Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Модовете

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Модовете

Иде реч за много приятното нещо наречено мод. Аз лично много се радвам на подобни. За съжаление съм срещал само две игри (явно не играя много) в които това да става лесно. Едната е Цивилизация 3, където може да се пребъзиква практически всичко, но играта принципно е куца, това се отнася и за систематата и, поради което дори с мод положението се променя съвсем малко.
    Другата е AoW2SM (само в експанжъна, базата не се модва толкова лесно) където предвид качествата на играт има и много ентусиасти коиро освен скриптиране се занимават и с конвертване на графика от други игри, в резултат видът на модовете може коренно да се различава от базовата игра, при това без да са нужни особенни умения а при това играта става на практика идеална, просто защото всичко е според собственното ти виждане за нещата. Аз съм си направил модче по мой вкус съм много доволен от него...е би било добре да си намеря графика на някакъв вид мускетар но и така се трайва, а ме мързи да конвертвам тази от споменатат Цив 3.
    Та идеята беше какво мислите за модовете и правили ли сте си (Имперските за Генералс ги знаем)

Аз навремето участвах в Leadermodification, TGW (The Great War) и MDS (Modern Day Scenario) модовете за Hearts of Iron (HOI).

Половината от снимките на генералите и лидерите на СССР, Румъния, България, Монголия и Тану Тува съм ги издирил аз. Доколкото знам са същите в HOI2.

Сега като се замисля съм правил и сценарии за PG2 - Ниш 1944 например.

Ама тогава имах много свободно време. :nod:
    Last edited by dibo; 15-02-2005, 17:06.
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

Comment

Амиии, като се замисля, освен тези, аз лично съм си правил модове за Warcraft III, за Space Empires IV. Също съм правил модове за всичките цивизилизации, от I до III, за Colonization, за Panzer General I и II ... за друго не се сещам сега. А съм ползвал модове за наистина много игри. Списъкът може да бъде дъъълъг
      Последно май съм пробвал модове за Galactic civilizations.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Сериозно съм модвал не само Generals, ами и Sudden Strike, най-първата, когато реализма там беше под всякаква критика...
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

А какво ще кажете за достъпността на играта за модване? В смисъл производителят да е предвидил такова нещо.

Comment

Коя игра точно или за тези, които сме модвали?

Generals е изключително лесна за модване, характеристиките на единиците са групирани в текстови файлове като всички данни са изключително модулни, текстурите са dds или tga формат (лесно се правят такива файлове), а 3д моделите са в същия формат, който им е още от C&C Renegade и за него са издадени достатъчно програмки за прехвърляне, има интеграция с gmax, въобще е мечта за модера.

Sudden Strike също имаше всичко в текстови файлове, обаче графиката си е в някакви собствени формати и отне много време докато разни върли типове успяха да го разбият.

Много ми се иска да модвам Dawn of War, пуснаха tools обаче просто съм нямал време да седна да ги разучавам.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

messire Woland написа
              Амиии, като се замисля, освен тези, аз лично съм си правил модове за Warcraft III, за Space Empires IV. Също съм правил модове за всичките цивизилизации, от I до III, за Colonization, за Panzer General I и II ... за друго не се сещам сега. А съм ползвал модове за наистина много игри. Списъкът може да бъде дъъълъг
              Последно май съм пробвал модове за Galactic civilizations.
              Ще съм ти безкрайно благодарен ако ми дадеш линк към твоя мод за Panzer General 1. Намерих играта преди около година и съм и голям фен. :tup:
              „Аз, Драгомир, писах.
              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

E to s tekstowite fajlowe e edno, taka primerno sym си модвал Тотал Лор,а AoW си го има предвидено в едитора, е разно донаправени тулове също са много полезни.... фу трябва да тръгвам....

Comment

Често с текстовите файлове и просто един специализиран текстов редактор за тях (примерно да индексира всеки запис) е доста по-лесно и бързо отколкото с цял редактор за игрови обекти.
                  albireo написа

Comment

Пилот написа
                    Ще съм ти безкрайно благодарен ако ми дадеш линк към твоя мод за Panzer General 1. Намерих играта преди около година и съм и голям фен. :tup:
                    А, това ... ще се опитам, но беше преди около седем-осем години, та не знам какво се е запазило. Ще потърся
                    Мога да ти дам указания как да си направиш собствен мод, ако не намеря нищо запазено.
                    Total War-а се модваше лесно именно през текстовата си част. А си спомних една игра, над модването на която бях хвърлил доста време и усилия, но не знам дали някой тук я е играл: "Evil Islands".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Така. Намерих нещо. Прикачил съм го. Ако не ме лъже паметта, трябва да направиш следното:
                      а. разархивираш файловете.
                      б. местиш файловете с име panzequp.* в директория /exe .
                      в. другите три файла трябва да останат в директорията, в която е инсталиран Panzer General.
                      Тъй като в тези директории ще има някои файлове със същите имена, копираш си ги и си ги запазваш някъде другаде.
                      г. Стартираш играта с файла pg.bat.
                      д. Правиш избор от менюто дали играта да бъде със стандартния, немския, руския или пустинния (не помня какво съм правил там) вариант.
                      Това е, само ще те помоля след това да ми кажеш тази схемка дали работи и какво съм имал предвид под пустинния вариант
                      Attached Files
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

когато разархивирам мода, преместих файловете panzequp. След това изсипах фаиловете "PG", "PG.FAT", PG_BAT.TRY". Смени се старото PG с новото. Стартирах играта от PG, но си тръгна както обикновено. Не видях някъде в менюто да има нещо за избиране на разли4ни варианти.
                        „Аз, Драгомир, писах.
                        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

Момент. На каква версия на windows си?
                          А играта трябва да стартираш с файла pg.bat, който при теб (тъй като не си разрешил да се виждат окончанията на някои файлове) излиза само като pg. В момента, в който пуснеш този файл, (pg.bat, не pg.exe ако има такъв) трябва да ти излезе избор с четири позиции (в ДОС прозорец, тя и играта си е за ДОС).
                          Last edited by messire Woland; 16-02-2005, 00:30.
                          Проект 22.06.1941 г.

Comment

Не видях никакъв избор. Играта си тръгна редовно. С ХР Professional съм
                            няма exe-та

ДОС-а си се задейства сам, стартира се без никакъв избор-както през последната година
                            „Аз, Драгомир, писах.

Comment

ОК, ще трябва да си го инсталирам Panzer-а при мен и да видя какво и как. Но дотогава можеш да направиш следното: когато искаш да играеш с някоя от страните (кампанията си е както и преди само за немците, това не може да се промени) в някой сценарий, трябва да смениш оригиналния файл panzequp.* (не помня оригиналното му окончание какво беше) с файл от архива. Окончанията .rus, .ger означават, че файла е за съответната нация.
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                              X