За мен най-добрата военностратегическа игра е шахматът. Имаме си офицери,топове,пешки(пушечно месо),конница. По-добро нещо едва ли ще се измисли!
Тук подкрепям Крилов. Това разбира се, приложено към съвременния свят.
. Подобен разговор имаше вече, сигурно пак в тема за игри. Шахът е възникнал като абстракция на сражение или на битка, в никакъв случай не на военна кампания. И това ясно се вижда именно в названията и функциите на фигурите и в липсата на какъвто и да е логистичен елемент или собствено марш - всичко е изложено на бойното поле и видимо. И в този смисъл това няма как да е вярно:
. Подвежда те непознаването на това какво е "военна стратегия"
, ако ми позволиш волността да се изразя по този начин. Аз играта я познавам, не се притеснявай, поназнайвам и някои нейни забавни аналози (или по-точно, за част от тях, вариации).
.
. Вярно е, че операциите трябва да се планират, съобразявайки се с най-различни условия, както и с конкретния противник. Но ролята на командира е именно да намери най-подходящата стратегия за борба с този противник, вземайки под внимание всички фактори, влияещи на провеждането на военните операции.
.
.
)
.
.
Comment