Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Векът на просвещеннието 1751

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Векът на просвещеннието 1751

Това е новата игра на Княз Крилов (познат и като Авис). По негова молба пускам темата, защото не достигат 3 учасника в играта. Линка на игровия сайт е http://age1751.rpg.bg/. Ето и кратко описание на самата игра:
    1. Векът на Просвещението - 1751″ е стратегическа игра имаща за цел за моделира в общи рамки аналогия на историческите процеси в Европа в края на 18-ти век.

2. Участниците в играта са два типа - Водещ/Водещи и Играчи. Водещият координира действията на играчите и ги нанася в игровата реалност, той не е активна част в игровия процес, освен случайните събития. Играчите от своя страна поемат ролите на държавници в различни държави. Спрямо функциите на героите си те биват: основни - лидера на държавата и опционални - роли със плаващи функции по договаряне между играча, лидера и Водещия.

3. Това е само игра - не е желателно да се пренасят в нея извънигровите отношения - както и обратното. Основната цел на играта е просперитета и стабилността на своята държава - или своя герой (това не е шега).

4. Играта има три основни насоки: икономическа, реализирана чрез натрупване на ресурси необходими за останалите сфери на действие, оскъдността на ресурсите и нуждата от тяхното увеличаване; военна, представена чрез система за създаване на няколко вида бойни части, формиранията им в армии, стратегическото и тактическото планиране на на военниет кампании и битки; политическа, реализирана от самите играчи по средством отношенията им с други играчи вътре и извън отбора на държавата.

5. Всяка от държавите се управлява от играч/отбор играчи със строго разпределени функции. В рамките на тези функции действията на играчите са напълно свободни. Ако играчът има идея която не е заложена в правилата той може да я приложи след консултация с водещия. Това е общо правило за действия, които не са описани в правилата. Ако тези действия в последствие бъдет фиксирани като установено правило, те ще влязат в правилата.

6. Водещият е висша инстанция при решаване на системни въпроси, но няма да се намесва във вътрешноигровите отношения на играчите като арбитър. Всички претенции относно ръководеното на играта се пращат на Водещия по електронната поща или Лично Съобщение на форума. Тези въпроси не се поставят във форума преди Водещия да прецени такава необходимост.

Нека заповяда всеки който желае!
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Odzawa, пиши ме мен от Хесен и кажи на Авис, че нито адреса на форума му съм запазил, нито майл (майл имам от предишната игра един, ма не го знам дали е актуален)
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Пощата е avisian@mail.bg Грей, пуснах ти заявката във форума. Даже още ти се пазил стария акаунт.
      Неизвестен руски адмирал

Comment

На tibaramov@abv.bg крал на двете Сицилии Карло ²².

Comment

Полша отново е свободна. Не и върви на тая държавица и това си е. Ако някой иска да става шляхта в играта на княза да заповяда.
          Неизвестен руски адмирал

Comment

Ами нещо не ми хареса отношението на Авис и се отказах а щеше да ми е втори път с Полша "

Бтв извинявай Одзава че те прекарах в последният момент.Ще се опитам дас е реванширам.

Comment

Споко - нямай грижи. Там сме за развлечение, не за резултати
              Неизвестен руски адмирал

Comment

Да си призная, беше забаво миналия път, ама султана ни отсъстваше много
                "Спартанците не питат колко са враговете им, а къде се намират......"

Comment

Prince Of Conde написа
                  Да си призная, беше забаво миналия път, ама султана ни отсъстваше много
                  Това е един от проблемите в тия игри, независимо къде са, кой ги провежда и т.н. - че хората ту са на линия, ту ги няма ... а и нали игрите са безплатни , та на никой не му пука особено за това. Особено ако някой започне да губи и съвсем изчезва.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

И друг път съм го казвал - там сме за развлечение. А и който не умее да губи да не играе.
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

Така си е. Само време да има, че при мен в това отношние е особено положението напоследък
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Аха. времето взе да става кът. Защо вавилонцие на времето не са направили деня поне 30-40 часа :1087: :1087:
                        Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                        X