Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Pike & Shot

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Не знам колко е удачно- някой сражения се взимат почти без загуби- други с последни силици. За такива последователни сражения с една и съща армия вероятно ще се случи така, че ще се визмат само 2-3 вида единици: най-удачните и издържливи и съответно ще се загуби разнообразието от нормалните битки.
    "Далеч съм от мисълта си"

    Comment


      #17
      Да, пропуснах да спомена - имаш ограничение, както и при нормалните сражения - в броя достъпни единици от тип. Не знам точно какво е, засега съм пробвал само една немска кампания (края на шестнадесети век), но когато "правех" всяка от армиите в началото (стигна ми за три армии - толкова имаше и противника), от повечето типове единици имах достъпни по 1-2, от някои до 3 или 4, но много малко. Т.е. ако искаш да направиш някаква армия, трябва да е разнообразна.
      Разбира се, впоследствие се оказа, че трите армии на противника са по-големи от моите и след маневриране известно време обединих трите мои в една (той си обедини две в една и имаше още една по-малка). Пак, неговите две бяха по-големи от моите три (нещо от типа на около 15 000 срещу малко над 20 000 души). Хич не ми се получи без загуби (е, победих и имах два пъти по-малки загуби от него, но загубих сума конница). Та така можеш да направиш малко по-голяма армия, но общо взето пак имаш от кажи-речи всички типове единици, част от които не съм сигурен как се ползват ефективно. Естествен, трябва да поиграя повече, за да проверя. Но е интересно - така всяко сражение си има смисъл и място. От моята победа излязох с 5-6 отряда (от двадесетината оцелели), които бяха в намален състав и с доста разклатен боен дух.

      Заради маневрирането е малко вероятно да се стигне до сражение, в което да можеш да спечелиш без загуби: те просто не приемат сражение ако нямат известно превъзходство.

      Comment

      Working...
      X