Абе Medieval-а е много добра игра ама много лесна ми се стори. Аз специално си избрах страна с която да е много трудно(Франция в ранния период ако не се лъжа) и пуснах на последно ниво на трудност но комповете си останаха същите мизерници - една по-координирана атака не видях от тяхна страна. Арабите може да са силни в началото но имат голям проблем - нямат тежки войски освен Royal камилите и след като извадиш chivalrik (или нещо подобно - не съм сигурен за правописа) Knights просто ги съсипваш. А и от един момент нататък имаш генерали на по 6-7 команд и комповете нямат шенс (особено ако се подсигуриш и им избиеш генералите с специално приготвените за целта 10-15 assasin-а) Иначе преди да сменя процесора бях с 900Mhz Thunderbird и вървеше задоволително а и аз съм с GeForce 2 Ti 64DDR и 256DDR.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Medieval: Total War
Collapse
X
-
Прави си Съре - няма как да очакваш комплексни комбинации от нападения или дипломатически стъпки. Но все пак Медиивала си е уникална игра - най-добрата със стратегическа карта за мен. Deimos и аз се опитах да си я направя по-предизвикателна, и се пуснах с Полша (Уханов с тебе сме една партия :lol: ), и на трудното. Нямаше сериозни заплахи от страна на другите държави. Обаче в коя друга игра се постигат толкова епически и удивителни битки ??? Само в тази.
Фигурките на войничетата са картинки бе. Кво значи да са детайлни. Бъди спокоен Драго, Медиевала работи на машини за Шогун - все пак са идентични и по дизайн и по графика.
Обаче разказа на Уханов ме пълни - как може да спреш до немците бе човек. Един приятел с италианците ги изнесе... Както и да е, учуден съм, че Русия ти е помогнала. Това не ми се беше случвало досега - някой да ми помогне в нещо на Медиивала. Може би са намирисали от де идеш... 8) Относно войските - въобще не се заблуждавайте да гледате количествата, защото една елитна армия, и два пъти по-малка от вашата, може да мине през вас като нищо. Все пак ако някой си спомня демото на Медииевала - там най-добре бяха показали този факт. Последната битка (май беше в Антиохия) на туториала, където арабските "човечета" бяха едвали не ТРИ пъти повече от вашите, битката можеше да се спечели от 12 годишно дете. Стотиците мургави конници се отблъскваха с доста по-скромен брой копиеносци - май имаше на разположение само два полка (демек 200). Както и да е, изках да кажа, че примерно войската на Унгария (тя беше първата взета от мен на мойта игра) да е била по-многобройна, тя е била по-слабо морално и напреднала. Все пак, когато аз играх с Полша, на всяка ми съседна държава повече от 50 % от броя войници бяха СЕЛЯНИ !!!!. Несериозно е това.
-Кви са тия селяни стоящи между рицарите, се питаха полските генерали :lol: :lol: , това да не е някакъв сабор тука ???20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
"Иване, сега кръв ще се лее!"
Comment
-
Medieval : Total War е най-малко великолепна игра. Обаче походовата стратегия и реалновремевите битки ги играя отделно. Винаги давам сам да решава изходите от битките, за по-бързо. Само в началото, когато бях млад ентусиаст ги ръководех аз
Значи ще си говорим за историята, която сме сътворили на Medieval?
Ами първо играх с Византия на ранния период и с нея разучих основните похвати. Още в началото покорих целия балкански полуостров и наложих жестоки данъци в България. След това сключих съюзни договори с всички европейски страни и се насочих към мюсюлманите. Турците ги премахнах "с ходу", по-голяма съпротива оказаха египтяните, но и те склониха глава пред византийския меч в крайна сметка. Така границите на Империята се разпростираха чак до Алжир и Тунис. Замисълът ми беше коварен : да превзема Мароко и да се прехвърля на Пиринейския полуосров, където развивам настъпление към Централна Европа. Същевременно атакувам в гръб от Балканите и войските ми се съединяват някъде в Бавария...
Испанците обаче се оказаха адски мощни и се въвлякохме в унищожителна война за Мароко, като провинцията минаваше от ръце в ръце през няколко години. Тъй като трябваше да издържам прекалено голяма армия, а нови територии практически не придобивах икономиката започна да се задъхва. Войната и Испания сковаваше всичките ми сили и дори трябваше да прехвърлям окупационни войски на фронта и скоро започнаха първите бунтове.
В крайна сметка испанците организираха кръстоносен поход срещу земите ми и ме изтласкаха от Алжир и Тунис, чак до Египет, където успях да организирам жестока съпротива. След затишието в Африка нямах друг избор освен да тръгна към Европа. Икономическите загуби , които понасях всяка година бяха убийствени и на мен ми трябваха спешно нови територии. В началото войната вървеше добре и скоро покорих поляците и унгарците. Икономиката обаче не се подобри и след няколко тежки поражения ,империята практически загуби мощта си. Императорът почина, а наследник нямаше...
Другата интересна игра беше с Русия в средния период. Вече наясно с играта си бях изработил стратегия и план за действие. Още в началото покорих неутралните територии и скоро империята се разпростря до границите на Съветския съюз. С възможно най-малко войска и най-високи данъци успях да изляза на огромна годишна печалба. В продължение на много години просто трупах богатства и се развивах технически. С всичките си съдеди бях сключил договори и си живеех спокойно.Не бях включил в сметките си обаче монголо-татарското нашествие, което доста ме изненада. За кратко загубих почти половината си територии. Техническата разлика между мен и тях обаче беше огромна. За изключително кратко време успях да събера елитна войска, която лесно се разправи с татарските пълчища. Така спокойствието по земите ми се възцари отново. В хазната си имах вече над 100 000 флорина(това какво е между другото), когато испанците тръгнаха да покоряват Европа и скоро войските им се съсредоточиха на западната ми граница. В това време те бяха във война с почти целия свят и със садистично удоволствие им обявих война и аз.Започнах масово производство на войски, затова, когато испанските кръстоносци поискаха да преминат през територията ми, аз спокойно им отказах. В няколко грандиозни сражения испанците бяха отблъснати и аз предприех масирано контранастъпление. Гоних ги до балканите, като спрях чак пред Константинопол. Провинцията я атакувахме заедно с моите съюзници сицилианците, които в крайна сметка получиха покореното. Тъй като мен това не ме устройваше започнах да кроя планове за коварен удар в гръб на сегашните си съюзници. Преди това обаче трябваше да разширя границите си. Империята беше изключително богата с огромен годишен приход и можех ди си позволя огромна войска на ниво, нямащо равно на себе си в Европа. Всъщност аз пръв започнах масово да прилагам артилерията. Скоро поляците и унгарците изчезнаха, датчаните ги притиснах и им оставих само родната Дания. Испанците почти бяха изчезнали, имаха само някакви провинции в Африка.След това се обърнах срещу Сицилия и превзех богатия Константинопол. В следващите години се опитаха да си го върнат, но неуспешно. Продължих към Европа. Обявих война на Германия и не след дълго ги затрих от картата. Останаха само три големи сили : Русия, Сицилия и Арагон. В изтощителни битки в Западна Европа настъпателните възможности и на трите държави се притъпиха и преминахме към отбрана. Аз същевременно завладях няколко азиатски провинции и чаках края на играта. Бях най-голямата държава,най - богата, с най-голяма армия и с най-високо технологично ниво, но за мое учудване равносметката през 1453 ми каза , че съм загубил
та така..."Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
Wette
Comment
Comment