Съобщение

Collapse
No announcement yet.

WARHAMMER-цялата истина

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

WARHAMMER-цялата истина

Тук искам да изложа предложението си да сложа така да се каже демо на историята на уархамер.Просто цялата история е прилизително 200стр. и превеждането отнема време...
    Преведохме с Байконур около 1/15 от цялата работа,та въпроса е искате ли да разберете колко сложно е всъщност управлението на Империята(тъй като само част от нея е преведена за сега).

Трябва да добавя че има раздели като "тутуировки при космическите десантчици" или "музика на орките"
    9
    ÄÀ,àìà êàê èíà÷å
    88.89%
    8
    Ïó îùå áþðîêðàòùèíà
    11.11%
    1

The poll is expired.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Давай. Аз имам (както и останалите предполагам), собствени, които аз съм рисувал, емблеми и знамена. Между които и българските . Друго си е да видиш, как забиват нашето знаме там
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Много добра идея. Аз имам повечето кодекси на pdf, дори щях да се хващам с фигурките, но нямам време и средства засега за такива удоволствия
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

>>> ИМПЕРИУМ

+++ Преглед на Империума +++

Както е известно Империята е разделена на пет сектора, известни както Сегмент Маджорис (Segmentae Majoris.). Всеки Сегмент има своя крепост, която се явява опорна точка на Императора в Сегмента. За Сегмента на Слъцето (Segmentum Solar) е Марс, столицата на култа Механикус. На галактическия север лежи Сегмента Обскурус (Segmentum Obscurus), които се управлява от планетата Кипра Мунди (Cypra Mundi). На галактическия юг лежи Сегмента Темпестус (Segmentum Tempestus), управляван от родовата аристокрация на планетата Бака (Bakka).Галактическия запад е зает от Сегмента Пацификус (Segmentum Pacificus), под власта на управниците Хидрафур (Hydraphur). Изпълнен с бури и опасности галактическия изток е зает от Сегмента Ултима (Ultima Segmentum), под власта на планетарното правителство на системата Кар Дуниаш (Kar Duniash).

ГАЛАКТИКА
        Империум на Човечеството практически заемат цялата галактика и състой от повече от милион светове. Голямото количество планети, не е нищо в сравнение с размерите на галактиката. Империума пръснат из космоса: световете - просто малки точки, между тях разстояния от стотици, а в някои случаи хиляди светлинни години, затова нетрябва да гледаме на Империума както единна територия в пределите на галактиката. Във вселената има безброй много чужди цивилизаций, множество независими империи на Орките, огромни пространства превзети от Тиранидите или под власта на Хаоса. По голяма част от галактиката не е изследвана. Кои знае какви тайни се сриват между звездите? Без съмнение, че там има и по-развити цивилизации, изгубени човешки колонии, останки от древни цивилизации и прочее.
        Създадения тип на човешките колонии е пригоден да съществува пътешествайки из космоса. Всички пътешествия се осъществяват чрез силови уарп-двигатели, които позволяват кораба да се премества в дурго измерение на космоса – уарп (warp). В това измерение тои може да измине разстояния от много хиляди светлинни години за достатъчно краткък промеждутък от време, неочаквано се появява в своето измерение вече на други място. Заради изменчивата природа на уарп-пространството някои части на вселената са значително по-трудно достижими, отколкото други. Някои зони са въобще напълно изолирани, отделни области са достъпни само през кратък период от време през уарп. Само корабите Империума могът свободно да изполват напълно возможностите на уарп-пътешествието от единия край на галактиката до другия. Другите раси, например орките, могат да пътешестват само на кратки разстояния и само това ограничава размерите на техните империи и тяхното обединение.Само тази възможност позволява на Имапериума да съществува като едно цяло.
        ТЕЧЕНИЯТА НА УАРПА
        Възможностите за пътешествие между отдалечени светове които не се владеят от другите раси са съвкупностти от три фактора.Първия от тях - поддръжка на древната технология Адептус Механикус - Техно Магове (Tech-Magos) Марс,които поддържа древната наука на Земята. Без тях уменията за създаване на ефективни уарп-двигатели,Империума никога не би могъл да поддъжа връзка с отдалечените планети.Втория фактор - съществуване на човешки мутанти,известни като навигатори,дължат своят произход на забравената тъмана ера на технологиит.Благодарение на тяхните мутантски способности позволяващи им на подсъзнателно ниво да чувстват дори най-малките изменения на уарп и да водят кораба на правилното място.
        Другите раси се ръководят само чрез интуицията и безброините маневри в космоса само за да изминат минимално разстояние в уарп-пространството.Третият фактор - могъщите психически възможностти на хората наречени Астрономиком.Духа на Астрономикома води кораба в космоса,само Навигатора може да усеща водещата светлина на Астрономиком,и само тои може да следва неговите психически сигнали.Само с помоща на Астрономикома Навигатора може да използва пълноценно своите способности,без него дори най-могъщия Навигатор неможе да пътешества из вселената,разделяща Империума.

Това е част от това което е преведено за сега.Ще трябва да ни извините за правописните и други грешки.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

Comment

Някой да се е занимавал с Уорхамър Хисторикълс? Май не е много популярно. Аз си купих правилата и списъци с армии, а сега не мога да си намеря подходящите войници
          "Щом не щеш мира, на ти секира"

Comment

Какво е това нещо.Никога не съм го чувал.Дай малко информация.

Comment

Това е нова игра, пак на същия принцип- Рисуваш моделите, после се биеш с тях. Представя реални исторически армии от античността до наши дни. Избора зависи от лични предпочитания. Има различни правила. Фактически, правилата за средновековните и антиочните битки са същите, а има 2ри сет правила за битки с огнестрелни оръжия.
              Модели има от почти всяка епоха и всяка армия, макар че колкото по-известни, толкова повече се предлагат. Аз си търся българи и византиици и ми е голям зор. Трябва да поръчвам онлайн май

Comment

Това изглежда доста интересно,само че май се иска голяма сръчност в правенето на тея войнчета.

Comment

бе то и с нормалния Уорхамър има много мъка

Comment

На скоро се запалих по Уорхамъра 40к,ама до сега не съм я играл,щото нито пари има нито фигурки. Та моля да споделите впечатления от играта-как протича,емоция, динамичност,че и тръпка.
                    мерси предварително

Comment

http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=5850
                      XV mile the sea brode is
                      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Сър Грей,мерси,но тая тема дето си я посочил я бях разгледал.В нея се говори за компютърната игра и в половината тема се обсъждат хардуерните и изисквания и кой с какъв компот е.
                        А аз питам за впечатления от настолната...

Comment

Ах, моя грешка, не бях разбрал че става въпрос за настолната.
                          XV mile the sea brode is
                          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Играта е изключително динамична,макар и да няма неутрални единици по картата да се бият,всичките екипи(скуадове)се движат постоянно в серия от малки битки.Така се развива деиствието с колебания.Успоредно с постоянните маневри трябва да се развива и базата.И ако играта стигне до вадене на тежки машини става истинско клане.

Comment

То в БГ-то може ли да се купуват фигурките??? Колко струват там, щото тука бяха скокнали многократно.

Между другото, ето един МНОГО хубав сайт за всичко за Уорхамър-а:

Червеният Елф

Някои от нещата са на руски.

Между другото, Империал, би ли могъл да метнеш кодексите (с изключение на Имперската Гвардия и Спейс Марините).

Та да, да живее Империята!
                              -"War is much too serious a matter to be entrusted to the military." - Clemencau

Comment

Working...
                              X