Съобщение

Collapse
No announcement yet.

HALF-LIFE 2: Еpizode Тwo - новини!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    HALF-LIFE 2: Еpizode Тwo - новини!

    HALF-LIFE 2: Еpizode Тwo




    Предлагам в тази тема да бъдат пускани всички новонаучени новини, които са свързани с поредицата.
    Какво е най-новото:

    1. Като за начало, според последните неща които четох, the gravity gyn в този епизод няма да придобива допълнителна мощ. По думите на Ерик Джонсън (един от разработчиците), това е възможно само в Цитаделата.

    2. В този епизод се очаква да научим много нови неща за the vortigaunts - какви са, каква е тяхната история и особено за техните отношения с хората. Друг герой, за който Valve обещават нови разкрития и изяснения, е the G-man - всеизвестният но загадъчен "човек" с изтупания син костюм.

    3. Някой от главните герои ще загине. Според водещите слухова, това ще бъде Алекс. :vb_sad:

    4. По последна информация, играта продължава оттам, откъдето приключи Еpizode one. Гордън ще трябва да продължи пътия си до д-р Ванс и д-р Клайнер, които са се установили на изоставена станция за изстрелване на ракети. Малко преди Цитаделата да рухне, тя успява да изпрати съобщение през космоса до Комбайна, което е засечено от нашия герой. Важно е той да го предаде на двамата "учени-бунтовници". Подробности за самото съобщение ще има в третия епизод. Междувременно, силите на Комбайна на Земята са рухнали и масово бягат, но това не ожначава, че няма да бъдат срещани по пътя.

    5. За пътуването си Гордън отново ще разполага с автомобил, но този път няма да бъде като предишния. Според историята на играта, хората които са го построили са двама живеещи в гората старци. За направата му са използвани части от изоставени машини и всевъзможни вехтории. Ще бъде двуместен.

    6. Гордън ще разполага също и с ново оръжие, наречено The Strider Buster. Действието му се състои в изстрелване на „лепкави бомби” срещу The Strider, които при точен изстрел срещу някой от тези гадове, изсмукват енергията от вътрешността му. Това би го отслабило изключително много и според твърденията на Дарио Касали от разработчиците, The Strider след такова попадени ще може да бъде повален с блъсване от автомобила. Но въпреки името си, оръжието ще бъде годно за употреба срещу всички противници, включително най-новия - The Hunter.

    7. Във втората част, ще играчите ще се сблъскат с ново чудовище - Ловецът (The Hunter). Високо малко над човешкия ръст, то подобно на The Strider има три крака и нещо, което би следвало да минава за "глава", но същевременно е много по-пъргаво. "То може да отиде навсякъде, където играчът може да отиде", твърди Ерик Джонсан. По думите на екипа, всяка такава гад ще има "изразително лице". Какво точно означава това? "Ние винаги сме искали да създадем нечовешки характер, който има лице - нещо, което дава повече от извършване на разни действия и прояви, а показва и изразително лице. Ние искаме Ловецът да е способен да изразява нервност, агресия или гняв" - продължават разработчиците.
    Слабостите на Ловецът се очаква да бъдат някои меки части от тялото му, най-вероятно разположени около гърба. Възможно е да бъде уязвим към блъсвания от автомобила. Но за последното от Valve още не са решили окончателно - ще може това без попадение от The Strider Buster, или не?

    Това е всичко, което засега успях да преведа от един чуждестранен брой на списание “PC Gamer”. Дано има фенове на които им е било интересно и са научили нещо ново. Скоро очаквайте още.
    Truth will save the world
Working...
X