Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сценарий за битка

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Сценарий за битка

Така тъи като всички във форума разбират от битки и тн а аз имам нужда от съвет се посъветвах с историка ето защо пускам тема тук тои смята че тук е мястото аз не съм убеден но..
    значи пиша един разказ в които иам голяма битка която включва две фракции
    първата фракция има 2000 пехотинци мечоносци професионална армия от ветерани 500 копиеносеца и към 3000 конница.
    втората фракция има 1500 копиеносци,събрани от кол и важе,опитни биткаджии,затворници но не и професионални воиници,500 конника и 1000 стрелци с лъкове.
    трябва ми правдоподобен сценарии как да протече битката с победа на втората фракция...Въоръжението и броните на боиците са стандартни,стрелците са леко бронирани с кожени доспехи и тн и имат къси мечове,пехотинците на първата фракция са тежко бронирани с пълня броня цял щит,а конницата им леки брони и копия
    втората фракция конниците са основно въоръжени с рефлексни лъкове и са леко бронирани подвижни а пехотата им е сбирщина от кои каквато броня е намерил..да кажем че лидера на втората фракция е силен лидер и те са готови да го следват до смърт..
    bulgaria on three seas

Дай някакъв терен!
    Без терен предлагам следното:
    1. Леките конници обстрелват със стрели 1играч. Той дава 50 убити
    2. Тежката конница на 1 тръгва да гони конниците на 2. Следва сцена ала "Хан Аспарух"-конниците стрелци убиват още 30 брон. конници. Преследването свършва в някакво блато/хълм. Там стрелците (пех) откриват убийствен огън.
    Паника сред конниците-цялата войска на 2 тръгва срещу конниците. Следва меле, в което повечето конници на 1 са убити. 2 дава 500 убити човека (главно пехота) Добре ще е ако водачът на 1 загине тук.
    3. В това време пехотата на 1 е изостанала, и докато дойде до клането 2 се е прегрупирал.
    4. Конниците на 2 стрелят по пех. на 1 непрекъснато заедно със пех. стрелци. 1 дава много загуби, ядосан е.
    5. Някои от пех. на 1 се ядосват и тръгват в безредна атака и биват убити. Към този момент 1 има 1250меч. и 200 копиеносци.

Конниците на 2 стрелят и бягат през целият ден до вечерта. През нощта пех. на 2 прави нощна атака и избива 1.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

да чудех се кво съм забравил значи равна леко хълмиста област,със река на изток която е лесна за преминаване. като едната армия идва от запад а другата от север..втората коалиция е разположена на два ниски хълма..
      bulgaria on three seas

Comment

Я по-добре добави гора и блато, дълбока река, село.
        „Аз, Драгомир, писах.
        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

Иначе идеята за нощна атака харесва ли ти?
          „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Гледай "Braveheart"
            "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"

Comment

Вероятно, Aliendreamer искаше поста му да прозвучи така:

Aliendreamer написа

Първата армия има:
              2000 пехотинеца - мечоносци (професионална армия от ветерани)
              500 копиеносеца и
              3000 конника.

Втората армия има:
              1500 копиеносци
              500 конника и
              1000 стрелци с лък...

Въоръжението и броните на бойците са стандартни, стрелците са леко бронирани с кожени доспехи и т. н. и имат и къси мечове.
              :sm229:

Пехотинците на първата армия са тежко бронирани с пълня броня и цял щит, а пък конницата има леки брони и копия за хвърляне...
              :horse:

Във втората армия конниците са въоръжени с рефлексни лъкове и са леко бронирани и подвижни, а въоръжениеto - защитно и нападателно на пехотата им е сбирщина от това кой какво е намерил на бойното поле...
              :twak: :duel: :sm202:

Лидерът на втората фракция е добър водач и те са готови да го следват до смърт...
              :sm239:
              Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Доколкото разбирам, нищо не разбирам...

В първата армия,
                са или пехота от 2000 мечоносци + 500 копиеносци,
                или 500-те копиеносци са част от 2000 д. пехота?!

Коментар на ISTORIK:
                Ако искаш, направи като Александър III Македонски - разположи балисти зад бойния строй.
                Сложи 2000 -те копиеносци (вече са 2000 !!!) с дълги копия в центъра -
                16 редици в дълбочина.
                Сложи мечоносците в резерв зад тях или ги раздели на
                2 части по 300. (Да кажем, че вече са 600...)
                И ги разположи встрани от копиеносците.
                Пак от двете страни (или само от едната страна) разположи конницата...
                Конниците са от типа на древните елини, може би?

Колкото до втората армия, нейната конница ми напомня тази на скитите или на куманите, или на българите?!
                А предводителя й - на Спартак или на Ханибал...
                (А тази армия не разполага ли, случайно, и със слонове?!)

Армията ми напомня малко на английската - по време на 100 годишната война.
                ПОГЛЕДНИ ВЕДНАГА ТАЗИ ТЕМА!
                Там има описание на сраженията...

Ако втората армия е разположена на хълм(ове), може да ги укрепиш с колове, срещу противниковата конница...

Ако едната армия минава през реката (ако решиш да промениш първоначалната идея!), предводителят на втората може да говори с предводителя на първата - че ще отстъпи назад, за да й даде възможност да се престрои на ТАЗИ част от брега, да я изчака да тръгне да се прехвърля, НО - да я атакува, преди преминаващата да се престрои на брега...

Аз вече се омотах, вероятно и четящите - също...
                :sm186: :nut:
                Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

исторический вариант победы.

Собственно битва при Кресси. Англичане конечно не то что вы во второй армии описали но соотношение почти то - броня более легкой армии особой роли не играла.
                  Извенявам за грешки кога пишу на български. Български не е роден език.

Comment

a bqh mnogo izmoren kato go pisah ste go obrabotq i ste go napisha nanovo
                    az si znam da ne pisha piqn ama koi me sluha :
                    bulgaria on three seas

Comment

Aliendreamer, пускаш теми, а после не казваш доволен ли си от предложенията...

Comment

Ето ви идея -> всички се срещат на
                        "равна леко хълмиста област,със река на изток", пишат бързо един
                        мирен договор и отиват на по бира
                        "Нима, Създателю,
                        съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                        мигар аз самият съм те молил
                        от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Working...
                        X