Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Panzer Elite

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Panzer Elite

Някой играл ли е тази супер симулация? Едно време изкарах половината си първи курс в копмютърния клуб на един познат да играеме с него "панцерчета, Фил, айде едни бързи панцерчета?"
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Panzer Elite

Само съм чуал зе нея? Това е танкво симулатор нали? струва ли си взимането? стара ли е?
    Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Не, само съм чувал за нея. Но досега не съм попадал на читава танкова симулация

Comment

Стара е, преди 2 години някаде беше върха на технологията Сега изглежда малко отчайващо. Но пък иначе е най-стабилния танков симулатор въобще правен някога. Като симулация е красота, има дори хвалебствията на ветерани-танкисти. За да се получи красива игра обаче както при всяка игра са нужни хора и то повечко. Вярно, че всеки освен собствения си танк, върху който има пълен пожелателен контрол (ако искаш може и АИто да ти стреля) командва и рота, май глупости говоря, ама не мога да ги науча тия разделения :o - 4тири танка при съюзници и 3 при немците (общо значи 5 и 4 сътоветно), което малко при силни противници те кара да зарежеш чистата симулация (да пуцаш с оръдието) и да се концентрираш повече на тактиката, но от това играта не губи, а придобива друг аспект. Аз едно време като я играех, понеже бяхме малко хора - или 2 на 2, или аз сам на 2 - можех да си позволя да не обръщам толкова внимание на пейзажа (тактическото командване се провежда в 3то лице някаде от високо над твоя танк, за да имаш кръгозор) и се залоствах в машината на някое подбрано местенце и мелех съюзнически танкове Самата система на пораженията е на стандарта на всеки сегашен симулатор (точка на попадение, сериозност, зависимост от муниции и калибър, ъгъл на попадение, всичко). Лошото беше, че както и в действителността, отнесеш ли един удар, дори ако оживееш обикновено можеш само да напуснеш танка. Това довеждаше в сингъл плейър до отново и отново стартиране на мисията, щото оживяването ти си беше до голяма степен късметлийска работа (и бърза работа с оръдието, ама ако ти се нахвърлят 10тина гада се тая колко си бърз и точен) В мулти, понеже се избираха обикновено тежки танкове, шанса за оживяване след челен удар се повишаваше рязко (повечето танкове изискват "спешъл" муниции и близко разтояние, за да се пробие челната броня, проблем че от "твърдото ядро" снарядите имаш 6-10, което са един или 2 танка при късметлийски първи изстрел) и затова на мулти обикновено се повишаваше рязко маневрирането с цел да хванеш другия откъм фланг и да му унищожиш поне 1-2 танка преди да се обърне с челото към тебе. Също така тази игра е нагледно доказателство, че и съюзниците са имали добре бронирани танкове - един от последните модели Шерман има 200мм челна броня и се опъва дори на Тигър, а GMC танков разрушител си е напълно достоен противник и като броня в различните проекции и като оръдие. В ситуация когато с моите 4 тигъра срещам някой с 5 GMCта аз се чувствам в неблагоприятна позиция. Само добро позициониране (някъде на скришно по възможност и да се подават само куполите на моите танкове, както и широко и преди всичко дълго поле на обстрел) ми даваха възможност да играя срещу 2ма души. С по-добрата си оптика аз откривах техните танкове на около 1500 м докато те ме виждат на около 900-1000м (разбира се трябва през цялото време да гледаш през оръдието, което няма нужда да ви казвам какъв риск за фланкиране от тяхна страна е), което ми позволяваше (след малко тренировка и разбиране на идиотската система за определяне на разстоянието на немците) някъде половин минута стрелба без ответен огън. По едно време бях станал майстор и вкарвах първия изстрел дори на 1500м, който обаче рядко правеше нещо, в най-добрия случай да му потроши тансмисия или вериги и да го спре. В един случай на Прохода на Касерине много кофти гръмнах един добър приятел. Той значи драпа с 5те си танка в колона през една равнина право срещу мене. Знаех си, че с нормалните снаряди малко имам шанс да му направя нещо, ама си викам айде да пробам. Визирах по случайност точно неговия танк и жлююм първия изстрел. От дясната страна на танка му се вдигна фонтан прахоляк, но аз не разбрах до него ли или в него ударих. В следващия момент обаче чух неговата сочна псувня по мой адрес и видях танка му да извива на негово дясно. Явно му бях скъсал веригата и танка по инерция влезе в завой. С втория снаряд, който вече летеше, го ударих от лявата му страна, сега идеално обърната в профил към мен и му скъсах и тази верига. Сега вече той не можеше да мръдне и стоеше на равното без никакво прикрите с идеално изложена странична броня. След няколко размяни на неприлични думички с него в компютърната зала така го ударих с третия снаряд, че кулата му отхвръкна на 10на метра височина
        XV mile the sea brode is

Comment

Грей, да знаеш къде мога да си изтегля пълната версия на играта?

Врътнах демото, графиката е поносима, геймплея - горе-долу.

Май немската техника е направено много слаба, а чъюзническата - прекалено силна.

Например, аз съм със Pz IV J - отличен танк, определено по-як от шърманчето, да не говорим за леките им танкове.И значи идва некъв лек американски танк, напрво към мен иде. Стрелям м/у куполата и корпуса и вече предчуствам как ще отхвъркне куполата. АМА НЕ!!! На танка нищо не му става! Как може?! Това е неприлично!
          Да не говорим как същия този мъник със 37 мм пушка откъсна куполата на моя Красавец Pz IV F2, след като ме улучи по куполата!
          Останах покъртен.

Но тъй или иначе, искам играта. :twisted:
          Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Хаха, ще се научите вие на реалистична техника, не само едните милиметри на хартия имат значение Бъди сигурен, че танковете са много добре направени (освен дето аз малко протестирах тогава, че Тигъра ми е нещо хърбав ) Няма такова нещо като неуязвим танк. Особено на разстояние по-малко от 500м всичко, което още мърда, може да стреля и не е от твоите, става опасно.
            За тегленето - не знам, никога не съм я търсил. Пробвай Казаа или някъде по бг сървърите.
            XV mile the sea brode is

Comment

мда, странично попадение в куполата на Pz IV който и да е вариант, дори от 37мм оръдие, би било фатално. Та бронята й е едва 30мм....
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

А ще има ли продължение?

Comment

С Шерлок сме я играли и имам доста добро впечатление от нея,особено ое Нсхорна е щуговете...
                  Състраданието е слабост...

Comment

Не знам за продължение, нямам представа
                    Има много допълнителни модове обаче. Подобряват значително графиката (с нови текстури нещата изглеждат доста по-добре, особено пехотата, която си е направо смешна иначе) и добавят някои подобрения в симулацията, както и някои визуални и звукови ефекти. Те последните са си само красотийки, но някои помагат и на геймплейа, например видимите рикошети (иначе не е много ясно кога целиш противниковия танк и кога до него), както и нов звук на удар по твоята броня (стандартния звук прилича много на един друг безобиден звуков ефект и когато го чуеш, не му отдаваш значимото внимание )
                    Може и да си правиш сам модификации с малко умение. Аз се бях заиграл веднъж и си направих собствен камуфлаж за Пантерата - просто използвах текстурите на стандартните храсти в играта Ефекта беше един малко ръбоват и странно защо подвижен храст, който адски изненадваше лошите когато се оказваше, че може и да стреля
                    XV mile the sea brode is

Comment

Originally posted by "Sir_Gray"

Аз се бях заиграл веднъж и си направих собствен камуфлаж за Пантерата - просто използвах текстурите на стандартните храсти в играта Ефекта беше един малко ръбоват и странно защо подвижен храст, който адски изненадваше лошите когато се оказваше, че може и да стреля
                      на това му се вика cheat
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ае ся, подробности... :roll:
                        :lol: :lol:
                        XV mile the sea brode is

Comment

господ е в детайлите, са казали хората
                          albireo написа

Comment

Млъквам. :lol:
                            XV mile the sea brode is

Comment

Working...
                            X