Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симулатори

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Симулатори

Иде реч за градските симулатори. Какво мислите за тях, какви са тените недостатъци, какво може да се направи за да се отстранят.
    Лично аз съм играл на Цезар 3, Последните две Симситита, Двете Анота.
    ИМХО най-добри от споменатите са именно Анотата, особенно последното, истинска пазарна икономика, огрооомно количество ресурси, суровини и стоки, много красива графика,наличие на наука,и дори при желание възможност за воюване, по едно време изключително много се бях зарибил, на най-голямата карта и единственното което ме отказа беше невъзможността да намеря диаманти на нея, нито да закупя, което правеше невъзможно развитието на Аристокрацията.
    За най-загубена номинирам последният симсити, по-тъпо измисленна икономика трудно биха могли да измислят, на практика дори не и социализъм, вярно графиката е добра, но това не компенсира, пък и не може да се сравнис тази на Аното.
    Цезар, добра но мноого стара игра, като недостатък бих посочил ограничената търговия и това че има лимит на броя застроени квадратчета, като резултат моят хипер индустриялизиран град замря на 15 000 жители с него и ентусиазмът ми.

Я да махаш това имхо и да си пишеш "Според мен" на български.

От няколко дни цъкам Locomotion, от автора на Transport Tycoon, играта е почти същата, с малко по-добра графика и малко повече възможности (има трамваи!!!), нечовешки зарибяваща. Икономиката си я знаете, абсурдна (винаги си умирам да се хиля като свържа мина със завод и излезе съобщение "Работниците в завод *** са щастливи, получиха *** суровина за първи път", е какво, докато не им закарам нещо са стояли 20 години и са си чоплили ноктите ли ) обаче не изисква нищо от играча освен да решава в един момент сложните пъзели на това как да прекарам 10 ЖП линии през 2 квадратчета
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Туконите имах доброто желание да ги поиграя преди време, ноооо върховна гнусота и простота, нищо реално, предпочетох Симсити. Никой ли не е играл Анотата?

Comment

Нищо "реално" няма и в електрическото влакче, което обикаля по релси, но детето му се радва - та същото е и при мен
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Флуудваш темата

Comment

Просто обясних защо ми харесва играта, а жанра е достатъчно общ за да се вписва в него. Така че съм си съвсем по темата.
            albireo написа

Comment

Първото Ано аз почти го "открих" за Бг, бях го разцъкал вече стабилно когато си дойдох и "светнах" няколко клубчета за какво става въпрос За времето си беше много яка, второто ано също го имам, но не съм го разцъквал стабилно. Но определено е яко де
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Аз съм разцъквал само две от версиите на "Цезар" и то по едно време, когато още имах време за такива неща (следвах още ). Сега, уви, не ми е оставало време за подобен род игри, а те освен, че са зарибяващи искат и много време. За кратко съм разцъквал първото "Ано" и не беше лошо (преди него значително повече време съм отделял на игри като "Колонизация", "ЗАвладяването на Новия свят" и други от сорта, които пак са в тоя жанр, според мен).
                Общо взето са интересни, макар че винаги страдат от известна ограниченост - или степента на контрол от страна на играча е твърде висока и съответно симулацията е донякъде механична или е обратното - симулацията е твърде жива, от което страда контрола.
                Впрочем, в тази връзка са интересни игри като "Виктория" или "Империализъм", които са сходен род симулации но по-стратегически като обхват.

Comment

Симулатори много
                  И съответно добри и не дотам също. Голъм сигурно не се е сетил сега, но навремето разцъкваше един от по-ранните "Great Naval Battles". Иначе за мен Transport Tycoon не беше лош за времето си (че него и в мрежа сме го играли ) , Цезар 2 - също (с тройката реших да не се занимавам). И разбира се - първата Цивилизация, която за времето си беше много добра, но за съжаление точно в симулационната част имаше минуси, които се виждаха много ясно още тогава, а отгоре на това се засилиха в следващите части.
                  Този Locomotion ще взема да го видя, че определено ми стана интересно.
                  Но жанра има твърде много пресечни точки с класическите стратегически игри.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Ama темата беше за градски симулатори не за симулатори в които има град

Comment

Ахам, в такъв случай "Ано"-то не излиза ли от темата, поне ако парвилно си го спомням. А в нея ще останат само неща като "Симсити" (само съм го виждал, но не съм го разцъквал, та нямам мнение) и "Цезар"-ите, както и може би "Сетлерс" и "Рицари и търговци", щото и в двете нещата бяха явно завързани около симулация на град. От упоменатите "Цезар" според мен заслужава най-висока похвала, защото градът там наистина бе симулиран и се чувстваше като жив докато играеш.

Comment

А да, вярно.
                        Е, градски симулатори бяха май само СИМ-овете и Цезар-ите и техните клонове. Един вид като такъв може да се брои (нали все пак градове се строят) Conquest of the new world. Друго ... точно сега не мога да се сетя. От всичките тия само СИМ-овете хич неми харесаха.
                        А да, Settlers-ите. Май съм играл само първия и втория, не бяха лоши също, имаха доста подробности за строене.
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Наскоро играх Immortal Cities: Children of the Nile. Най-новият "Цезар", само че вече имаше промени (за разлика от фараон, зевс и т.н.). Икономиката е смешна. Фермерите засаждат разните ниви и като ги оберат, мятат всичката храна в едни купчини и си вземат "всеки според потребностите"... Освен това, къщурките не се развиват както на другите части.
                          Transport Tycoon ми беше любим, май най-добрия от всички Магнати.
                          "Заселниците" също любима, нооо толкова мудна, че...
                          По моя преценка съм обективен.

Comment

E Рицари и търговци никакъв симулатор не е, то дори пълноценна стратегия не е, само мисия..и хубава музика. Та каква еразликата между цезар и Ано според вас? освен епохата и че едното е на остров? В аното има мнооого повече видове постройки, къщите се ъпгрейдват къде по-логично, данъците и търговията също са логични (изобщо данъци и вътрешна търговия в Цезар няма,е данъци има ама фиктивно) а количеството стоки е астрономическо, графиката само адмирации. Единственното което не ми изнася е че ако се олея да изличавам аборигените ми хвърлят кърс, доста неприятно, и споменатото вече не намиране на диамантите, иначе възможността да декориране на града е страшан, фортификациите също са на ниво, мен ме радва и възможността да се автоматизират транспортните превози, единственният съществен минус който се сещам е че складовете са сограничена вместимост, не че при последния ъпгрейд се пълнят лесно, но се случва.

Comment

Е, "Аното" съм го играл отдавна (пъки само първото), та може и нещо да не си спомням добре. Но сякаш имаше тъвред много неградски елементи (там битки имаше някакви, щъкане с кораби и т.н.). Може и да не си спомням точно. Докато "Цезар" си се огарничаваше баш до града и в това бе същината.
                              А "Рицарите..." ги споменах повече за пълнота - все пак всичко се свеждаше там до прострояването на града и функционирането му (там като се занижеха едни типове с разни наденички, хлябове и вино към войската бе забавно ). Инак не е нищо особено.

Comment

Working...
                              X