е, Жуков колко пъти да ходи в Берлин, не е ли време да му върнат визитата
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Hearts of Iron
Collapse
X
-
значи имаш проблем или с въглищата, или с стоманата. не знам...
ми с каучука е много лесно.
ако имаш нефт разбира се прайш рисърч и сле 2-3 год. конвърта е 1:1
и сега ГОЛЕМИЯ въпрос:
НЯКОЙ СТОВАРВАЛ ЛИ Е АТОМНА БОМБА?!?! :twisted: аз още не но искам. Италия съм. На берлин! :twisted: :twisted:Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!
Comment
-
anti, след като си играл със СССР прие ли чистките срещу офицерите. Ако не си го направил недоволството предполагам е скочило много и от това IC-то пада много. Освен това ако недоволството расте /от липса на храна най-вероятно/ IC-то ще пада с много. Когато при мен недоволството беше 45% IC-то ми беше паднало с поне 30%.In My Humble Opinion.
Comment
-
Аз пък си свалих един пач, 1.05 и сейвовете ми не искат да се зареждат.Наистина кофти.Иначе не съм пробвал с други страни, но с Германия си е доста лесно, от 1936 до1940 бях завладял Англия, цяла Европа и Африка, като се има предвид, че почти не съм правил нови дивизии, само ъпгрейдвам и попълвам настоящите.Тук там правя няколко разрушителя и бронирани дивизии.He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past
Comment
-
Сега започнах 1.05 с България...новата версия си казва думата.Играта вече си прилича на завършене, впечатление ми направи, че са сложили имената на дивизиите, поне за България.Има плевенска, дунавска, софииска, балканска, скопска...доста дивзии са именували, също така са сложили снимките на поне 20 български генерала.Като цяло нововъведенията са много.Струва си, макар да ми скапа сейвовете.
Един по-общ въпрос...как по дяволите се играе с малка страна като България?Нямам нито пари да правя рисърч, нито да сформирам сериозни дивизии, нямам нито ресурси, а дипломатическите отношения ми се качват с 0.5 на месец.Дори не мога да влезна в съюз с някоя държава.А съществуващите дивизии са толкова слаби, че 12 български дивзии почти не могат да вземат жертви на 6 гръцки.He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past
Comment
-
Е, обаче при положение, че само една-единствена фабрика се строи цяла година ...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Originally posted by "BGM"
Един по-общ въпрос...как по дяволите се играе с малка страна като България?Нямам нито пари да правя рисърч, нито да сформирам сериозни дивизии, нямам нито ресурси, а дипломатическите отношения ми се качват с 0.5 на месец.Дори не мога да влезна в съюз с някоя държава.А съществуващите дивизии са толкова слаби, че 12 български дивзии почти не могат да вземат жертви на 6 гръцки.<<..........>>
Comment
-
След доста време прекарано в игра на 1.05, определено мога да кажа, че е адски сложна, макар и на нормална трудност.Почнах с германците, с бъгарите нямам шанс.Първо, така и не успях да докарам която и да е страна към съюза ми, само историческите събития ми помогнаха.Нито Италия искаше, нито Япония...само за да подмениш власта ти трябва 30 точки на дипломацията, на всичкото отгоре 50 на 50 е шанса да успееш с подмяната.След това пък, дори и да е с твоята идеология, не иска да влезне в съюза, макар и гражданите да подкрепят влизането във война.
Налегнах си парцалите и почнах рисърч, сформиране на дивизии.Около '40-та година съюзниците ми обявиха война, реших да нападна Полша, като бях страшно развит в земните и въздушни технологии.Вече имах Тигър и такива неща.Имах горе-долу толкова дивзии, колкото Полша, приблизително 50.Нападам и онези направо ми разказаха играта, добре че бяха бронираните части и обградих към 24 дивизии.През това време съюзниците нападнаха през Холандия и трябваше бързо да дислоцирам и сформирам 30 дивизии.В Полша завзех 66% от земята и сложиш марионетъчно правителство, докато другите вече стигнаха Берлин.Тогава ги изтласках до Есен и Кьолн, където се окопаха, на границата се събраха към 150 съюзнически дивизии, но не се решаваха на атака.И изведнъж се стигна до някакъв момент, от който не можех да продължа да играя, става въпрос за декември '41-ва година.Нещо замръзна, всичко си работи, но времето не се отчита, нито мога да мърдам дивизии.Не е на пауза и аз не знам какво става.Ако някой знае как да го оправя това, ще е добре.
Изглежда тази версия далеч не е толкова балансирана и правилна колкото я смятах.Ще трябва май да чакам нов патч.He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past
Comment
-
Е да, така е за съжаление с реално-времевите стратегии ... аз затова съм си почитател на походовите. А самата "Hearts of Iron " е твърде мащабна и сложна за реалновремева, според мен. Но на тази тема вече сме дискутирали.
В крайна сметка ми се струва, че също като при "Europa Universalis" ще останат неотстраними бъгове.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Здравейте,
Във връзка с Hearts of Iron имам нужда от вашата помощ. Понастоящем последният патч е 1.05б в който с помощта на моя милост и на останалите ентусиасти по форумите на разработчиците от Парадокс Ентертейнмънт (http://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php) България вече е значително променена в игрови план. Издирени са снимките на всички български генерали и политици, участващи в играта, пренаписах и промених имената на българските съединения и тяхното разположение в трите сценария и най-важното - убедих Paradox са даде най-сетне на България Добруджа през 1941г. :roll:
Едно от нещата с които се занимаваме в момента по фроума там е свързано с издирването на снимки на политици и генерали и пропагандни плакати от войната, за да бъдат включени в играта (http://forum.paradoxplaza.com/forum/...91#post1909091). Оказа се, че за България е изключително трудно да се намери пропагандни плакати отпреди 1944. За момента употребяваме една конвертирана пощенска марка за освобождението на Добруджа, но не е същото. В тази връзка моля всеки който може да помогне да се свърже с мен на адрес dibo2@abv.bg. Благодаря предварително.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
Comment