Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Silent Storm

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Silent Storm

    Преди многооо-много време за дълго двамата с Воланд бяхме погълнати от една игрица, с която предполагам, че мнозина от вас са измъчвали PC-тата си - става въпрос за UFO. Това, което много ме кефеше в тази игрица, беше много добре направената система за походова изцяло тактическа битка с ролеви елементи (класове персонажи, които могат да се развиват и т.н. - далеч от истинската идея на ролевите симулативни игри, но то пък кое ли е близо). Както и няколкото присъщи на всички стратегически игри елемента - нови технологии, въоръжения и т.н. От много дълго време не ми беше попадала святна игра от този тип (предполагам, че причината е и защото съм мързелив и не съм прекарвал кой знае колко много време в усилия да намеря ), но вчера попаднах на игрица, която изглежда подходящ кандидат за заместник - именова се Silent Storm и е на ползващата се с добро име русдка фирма-разработчик "Нивал".
    Игрицата е изградена на абсолютно същия принцип - тактическа битка, в която походово се командва екип от шест души, като самият екип се набира от 40-тина кандидати, разпределени в шест основни класа (войник, гренадир, разузнавач, снайпер, сапьор и медик). Всеки от тях има шест основни показателя (до голяма степен стандартни за подобни игри) и група от второстепенни характеристики, произлизащи от основните (описващи успеха на персонажа при използване на различните оръжия и екипировка). Освен това има и сравнително развита система от умения, от които може да се прави избор след достигане на ново ниво опит. Опитът се натрупва по два начина - като се убиват противници (по този начин се вдигат основни "нива" и се получават точки за избор на умения) и като се използват различните "навици" на персонажа (например - да стреля с автомат, да стреля точно, да хвърля гранати и т.н.) - тук вдигането на нива е според това как точно използвате персонажа. Самата битка е допълнително базирана на много от концепциите използвани в една предишна тяхна игрица - Evil Islands.
    Действието в играта се развива през ВСВ, като естествено, става въпрос за екип командоси, които изпълнява най-различни мисии. Може да се играе както от страна на Съюзниците, така и на немска страна.
    Самата игра е сравнително тежка, предполагам че най-вече заради графиката, която е общо взето впечатляваща, но според мен прекомерна за подобен род игра.
    Имах време да поиграя съвсем малко, но засега изглежда доста обещаваща, така че я препоръчвам на всички, които си падат по този тип игрици.

    #2
    Ей, хора, вие спите ли бре?! Че то UFO lives!!!!! И се казва UFO Aftermath - значи точно най-яките елементи от първата и втората част са взети и цялото е пообработено да се вписва в 3Д и модерната графика. И атмосферата специално мен супер ме кефи - на последната битка срещу гадовете от космоса, в един пост-апокалиптичен свят, жестоко
    Бе вижте си сами http://www.ufo-aftermath.com/pages/headquarters.html
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

    Comment


      #3
      О, не спя (чакай да се ощипя, де)
      Но чух, че битката е в реално време вече и това някак напълно ме отблъсна от новото УФО (което обаче е правено от някакви чехи и всъщност няма много общо със старото). Дори не я пробвах, въпреки че имах подобна възможност. Може и да съм сгрешил.
      А по "Тихата буря" - поиграх още малко и установих, че моделът на поражения е малко произволен що се отнася до околността (т.е., всичко по нивото) - особено щом успях с един картечен откос (четири партона) да срутя цяла къща, при това един от моите хора беше в нея и съответно остана погребан под руините.

      Comment


        #4
        А, таман Афтърмат си закупих преди седмица...обаче ме изхвърля още на Tutotial-а...да имате представа защо? като я инсталирах, ми твърдеше, че драйвърите на Ати-то ми били стари, ама може ли от това да е:nut:
        Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
        каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
        каквито са мислите ти,такива са делата ти,
        каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

        Comment


          #5
          А ти пробва ли да ги смениш?
          DirectX: коя версия имаш?
          Щом можеш да пускаш менютата, но ти блокира на самата игра най-честите варианти са два - видеокартата (драйвери) и звуковата карта (пробваш без звук).
          We don't see things as they are, we see them as we are
          ---Anais Nin----

          Comment


            #6
            Ами не, честно казано доскоро си мислех, че за всяка видеокарта си има по един драйвър и той не се сменя )))) картата е малко слабичка за съжаление Ати 7500...директ Х версията ми е 9, а УФО-то искаше 8, ако не се лъжа, но това едва ли е проблем
            Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
            каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
            каквито са мислите ти,такива са делата ти,
            каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

            Comment

            Working...
            X