хора, пробвали ли сте го това. точно като нашето отроче е, само дето 10 пъти по-комплексно и се развива от 1492 до 1840 някаде. Там би било интересно да се играе с хора, но е практически неизпълнимо, няма как да се съберем всички онлине едновременно
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Европа Универсалис 2
Collapse
X
-
Европа Универсалис 2
Да (макар и не много обстойно - тук име хора дет са го разцъквали много повече, че и даже в мулти).
Но в тая връзка - поглеждал ли си Hearts of Iron - щот тя е горе-долу същото (е има и големи промени в иконимическия и бойния модел), но е като период точно съвпада с нашето тука.
-
Сърцата само съм ги гледал на сайта им, те нали са от същите производители. Обещаващо изглеждаше въпреки че не знам дали са успели да вградат адски сложния дипломатически модел от ЕУ2
А кой е навит за мулти, аз съм (въпреки скоростно приближаваща сесиа))XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Аз съм я играл в мулти. Голяма забава е, НО не е стабилна в мултиплеър - забива в най-неочаквани моменти. При това аз играх ъпдейтната версия към 1.05
Иначе като игра е много добра и в някои отношения изглежда дори реалистична. Само въстанията да не бяха чак толкова чести и нереалистично могъщи.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Не, аз имам предвид при stability +3 и пак има бунтове. А бъговете според мен са в следното: примерно имаш 20000 пехотинци 10000 кавалеристи и 20-30 топа в някаква провинция. Става въстание. И какво да видим? Въстанието е успешно и почва една дълга-дълга обсада ...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Разбира се, че ще ги преживеем. Аз отвреме-навреме си я разцъквам, като остане време. Само да беше походова ... ама карай, никой не е съвършен.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Така си е по-добре бре, защо походова? Когато ти дойде много наведнъж намаляваш скоростта и толкова. Това май е най-сполучливия вариант за стратегическа игра, ходовете вече са отживелица, а при една голяма комплексност не може да смогнеш без пауза. Когато пък нищо не става (и чакаш твойте тъпаци най-накрая да превземат смотаната крепост на 4 ниво след 50 годишна обсада) буташ лоста напреде и времето почва да фърчиXV mile the sea brode is
Comment
-
Заради Асцендасито са ми писали 2 на безчет класни Тя се свеждаше в крайна сметка до "точките за действие" - имаш там някаква бройка точки и всяка стрелба/движение и тн струват нещо. Новите ПГта и те са така.
Аз като цяло смятам, че за една стратегическа игра с насоченост история течаштото време е по-добре. Това ходовете много схематизират нещата и се губи реалитет. И как например на ЕУ2 ще става прихващането на вражеска флота? Може да се измисли нещо ама ще е изсмукано от пръстите, а така си е много гот - твойте се движат и неговите се движат, като се засекат става купонаXV mile the sea brode is
Comment
-
А, не си прав - на Асцендансито ходовете си му бяха ходове (аз имам предвид не битката, а общото време), но можеше да си ги пускаш да "текат", а ако се случи нещо интересно тогава програмата спира времето и можеш да се занимаваш с него.
А Универсалната Европа на практика си е походова, само че не можеш да контролираш по "естествен път" дължината на ходовете - но можеш да използваш "свръхестествени" средства - пауза. Но това не променя чак толкова дискретността в хода на играта, а и предполагам, че е направено преди всичко от мултиплейърни съображения.
Comment
-
Заорахме вече в чиста полемика ))) Това дето каза за Асцендансито и Европата ми се струва едно и също само различно формулирано Ама няма значение де, се тая, това е глупава разправия. Важното е играта да те "хваща" и това означава да е избран правилния модел за нея, независимо дали ще са ходове или реал тимеXV mile the sea brode is
Comment
-
Като задълбахме в тази тема - имаше една игра, Imperialism. Походова. нещо подобно (но само донякъде) е нашата форумна игра сега. Някой играл ли го е? Като за предпочитане първия, а не втория Империализъм.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
Comment