Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Война и Дипломация

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Война и Дипломация

Един , според мен доста добър проект на един мой познат и съученик, в който имам своето скромно участие и аз.

Действието на играта се развива през 1300г. като арена на действията ще бъде основно Европа, Близкия и Изток и Северна Африка. Разбира се, ако играта продължи достатъчно, нище не пречи да разшириме мащабите.

Подобно на останалите форумни стратегии, и тук ще може да развивате икономиката на своята страна, което е свързано с изграждането на конкретни згради и развитието на търговските отношения на страната. Друга страна са военните кампании, които може свободно да планирате и осъществявате. Играта предлага не толкова обширен диапазон от бойни единици, но с оглед на периода, смятаме че те са достатъчно - пехота - въоръжени с пики и мечове войни, конница - най - общо средностатистическата тежка кавалерия и стрелци - стандартните войни с лъкове, характерни за тогавашният свят. Тъй като по това време не е имало някакви големи разлики в качеството на армиите в целия регион, трите типа войска имат еднакви показатели за всичките народи. Освен това имате възможност в малко по - късен етап на играта, да използвате швейцарската наемна пехота, както и бомбарди, които ще спомагат при обсадата на крепости. По отношение на дипломацията, играта ви предоставя пълната инициятива да предприемате всички ходове, за които може да се сетите ( или да заплатите от хазната си ) Династични бракове, персонални унии и въобще всички схеми, присъщи на Късното Средновековие и Италианския Ренесанс.

На практика, можете да играете със всяка държава, която присъства на Политическата карта на играта, като изключение правят Малките държави в Германия и Италия, за които смятаме че не биха били интерес за 99% от играчите ( все пак си оставяме 1% в случай че има и хора, на които им се играе са 1 град например)

Очакваме всички желаещи да поиграят на:

Война и Дипломация

Предварително благодаря за вниманието Ако имате въпроси по играта, моля питайте

EDIT: Коригирах за да няма повече думи с неясна етимология
    Last edited by Prince Of Conde; 20-09-2006, 17:40.
    "Спартанците не питат колко са враговете им, а къде се намират......"

Какво е лъкомец?
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

Comment

Стрелец с лък използвам, тази непопулярна, но съществуваща дума, за да избегна повторението

Comment

"лъкомец" - каква е етимологията на тази "непопулярна" дума? "лъкаджия" как да е, "лъкомятащ", но ако е сгрешено от "локъметец"... все пак лък може да бъде заменено и със "стреломет", обаче ако е "лъкомет"... все пак не мята лъкове, а стрели .

Comment

Еми сърди се на некадърни редактори в издателствата. Тази дума съм я срещал и в учебници и в книги, но не ме карай да ти цитирам точни издания, тъй като ще ми е малко сложно да преравям няколко томчета заради една дума, а и мисля че не това е най важното нещо в цялата тема

Comment

Е, не е важно, просто ми стана интересно... как се прекроява езика ни. Защото думичката е меко казано странна. Защо не "стрелец", "лъкаджия" ако щеш? ЧЕ иначе сигурно досат ще те питат какъв е тоя "лъкомец" (толкова подозрително близък до "лакомец" ).

Comment

Сори за продължаването на офтопика, но ако ще се прави нова дума, не е ли по-добре лъчник?

Comment

Брей, ми ние цяла дискусия трябва да започнем в раздела за въоръжението, но повярвайте не съм си я измислил аз тази дума....

Comment

но повярвайте не съм си я измислил аз тази дума....
                  Сигурно е така . Но аз нивга не съм я срещал, не че имам претенциите да чета всичко, което излиза от нашите издателства... Просто се поразих от тази странна дума, според мен продукт на нечия печатна грешка (поне се надявам, да е така).
                  Между другото, едва ли обсъждането на нова дума за стрелец с лък трябва да става във военния раздел . По-скоро в лингвистичен или литературен .

Comment

Така е, но и тук не е мястото

Comment

Определено не - все пак темата е за съвсем друго нещо.
                      ALDARION FORUMS

Comment

Вчера случайно попаднах на книга, където го имаше това словесно недоразумение, но в тази тема то е преписано грешно. Та, преводачите кой знае от какъв зор са измисли думата "лъкометец", която сигурно по грешка или от някакво изкривяване е стигнала до тук като "лъкомец", което е още по-дразнещо
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Абе изобщо тези звучни български думи идват в повече - лъкометец, лъконосец, лъкострелец, меченосец, мечник, мечист, брадвоносец, брадвар, пиконосец, пикар, пикник. Да не говорим за боздуганджия.
                          Лично аз смятам, че може да се кара само със стрелец, а ако настояваме да се уточнява стрелец с лък, поне на мен ми звучи добре. Войници с мечове, брадви и боздугани. Приемам арбалетчик и пикинер, които ми се струват сравнително звучни и ясни.
                          Ако от тях трябва да се избирам форумната си титла то това ще е "пикник".
                          Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Ханс написа
                            Ако от тях трябва да се избирам форумната си титла то това ще е "пикник".
                            "Пикантер" не ти ли звучи по-добре?

Comment

със скромните си познания по български език предлагам група пикантери да се нарича "пикантерия"
                              Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                              Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                              X