гърди
                не е съвсем изляна!
                Народе, цял стани! Иди!
                Че Македония въстана.

Comment

Не мисля да създавам мод с български единици и да не ги ползвам.Просто питах за някакви бойни действия за да ги пресъздада.Не съм историк и за това питам.
                  Зная обаче,че Гърция се предава 2 седмици по-късно.Все пак малко въображение не е наранило никой.

Comment

shadowsong написа
                    бомбандировки.
                    Хайде стига с тези "бомбаНдировки". Самолетите се казват "бомбаРдировачи", бомбите ги мятат бомбаРдири с бомбаРди. То аз верно не мога да поризнасям звука "р" като хората, ама и аз не преиначавам с тази цел думата.

Никой модератор няма да мине да заключи темата - има си конкретен въпрос, чака се някой да отговори. Само няма сполука с мястото на темата. Поправям грешката.

Comment

gollum,скоро ще се появят и първите скриншотове.Първия"мод" няма да е само за България,защот не е изцяло мой.След като направим този мод ще направя и един само за България от 1925 до 1945.Но стига толкова по тази тема.Трябват ми
                      точни данни за въоръжението на БА до 1941.

Comment

Von_Luger написа
                        gollum,скоро ще се появят и първите скриншотове.Първия"мод" няма да е само за България,защот не е изцяло мой.След като направим този мод ще направя и един само за България от 1925 до 1945.Но стига толкова по тази тема.Трябват ми
                        точни данни за въоръжението на БА до 1941.
                        Toчни дании,за кнкретния период едва ли има запазени.Просто по понятни причини тогава сме в процес на превъоръжаване.Има запазени конкретни сведения за авиационния ни парк,пехотното стрелково въоръжение,бронираните ни части (доколкото ги има) както и състава на дивизиите ни.В останалото може да се прояви фантазия.Доста неща се водят на отчет,но ръждясват по складовете.Все пак армията ни е наборна.Не малка част от конкретните данни и до днес на са архивирани и ги има само на хартия.Всяко обобщение за периода би било най малкото непълно.Ако конкретизираш молбата си обаче,все може да се измисли нещо.Дай по-точни параметри на това което ти трябва.Ето ти нещо да си запълниш времето до тогава http://en.wikipedia.org/wiki/Militar...g_World_War_II.Тук преди време е имало ето това http://forum.boinaslava.net/archive/...6745.html.За съжаление едва ли би ти било от полза
                        Last edited by bigbeer; 29-02-2008, 21:24.

Comment

Мога да намеря нещо за военните доствки през зо г. на ХХ век но ще ми трябва известно време. Ощо взето сведенията са точни, особено що се отнася до бронетехниката там няма кой знае какво количество и качество на материалната част.

Comment

Добре,необходими са ми данни за артилерията,бронираните коли,бронираният транспор,противотанкови пушки,ПВО,камйони и автомобили.

Comment

Von_Luger написа
                              Добре,необходими са ми данни за артилерията,бронираните коли,бронираният транспор,противотанкови пушки,ПВО,камйони и автомобили.
                              Надявам се това кото изпращам, ще ти свърши работа.

Comment

Working...
                              X