Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Silent Hunter III

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ssbg написа Виж мнение
    Здравейте. Нов съм в играта и имам няколко въпроса:
    1)Нормално ли е октомври 1939 година в Атлантика да се моткат без ескорт С2 Cargo и танкери? В смисъл отделни корабчета весело си павкат из морето докато не се набучат на бордовия ми топ.
    2)Как е най-добре да се стреля с Naval Artilery- Над водната повърност с кой боеприпас, по борда на кораба с кой, отгоре с кой вид...
    3)При лошо време (15м/с вятър, гъста мъгла, видимост-почти нулева) как е по-добре да търся транспортни кораби- На повърхността с добре обучен екип или на 30 метра дълбочина, 0 възела и наострени уши на "хидрофона".
    4)Huge Convoys минават ли само когато си около зоната за патрул или може да попаднеш на такъв случайно.
    5)Какъв е най-добрият вариант за брой моряци на VII B подводница?
    6)Кога съюзниците ще започнат да ме атакуват по-усилено? Вече трети патрул нищо, освен 4 Spitfire-а, които пуснаха по бомба и не се и върнаха повече.
    7)Има ли смисъл да навестя противниковите пристанища или това крие сериозен риск?
    8)Има ли друг начин освен с настройване на монитора, защото нощите в Атлантика да не са толкова тъмни? Трудно е да видя на километър от подводницата при хубаво време, а при буря е практически невъзможно.
    9)Как е по-добре-щом засечеш конвой веднага да го атакуваш (ако например съм в идеална позиция) или да изчакам известно време (да дойде Luftwaffe например)?
    Засега толкова. Благодаря предварително!

Някой моля да даде отговор на тези въпроси защото и мен ме вълнуват

Comment

ssbg написа Виж мнение
      Като си в играта натискаш M.
      Danke kamerad

Comment

ssbg написа Виж мнение
        Здравейте. Нов съм в играта и имам няколко въпроса:
        1)Нормално ли е октомври 1939 година в Атлантика да се моткат без ескорт С2 Cargo и танкери? В смисъл отделни корабчета весело си павкат из морето докато не се набучат на бордовия ми топ.
        2)Как е най-добре да се стреля с Naval Artilery- Над водната повърност с кой боеприпас, по борда на кораба с кой, отгоре с кой вид...
        3)При лошо време (15м/с вятър, гъста мъгла, видимост-почти нулева) как е по-добре да търся транспортни кораби- На повърхността с добре обучен екип или на 30 метра дълбочина, 0 възела и наострени уши на "хидрофона".
        4)Huge Convoys минават ли само когато си около зоната за патрул или може да попаднеш на такъв случайно.
        5)Какъв е най-добрият вариант за брой моряци на VII B подводница?
        6)Кога съюзниците ще започнат да ме атакуват по-усилено? Вече трети патрул нищо, освен 4 Spitfire-а, които пуснаха по бомба и не се и върнаха повече.
        7)Има ли смисъл да навестя противниковите пристанища или това крие сериозен риск?
        8)Има ли друг начин освен с настройване на монитора, защото нощите в Атлантика да не са толкова тъмни? Трудно е да видя на километър от подводницата при хубаво време, а при буря е практически невъзможно.
        9)Как е по-добре-щом засечеш конвой веднага да го атакуваш (ако например съм в идеална позиция) или да изчакам известно време (да дойде Luftwaffe например)?
        Засега толкова. Благодаря предварително!
        1) винаги ще има кораби без ескорт
        2) теоретично би трябвало да стреляш с HE над морското равнище, и с AP под морското равнище. Но вмомента играя на 4-ката и ме мързи да си играя, и стрелям 5 AP, после 5 HE все малко под водната линия. Ако го правиш правилно ще видиш фонтан от вода, след което ще чуеш тътен на експлозия.
        3) Ако имаш радар за кораби - над водата, ако нямаш - под водата с най-бавната скорост
        4) навсякъде може да срещнеш
        5) винаги пълни всички свободни места - няма отрицателни свойства а пък вършат работа
        6) Самолетите нямат нищо общо с твоето поведение. Просто на случаен принцип минават. На 4-ката на всеки 1-2 часа минават по 1-2, което е леко нереално в средата на океана.. Наистина малко се увеличават като наближиш определени места (близко до вражески бряг). А на 4-ката съм попадал в Wake Island по време на въздушна атака от японците, имаше около 100-200 хидроплана..
        7) О дааа. Има смисъл и при това ГОЛЯМ. В по-големите пристанища има по 5-6 товарни кораба, 1-2 от клас самолетоносач и/или battleship/heavy cruiser и обикновенно 2-3 destroyer-а обикалят входните пътища. Малко пипкава работа на влизане и излизане, но като си вътре ти свършват всичките торпеда Само не се показвай на повърхността в близост до боен кораб, макар че не се движат - оръдията им са в бойна готовност винаги.
        8) Не съм сигурен, може би в Options има настройка на Brightness-а?
        9) Винаги се премести така че да си на ~1000m под ъгъл 90 градуса от там където ще мине конвоя, и без директно в/у тебе да мине ескортен кораб. Ако е на 200-500m - шанса е много малък да те чуе. А перископа го вдигаш чак когато вече ще стреляш (торпедата които ще изтреляш, ще ударят кораба по който стреляш под ъгъл от 90 градуса) - него само нощем не го виждат при под 500m. (под ъгъл 90 градуса има най-малък шанс детонатора на торпедото да не сработи) Няма смисъл да чакаш някой друг - ако те потопят кораб, няма да ти се зачете на тебе.
        War, war never changes..

Comment

А на какъв е обсега на Luftwaffe-то. Понеже, когато засека някой кораб, на около 200 километра от дока в Kiel и рапортувам до базата за противниковия кораб, но така и нищо не се случва :?. Понеже играта усърдно НЕ желае да се пачне, възможно ли е от там да произтича проблема.
          Междудругото вчера ми се случи да засека кораб на 258 км (~) от базата на Първа флотилия, успях да го ударя с торпедо (Manual TDC) точно на носа, но въпреки силната буря корабчето не потъна. Понеже бях изчерпал торпедата, а нямах Deck Gun (както се досещате вече подводницата беше тип IIA), ми остана единствено възможността да наблюдавам кораба как кораба весело си зиг-загваше. След около час кораба изненадващо потъна (Realistic ship sinking e включен) и за моя голяма изненада Small Merchant не присъстваше в капитанския дневник... И за какво аджеба следях кораба толкова дълго??

Comment

значи аз досега играех четворката ама ми е много тъпо с тея американци, макар че играта е доста добра като геймплей и графика само тъпите американци ме нервят. Дръпнах си сега тройката ама има едно нещо дето нз дали го има, значи в четворката има една камера дето ти следи подводницата, а в тройката само free look. има ли вариант и на тройката от някъде да си пусна камерата да ми следи подводницата щото е много гадно - постоянно трябва да гоня подводницата с камерата

Comment

Сложи си експанжъна на 4-ката U-Boat missions - играеш с германците
              War, war never changes..

Comment

а откъде мога да го дръпна щот в замунда май го няма

Comment

War, war never changes..

Comment

Само имай в предвид, че ще ти пачне играта до v1.5 - старите сейфове май не работеха. А нови като правиш ако ги правиш по средата на битка има голям шанс да не работят ако излезеш от играта и пак влезеш.
                    War, war never changes..

Comment

мерси мн обаче то май няма сиид :S

Comment

сега ще видя дали пазя още торрента да го ресийдна

готово, надявам се да тръгне
                        War, war never changes..

Comment

благодаря

Comment

Да ви помоля за помощт , че ми трябва...
                            Свалих си Silent Hunter III -kata оригиналката там от един сайт. Играта си бачка... ама искам да я patch-na ето го и тука проблема....
                            Кати си я пачнах до версия 1.4b ми искаше оригиналното dvd е да де ама аз го нямам... пробвах с крака който имах и нищо не стана....не тръгна и ми изписва да сложа оригиналното dvd
                            Ако може хелп ще е добре че вече седя и цъкам оригиналката от баяа време....
                            Мерси предварително

Comment

Има крак, трябва малко да потърсиш из интернет.
                              Името му е: Silent Hunter 3 v1.4b [ENGLISH] No-DVD/Fixed EXE
                              Дата: 18-09-2005
                              Група: RELOADED
                              War, war never changes..

Comment

Имам едно питане и това питане ме възпира да играя играта на 100 процента трудност. Значи имам играта, сложил съм и GWX 3.0. Всичко си е добре, играе се нормално, но sonarman не може да установи разстоянието между моята подводница и даден кораб-просто функцията си е един вид изкюлечана, и да цъкаш върху нея ефект няма. Без нея ми е много по трудно да определя разстоянието до целта чрез Manual Target System и дотук с 100 процента трудност. Не ми казвайте да пробвам с измерване на мачтите спрямо кота 0, защото при мен винаги се разминаваха, когато бях с стоковата версия на играта, и ефект от нея нямаше. Може ли да ми помогнете?

Comment

Working...
                                X