Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Counter Strike?...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Counter Strike?...

Ето няколко думи за една игра, която е силно разпространена в България и се полва предимно от "широките маси".
    Както сигурно вече знаете, излязла е нова версия на Counter Strike. Подобренията са трудно забележими, но цялостно погледнато, поредицата е наистина добра. Графиката може да не е на високо ниво, но за сметка на това реализма на битките в multiplear надвишава този на голяма част от останалите 3D екшъни, ако не и на всичките. Достатъчно е да спомена богатия й арсенал от оръжия, всяко от който има сoбствени характерни особености, не се засенчват едно с друго, а системата на срелба силно се доближава до тази в реални условия. Въобще, по мое мнение това си е класика в жанра.Самият аз нерядко сядам пред компютъра да си играя на нея. 8)
    Truth will save the world

Кой не знае Countre Strike
    кой не е чувал за нея...

Нещо оредяха сървърите в последно време и това е точно заради новата версия която въобще не ми харесва

Масовостта на играта е нещо поразително. Никоя друга не е зарибявала толкова много хора може би с изключение на Diablo 2 Warcraft 3 RoC/ TFT. На какво се дължи тази популярност?

Comment

Дължи се на това, че е насочена именно и само към "multiplayer" режим на игра. В "singleplayer" игрите на колкото и високо ниво да е изкуствения интелект (най-често е на изключително ниско малоумно роботско ниво позволяващо да се подиграваш и гавриш с играта ) не може да се сравни с удоволствието от колективната играта срещу други човешки противници (група хора). Така както футбола, баскетбола, хокея и т.н. са по популярни от тениса или вдигането на тежести да речем.

За реализма може доста да се поспори - балистичните характеристики на оръжията, въздействието на попапденията върху живи и неудошевени предмети са меко казано странни. Разбира се не до такава степен както в Quake да речем където летиш, попадения от РПГ в главата привидно имат ефекта на ухапване от комар и т.н. , а от друга страна не е и като Delta Force, Batlefield и повечето нови "1st person" игри, който с псевдо реализма си повече дразнят. Може би именно този баланс допринася значително за популярноста на CS.

Конкретно за новата версия няма какво толкова да се каже. "Фундаментални" промени като при 1.0 и 1.3 -> 1.4 няма, като изключим начина на инсталация (изключително негативна промяна). Новите оръжия не са лоши поусвежиха замиращата игра но популярноста и от 2000-2003 никога не може да се върне - останаха само шепа от крайно зарибените талибани (истинските играчи) смесени с разни "вчерашни" заблудени индивиди.

Най-противоречивата промяна за мен е - възможността за запазване на записи (демо) след версия 1.4, която позволи на сульо и пульо да копират добрите играчи макар, че не това доведе до отлива на болшинството "пионери".
      Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

На Diablo ли? Самият аз многократно съм си задавал този въпрос. :? Познавам доста хора, които направо боготворят тази игра. Дали тя наистина заслужава тази слава, или историите за мечове и магии напълно са размътили главите на геймърите (поне 40% от тях), не мога да определя. Минавало ми е през ума, че трябва да има нещо специално в нея, което кара хората да я харесват. Дори веднъж седнах да играя на нея с надеждата да го открия, но на третата минута ми писна и си излязох без изобщо да се впечатля от видяното до този момент. Може би ако играя по-дълго и аз ще бъда "омагиосам" от нея, в резултат на което ще й стана фен. Но ако трябва да бъда откровен така както съм си в момента, се чувствам добре.

Comment

Е тЕкОвУ нещо като CS и реализъм нЕма!!!
          Ти стрелял ли си някога с реално оръжие? ..В CS няма прикладване .. да не говорим за зони на поражение ( като изключим жалкият момент с head shota ) .. хехе.. CS е прятна игра самият аз съм я играл доста преди близо две години.. но е дооста далеч от всякакъв реализъм..
          За близка до реалността смело мога да посоча Rainbowsix Raven Shield + Athena Sword.. и точно поради тази причина БГ цклиорчетата не я играят.. '' много трудна била '' мамините инфантилчета..
          Иначе лошо няма харесват си я джиткат си я.. ама за реализъм дай да не говорим

Comment

За Диабло 2 Multiplayer-a наистина става въпрос за болест при определна група хора, който имат желанието да си губят времето по безмислено и малоумно от всяка друга игра. Иначе Single/multi изиграването на играта с всеки един от геройте до Nightmare или Hell трудност (т.е. по веднъж макс. три пъти) си е приятно изживяване.

Comment

За Warcraft RoC мога да говоря на базата на личния ми опит - три месеца бях болен и всеки божи ден играех с часове профуквах си парите обсъждах стратегиите и gowu-вците - знаех им статистиките абе много зле бях и добре че излезе The Frozen Throne която ме отказа. Много ме издразни. Твърде много ми дойде...

Иначе в RoC бях влазъл в стотицата в Northrend и доста ме уважаваха ама сега ако някой иска мога да му подаря акаунта ми. Само да не сменя паролата че може да ми се поразцъка по някое време (ако е останал някой който да играе още Reign of Chaos|

Comment

В действителност промени при новата версия почти няма, като изключим няколкото нови оръжия и оня щит, който единствено дразни играча с присъствието си.

Спомням си че преди време бях играл Rainbow и ще призная, че по въпроса за реализма тя наистина превъзхожда Counter Strike. Но тази игра акцентира деиствието в определени граници - работата на SWAT, а Counter Strike има малко по универсален характер, който включва улични боеве, употреба на гранати, скачане, клякане, бягане - все неща, които не са причина да я определяме като нереалистична. Превъзходството на Rainbaw при реализма основно се съдържа в пораженията, които причинява точното попадение по време на боевете, макар че е по-правилно да не ги наричаме боеве, а дебнене, което е и основната причина вече да не я играя.
                На питането дали съм стрелял с истинско оръжие ще отговоря, че съм стрелял с оръжията на Raibow, което е достатъчен аргумент да отправя собственият ти въпро към теб. А реализма на оръжията на Counter Stike е на прилично ниво - имат разнообразен откат, различна далекобойност, без значеие използва ли се оптика, или не се използва, различна точност и мощ. Какво повече искаш?
                Ще отбележа също, че и аз имам цял арсенал злобни определения, които понякога ми се ще да отправя към дадена група геймъри, но не го правя, защото имам желание да се придържам към добрия тон на дискусията. Аз също не харесвам рамбовските игри и тяхните фениве като например Quake или Unreal (това не знам дали го пиша правилно), но заедно с тях не одобрявам и хората в другата крайност, които благодарение на уменията си в областа на игри като Rainbow, демонстрират високомерно самочувствие

Comment

mmmtakam..
                  purvo da kaja 4e mi e vse taq koi kakvo igrae
                  prosto ne sum saglasen s tvardenieto za realizma v CS.. a skokove razni i bqgane .. hm kakvo da ti kaja gledal sum akcii na spec 4asti ( po TV razbira se ) i trqbva da priznaq 4e nikade ne sum vijdal nqkoi da ska4a kato ulaf
                  za da ne bude ucelen ot nqkoi zul ''teororqga'' a v RS ima burzo pridvijvane.. koeto e napulno dostatu4no za dobriqt gameplay.. a tova 4e ne ska4at kato idioti e samo v plius .. Otnosno uli4nite boeve e prosto vapros na maps..makar 4e ako si igral RSRS i RSAS znae6 4e i tam ima dostatu4no misii v gradska obstanovka.. Btw opciqta na ska4a6tiqt oligofren ( btw ostanala v CS edinstveno zaradi HL ) q nqma i v nai dobriqt military takti4eski shooter koito sum imal udovolstvieto da igraq.. a imenno Operation Flashpoint GOTY.. :nworthy:
                  V zakliu4enie ( ako 6te paradirame s na4etenostta si i na4ina na izrazqvane ) 6te dobavq samo 4e RSRS i AS nqmat ni6to ob6to s US-skite SWAT..
                  CS i da e imal izna4alna ideq da imitira bitkata m/u terroristi i spec ops.
                  sega e oburnat na infantilna pucanica stil Quake

ps. btw hm bi li spodelil kade si uspql da strelq6 sus vsi4kite orajiq nali4ni v RS.. ?
                  moje bi govorq s 4ovek ot na6ite antiteroristi4ni podrazdeleniq?
                  ako e taka gotov sum da priema tezata ti za realizma v CS

Comment

различна далекобойност, без значеие използва ли се оптика, или не се използва
                    a dalekoboinostta koga ot optikata e zavisela...

Comment

популярността се дължи вероятно и на това , че при играта е възможно постигане на конкретен резултат( резултатност) докато при детските игри от миналото време като игра на воиници , фуниики и др. спорът това да ли си уцелил някои се превръща в основен елемент от играта и се губи ефекта , а CS е и много достъпна за голяма част от населението поради финансови и др. съображения за разлика примерно от Peintbol( на които единствена полижителна страна като че ли е това че може да потичаш сред природата ), но нетрябва да се прекалява с CS и въобще с PC игри има и други игри и спортове с които да се занимават хората за да има баланс и разнообразие, полижителени ефекти в/у развитието на оновната част от играещите които са подрастващи.

Comment

mm taka e Rammstein.. prav si
                        koeto me podse6ta 4e v nai skoro vreme trqbva da se pomisli za edna igra na paintbol.. ma ot work ne ostava vreme .. :cry:

Comment

Ееее никоя комп. игра не може да се сравни с пайнтбол или игра на фунийки.

Comment

Снимки от Египет

Не съм успял да пробвам всички оръжия на RS, но тези от тях с които съм стрелял, напълно стигат за да кажа спокойно, че принципа им на действие по отношение на реализма няма каквото и да е видимо превъзходство спрямо тези на CS. A дали ще приемеш тезата ми е въпрос на твой личен избор.
                            Ще внеса също и няколко допълнения, като започна с това, че скачането в CS няма за цел да предпазва играча от уцелване. Тази опция служи за преодоляване на ниски препятствия, изкачване върху дадени предмети с определена цел (влизане през прозореца на някоя къща например) и все неща, които подобряват мобилността на играча и му позволява да маневрира по-лесно. Къде си видял някой да скача за да се предпази не знам, но аз от пет години наблюдавам CS и ще ти кажа, че при тази игра такова нещо няма. А ако телевизията е твоят критерий за реализъм, то това е още едно потвърждение за неправилността на твърденията ти.
                            Отново ще кажа, че CS наистина не е най-реалистичната игра, но на фона на всички останали в това отношение тя несъмнено заема едно от водещите места.
                            А съпоставянето на CS със Quake е просто абсурдно. Това, че са прибавени някои нови нива, чиито харектеристики са различни от първоначалните в никъв случай не я превръща в "инфантилна пуцаница". Друга заслужаваща коментар промяна в нея, която би я причислила към това определение, не съществува.

Comment

Working...
                            X