Vietcong e шутър от първо лице. Действието се развива в джунглите на Виетнам. Изпълнявате мисии, възложени от вашия командир. В зависимост от изпълнението на предходната мисия ви се дава или не командването на групата. Прокрадвате се през джунглата, попадате на засади, внимавате да не паднете в някоя "вълча яма", да не се спънете в тънка нишка, опъната през пътя ви и да задействате ръчна граната и още други подобни капани... играта е доста реалистична. Умирате много бързо :-). Няма нищо общо с Counter-Strike, където поемате значителен брой куршуми и още мърдате. Във Vietcong един изстрел и край. Тогава мисията се започва от начало или от последният ви save. Сейвовете не са повече от 5. Според мен това е добра идея, защото за да изпълните мисията, трябва да имате необходимите знания и умения, а не с един пръст постоянно да държите F5. Носите нож, пистолет, основно оръжие, гранати, карта. Последната доста помага в играта. Доста често се налага да я гладате, когато сте водач на групата. Необходимо е първо да я осеверите, иначе объркването е голямо. Не е лесно да се гръмне виетнамец, особено, когато се движи. Аз играя с Thompson-a. Оръжията си имат откат и то никак не малък. Има и прицелване. Натискате десен бутон на мишката и гледате мерника и мушката. Точността се увеличава значително. Отчита се движението на оръжието от движението ви и дишането. Можете да избирате в началото на играта между Thompson, M1, Remington. Мунициите естествено са ограничени.
Толкова за сега по Signleplayer-a.
Играта има и Multiplayer. Избирате си тип на играча, оръжие и действате. Нямах възможност да я изпробвам наистина как се играе в мрежа, понеже в локалната ни мрежа в блока, компютрите са доста слаби и играта няма да тръгне изобщо, а интернета ми е през dialup.
Музиката е от времето на войната. От радиото се чува Jimi Hendrix и разни други изпълнители от онова време.
Ако сте почитатели на военните игри вероятно играта ще ви хареса. Дистрибутива е на два диска. Има доста общи неща с Operation Flashpoint.
Толкова за сега по Signleplayer-a.
Играта има и Multiplayer. Избирате си тип на играча, оръжие и действате. Нямах възможност да я изпробвам наистина как се играе в мрежа, понеже в локалната ни мрежа в блока, компютрите са доста слаби и играта няма да тръгне изобщо, а интернета ми е през dialup.
Музиката е от времето на войната. От радиото се чува Jimi Hendrix и разни други изпълнители от онова време.
Ако сте почитатели на военните игри вероятно играта ще ви хареса. Дистрибутива е на два диска. Има доста общи неща с Operation Flashpoint.
Comment