Винаги съм си мислел, че в България не уважаваме достатъчно собствените си игри, а Heamimnot games например се справят не лошо със своите стратегии.Понякога не е зле да си излеем душата и да дадем на хората по една двайсетачка или ако и това не сте свършили тук може да кажете мнението си за някои от по-известните им игри:Rising kingdoms,Celtic kings,Kartagen-Punic wars,Tzar,Glory of the roman empire или новото Imprivum Great battles of rome което за съжаление още не се продава в родината и не е преведено на български, но все пак е нещо ново и го играя с интерес .
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Игрите на Haemimont
Collapse
X
-
От тези трите съм виждал само Rising Kingdoms. Мога да резюмирам впечатленията си така: като графика е перфектно за моя вкус, като концепция и идея е над средното ниво, като геймплей е пълна трагедия. За съжаление.
Ако искаш, напиши нещо повече, ще ми е интересно да видя и впечатленията на повече хора. От простото избряване на заглавия в случая няма полза - по-добре е да се пише нещо съществено Понеже ти си започнал темата - действай.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Най-добрата българска игра според мен е Knights of Honor на Black Sea Studios. Много приятна игра, призната по цял свят от всички фенове на средновековни стратегии - приятен гемплей, мащабност и историчност(до колкото е възможно в една игра).
ЕДИТ: Извинявам се, че не е по темата - сега забелязах "Hemimont games".
Comment
-
m.minkov написаНай-добрата българска игра според мен е Knights of Honor на Black Sea Studios. Много приятна игра, призната по цял свят от всички фенове на средновековни стратегии - приятен гемплей, мащабност и историчност(до колкото е възможно в една игра).
ЕДИТ: Извинявам се, че не е по темата - сега забелязах "Hemimont games".
От нея имам впечатления и мисля, че е по-добра от дотук изброените. Но пак има проблеми, които за мен я правят не особено хубава. Най-вече - малкия брой "герои", другите неща (писани са в съответна тема, та няма да ги повтарям) и най-вече - реалното времеМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Е, хора тук става дума за български игри те не трябва да се сравняват със западните хитове.Става дума за по-малко средства все пак.Трябва да се свали летвата малко.Повечето които познавам казват, че българските заглавия не си заслужават играенето, защото са с "прекалено ниско качество" или ако играят малко започват да ги сравняват със западните заглавия.СМЕШНО е да говориш колко по-хубава е Warcraft frozen trone от Rising kingdoms примерно.
Относно обясненията за някое заглавие бих писал повече за новоизлязлата Imprivum Great battles of Rome, която няма да намерите на българския пазар въпреки че е BG igra сега се продава в Испания, Италия и други държави с много голям успех. Играта предлага 7 раси Картаген,Египет,Германия,Британия,Галия,Римската империя и Римската република/като две отделни раси/.Всяка раса има по 7 бойни единици и 1 уникална.Има 2 типа кампании Превземи света/там превземате само средиземноморието като избирате на политическа карта своята сържава и поддържате дипломатически отношения/другия вид кампании савелики битки на рим: обсадата на Алезия битката при Кана и МНОГО други.АКО ИГРАТА ВИ Е ЗАИНТРИГУВАЛА НЯМА ДА Я НАМЕРИТЕ НА ПАЗАРА, ПРОСТО ПО-ДОБРЕ СИ Я СВАЛЕТЕ ОТ НЯКОЙ САЙТ ИЛИ ТОРЕНТ !!!
Comment
-
Май не сме се разбрали
Та, аз имах предвид, ако пак прочетеш ще видиш, че не е наред геймплея, нещо което не е чак толкова въпрос на средства.
А по моите критерии графиката и т.н. оформление не е толкова важно. То е изпипано на добро или приемливо ниво във всички тия заглавия. Но където самата игра като такава не е наред ...
Между другото забележително е, че няма български походови игри - и мисля, това не е случайно. Не е въпрос на пари, а е въпрос на виждане общо взето. А доколкото нашите са решили да се съзтезават и да се опитват да направят по-продаваеми циклажи от западните такива - значи именно с тях и трябва да сравняваме. Имай предвид, че навремето и въпросните западни компании не са почнали с много - каквото имат, са си го извоювали сами. Защо и нашите да не се опитат. За целта има два пътя - или да се носят по течението, правейки неща, които следват масовия модел или да се опитат да направят нещо оригинално. Съдейки по заглавията тук, с изключение на Knights of Honor (в малка степен, но все пак да направим това изключение), всичките се носят именно по течението и не се опитват да включват някакви собствени оригинални идеи. Защото е по-лесно. Това, пак да подчертая, не е въпрос на пари, а на идеи.
Всъщност, за Knights of Honor във форума има доста теми, както се уверих след кратко търсене, а и е споменаван на много места. Та:
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Е, от една страна и аз съм съгласен с теб.Вярно че геймплея има сходство със заглавия от доброто старо време, но не съм казал нищо че всички игри са перфектни има още какво да се желае, но щом приятелите от Hemimont games са решили да не наблягат на походовите стратегии, а да се придържат към стила направи си армия ,намери врага и го унищожи-добре.Вярвам че с течение на още няколко заглавия нещата ще се подобрят............заглавия като Glory of the roman empire/която май е единствената 3д/ са добри,Относно измислянето на нещо ново това скоро ще ни го кажат те!
pi6ete
Comment
-
но щом приятелите от Hemimont games са решили да не наблягат на походовите стратегии, а да се придържат към стила направи си армия ,намери врага и го унищожи-добре.Вярвам че с течение на още няколко заглавия нещата ще се подобрят...
А що се отнася до наличните средстав и възможностите, струва ми се, че има доказателства, че страхотни игри (поне според мен са такива) могат да се правя тсъс съвсем малок средстав и малък екип, важното е да има добри и оригинални идеи и смелостта да се използват. Веднага се сещам примерно за "Peolples Tactics" (хем е дело на сам човек, че и я разпространява безплатно, впорчем, след два месеца може би ще излезе втората част) или примерно "Dominoins 3".
Както и да е, темата е за игрите на Haemimont, така че който ги харесва нека опише какво намира в тях.
Comment
-
Обръщам се към създателя на темата - ако наистина искаш да обсъждаш качествата и особеностите на игрите на Heamimont games, а не само чат-тема, в която всеки интересуващ се споделя телеграфна информация от типа "аз игаря това и това и ми хареса/не ми хареса", то желателно е всеки, който е играл съответните игри да се опита според възможностите си да опише по-подробно какво според него е добро и полезно и какво не.
Comment
Comment